Divarin trillerimatsi ratkesi viimeisellä sekunnilla

(21.10.2018) Miesten 1B-divisioonaan osallistuva kehitysjoukkueemme tarjosi Elisa Viihteen äärellä viihtyvälle kotikatsomolle todellisen jännitysnäytelmän, kun se kohtasi Jyväskylän Weikot sunnuntaina 21.10. paikallisessa Monitoimitalossa. Tasaisesti edennyt ottelu ratkesi Roope Kyyhkysen kylmän viileään heittoon bonuskaaren takaa, kun pelikellossa oli jäljellä vain 0,5 sekuntia.

Miesten 1 divari B:
Jyväskylän Weikot – Ura Basket 64-66 (16-17, 16-15, 18-12, 14-22)

Pelin alkumetrejä vaivasi meikäläisten hienoinen alkukankeus, kertoo vastuuvalmentaja Jukka Valpola.

– Tekemisen intensiteetin löytäminen pelin alussa on ollut vaikeaa, ja nytkin oikea taso löytyi vasta noin neljän pelatun minuutin jälkeen.

Nuoret, vasta juniori-ikäiset pelaajamme toivat alkuvaiheessa kaivattua energia ja intoa, ja se säilyikin melko pitkään. Kolmannen neljänneksen suvantovaiheessa pelkkä into ei enää riittänyt, ja jäimme kuuden pisteen taka-ajoasemaan viimeiselle neljännekselle siirryttäessä.

– Muutimme hyökkäyspelaamista, ryhdyttiin aggressiivisempaan puolustamiseen ja ylipäänsä kokonaisvaltaisempaan pelaamiseen, avaa Jukka pelin ratkaisevaa neljännestä.

Valpola otti ekan aikalisän kun ottelua oli jäljellä vajaat 24 sekuntia.

– Ajatus oli, että pidetään pelin loppuun asti pallo, ja otetaan viimeisen hetken ratkaisu. No, se ei sujunutkaan ihan suunnitelmien mukaan. Jouduttiin rikkomaan pari kertaa putkeen, ja saatiin vastustaja vapariviivalle. Kellossa oli 13 sekuntia, kun otettiin viimeinen aikalisä, ja JyWe oli tuolloin parin pisteen johdossa.

Joukkueemme veteraanikaartiin kuuluva Joona Forsström onnistui hankkimaan vastustajalle epäurheilijamaisen virheen, ja säkitti vapareista toisen. Pallo oli edelleen meillä; sama peli uudelleen, josta pelin ratkaiseva kolmen pisteen heitto syntyi Teemu Ritanotkon – toisen veteraanin – syötöstä Roopelle.

Kehitysjoukkue on erilainen haaste valmentajalle

Liki kaksikymmentä vuotta valmentajana toimineen Valpolan mukaan Ura Basketilla on kasvattajaseurana ideaalitilanne, sillä nyt löytyy kehitysiässä oleville pelaajille hyvä ja kilpailukykyinen sarja.

– Runko on oikeanlainen, jatkaa Jukka. Meillä on kuusikko, jonka ympärillä vaihtuu nuorempia pelaajia tilanteen ja pelikalenterin mukaan. Toisaalta tarjoamme myös kasvun paikkaa kokeneemmille, joiden asema on nyt erilainen kuin ennen. Kokemus luo erivapauksia pelaamiseen, joka parhaimmillaan mahdollistaa pelistä nauttimisen.

Peliminuutteja ei voi jakaa tasan, vaikka moni ovat Jukan mielestä enemmän aikaa kentällä ansainneetkin. Kilpailu joukkueen sisällä on kuitenkin eduksi ennen kaikkea nuorille. Junnuiän ohittaneille tämä on ainoa sarja, ja pelien pitää antaa myös heille mahdollisuuden kehittyä.

– Onhan tämä erilaista, päättää Jukka. On kiva olla nuorempien ja motivoituneiden pelaajien kanssa tekemisissä!

Tilastot

Yhteistyössä