Divarin viikonlopun saldona tupla-tupla-vee

(22.2.2021) Laajennetun sarjan ja siirtopelien vuoksi otteluruuhkaan ajautunut divarijoukkueemme on löytämässä pelivirettään. Takkuilevan keskikauden loppuvaiheessa on joukkueemme onnistunut keräämään lisäpisteitä voittosarakkeeseen, ja on hiljalleen hivuttautunut pudotuspeliviivan yläpuolelle. Kuitenkin on vielä liian aikaista huutaa Ura, hurraa!, sillä epäsynkassa etenevä sarja – joukkueilla tällä hetkellä pelattuja otteluita 18 ja 22 välillä – ja ristiin pelatut ottelut saattavat vielä muuttaa tilannetta.

Koronaletargiasta kärsivä reportterimme ei ole etäilyn kohmeessa viestinyt sitten tammikuun 15. ja 17. päivien pelien. Tämän jälkeen on joukkueemme ahkeroinut viisi ottelua ennen viime viikonlopun kaksi peliä: PeU-Basketille nihkeän pelin tappio vieraissa 76–66, riemukas revanssi JyWe:stä vieraissa 76–85, sekavan pelin tappio Kipinälle vieraissa 89–83, kotitappio Lappeenrannalle 74–92 sekä kori-iloitteluvoitto Forssasta kotona 111–88. Pikakelaus tuo meidät nykyhetkeen, ja reportterin taas kalenterin oikealle sivulle.

Perjantaina ensimmäinen Karkkila-kohtaaminen

Ura Basket – Karkkila, Littoisten monitoimitalo 19.2.2021
106–81 (18–22, 28–18, 28–26, 32–15)

Kauden ensimmäinen kohtaaminen Miikka Luosmaan Karkkilaa vastaan siirtyi viime vuoden puolelta vasta helmikuussa ’21 pelattavaksi. KaU on jumittanut sarjataulukon häntäpäähän, mutta osoittautui joukkueena paremmaksi, kun taulukkoanalyysi voisi antaa ymmärtää.

– Meillä oli aluksi haasteita palloskriinipuolustamisessa, ja Karkkila sai puolustuspään sekaisin. Toisella puoliajalla pelattiin paikkaa, ja puolustuksen kautta vapautui hyökkäyspelaaminen. Koko pelin ajan hyökättiin määrätietoistesti kohti koria, mikä johti KaU:n virhevaikeuksiin. Kaikki vastustajan isot pelaajat olivat vuorotellen virhevaikeuksissa, kertoo päävalmentaja Jukka Valpola.

Divaripelissä nähtiin nyt ensimmäistä kertaa tällä kaudella Joona Airenne (18p/8lev/7s). Joonan stintti osoitti taas kerran divarijoukkueemme win-win -puolet.

– Joonalle annettiin runsaasti vastuuta pallonkäsittelystä. Pystyimme tarjoamaan hänelle mahdollisuuden saada monipuolista käytännön kokemusta niissä osa-alueissa, joissa hän sitä eniten kaipaa. Puolustuspelaaminen on Joonalla kehittynyt todella paljon, hän puolusti vastustajan parasta pelaajaa Hannes Koskista hyvin, summaa Valpola.

Ottelutilastot

Vierasvoitto PuHu:sta harvinaista herkkua

PuHu Juniorit – Ura Basket, Martinlaakson koulu 21.2.2021
90–99 (25–25, 20–19, 26–29, 19–26)

Toisen kierroksen ottelu vastaan mielenkiintoinen Vantaan PuHu, pelipaikkana aina hankala Martinlaakson koulu. Viime kaudelta muistamme kauhulla yliajetuksi tulemisen tunteen ja hiljaisen bussimatkan kotiin. Vantalaiset veivät syksyn 2020 kohtaamisen Littoisissa, mutta tämän jälkeen oli vastustajan joukkueessa tapahtunut isoja muutoksia PuHujen Robert Hallin Korihaihin ja Korisliigaan siirtymisen myötä.

Alku oli aaltoilevaa, eikä pelaaminen missään vaiheessa ollut kovin helppoa. Menetyksiä tilastoitiin ensimmäisen 20 minuutin aikana hurjat 12. Luku saatiin kuriin tauon jälkeen, ja menetyksiä tuli kolmannella ja neljännellä yhteensä 6.

– Startti oli meiltä hyvä, saimme heti 7–0 -runin. Seurasi muutama nukahdus, huonoja hyökkäyspään valintoja ja muutama menetys. Miespuolustuksessa ei oikein oltu samalla sivulla. Kovilla yksilösuorituksilla saatiin koreja. Neljännen puolessa välissä saatiin muutama stoppi paikkapuolustuksen avulla, josta muutama helppo kori ja eroa kasvatettua. Viimeiset viisi minuuttia pelattiin paikkaa, joka antoi tarvittavan eron, sanoo Jukka Valpola.

PuHussa ennen Kaarinaan siirtymistä mestaruuden voittanut Trey Niemi vahvisti joukkuettamme Vantaalla. Trey oli kirkkaasti vahvin pelaajamme tilastoilla 27p/7lev/9s/4riistoa. Isot miehet Teemu Ritanotko (6p/15lev/3s) ja Brian Moultrie (19p/14lev/5s) nappasivat toistakymmentä levaria mieheen.

– Lainassa olleet liigapelaajamme pelaavat epäitsekkäästi. Sekä Treyllä että Joonalla on runsaasti syöttöjä, ja molemmat ovat hyödyntäneet divaripelejä oman osaamisen kehittämisessä. Heidät voidaan näissä peleissä laittaa uusiin rooleihin, ja parin edaripelaajan vierailu divaripeleissä ei ole muilta pelaajilta pois, valottaa Valpola.

Välillä joukkuettamme vaivannut hartioiden tippuminen ja ilmeen synkkeneminen on yhä harvinaisempi huoli. Mikä on muuttunut?

– Perustaso on noussut paljon, ja sitä myötä ei anneta liian suuria eroja syntyä. Siksi ei myöskään nähdä luovuttamisia, sanoo päävalmentajamme.

Ottelutilastot

Lahden akatemiajoukkue vierailulle sunnuntaina

Seuraavassa ottelussa divarijoukkueemme saa vieraakseen Team Pajulahden sunnuntaina 28.2. klo 17. Pajulahti voitettiin vieraissa, mutta Lahti on nyt neljän ottelun voittoputkessa.

– Lahti on löytänyt oman identiteettinsä, ja on voittoputken nosteessa. Vastaan tulee varmasti ihan eri joukkue, kun se, joka voitettiin syksyllä, povaa Valpola.

Divari-Uraa tukemassa

Tagged under

Yhteistyössä