Edarilla vuorossa vierasotteluviikko

Edustusjoukkueemme tammikuun tiukka ottelutahti jatkuu kahden voittoisan ottelun jälkeen. Vuorossa on kaksi vierasottelua, joista ensimmäinen pelataan torstaina Perniössä, ja sunnuntaina matkataan Karkkilaan.

Salon Vilppaan farmijoukkueenakin tunnettu Perniön Urheilijat (PeU) on viime vuosina ollut todella vaikea vastus  #meidänjoukkueelle.  Syksyn aloituksessa oli PeU vastassa ja tiukan trillerin jälkeen kirjattiin meille pisteen voitto, kun Forsströmin Joonaa rikottiin 2 sekuntia ennen loppuvihellystä, siitä seuranneet vapaaheitot Joona pussitti varmasti.  Selvää on että nytkin saadaan tiukka ottelu aikaan.

Päävalmentajamme Jukka Valpola kertoo ajatuksiaan ennen härkäviikkojen seuraavaa peliä:

– Sarjan kestomenestyjän kausi on ollut hieman mollivoittoinen. Joukkueessa on kuitenkin kaikki potentiaali voittaa kenet tahansa sarjassa.  Joukkueessa on yksi sarjan parhaista sisäpelaajista Dantiel Daniels, joka on hallinnut korinalustoja molemmissa kenttäpäädyissä. Pelin iso kulminaatiopiste onkin, miten saamme Danielsin pidettyä aisoissa.

Kahdessa PeU:n viime pelissä on kentällä nähty tuttu mies, välillä jopa tupla-tuplan tehoin.

– Viime peleissä hyvää tukea Danielsille on antanut Laineen Riku. PeU pelaa yksinkertaista palloscreen hyökkäystä, jonka kautta he pyrkivät hakemaan hyökkäykselle pientä etua.

Aloituspelin yksi onnistujista oli Karri Sällylä, joka oli joukkueemme levypallokuningas ja myös torjui jopa kolmesti vastustajan korintekoyritykset.  Karri on esittänyt syksyn aikana hyviä otteita ja on myös ollut vuoden vaihteen aikana 18-vuotiaiden maajoukkueleirityksessä.  Syksyn peli ja Perniön pelitapa on Karrilla hyvin muistissa.

– PeU:sta löytyy heittovoimaa ja myös korille ajajia. Perniön tärkein pelaaja on Dantiel Daniels, joka meidän pitää pystyä pitämään kurissa!  Häntä tukee moni nuori ja muutama kokeneempi pelaaja.

Menestyskonsepti voitolle on nuorella sentterillämme kirkkaana mielessä.

– Tärkeässä osassa on oman pelin pelaamiseen keskittyminen ja huolen pitäminen siitä, että voitetaan levypallot. Vastustajaa ei saa päästä heittämään vapaita kolmen pisteen heittoja!

Perniön Urheilijoita vastaan on kahdelta viime kaudelta tilastoissa pelkkiä tappioita. Kotikentällämme piste-erot ovat olleet pieniä, mutta Perniössä 20–30 pisteen suuruisia. Perniön pelitapana on pelata yhdellä vahvalla korinaluspelaajalla, joka runnoo pisteitä tai sitten antaa syötön kaarelle, josta usein löytyy vapaa pelaaja.

Salon Vilpas hankki kaudeksi monta uutta nuorta tulevaisuuden pelaajaa, kuten Riku Laine, Henri Niemistö, Aatu Kivimäki ja Tobias Kuukkanen, jotka kukin vuorollaan ovat hakeneet peliaikaa Perniöstä. Vilppaalla on pelit keskiviikkona ja perjantaina,  joten on vaikea arvioida näiden vahvistusten läsnäoloa.  Tärkeintä on kuitenkin lähteä omaa peliä pelaamaan ja huolehtia siitä ettei vapaita heittopaikkoja synny. Molemmat korit on otettava haltuun vahvalla korinaluspelaamisella.

Meidän joukkueemme osalta on hienoa huomata kevään tärkeitä pelejä kohti kuljettaessa, miten pelaajamme nousevat omille tasoilleen. Kaaresvirran Samu on hyvän joukkuepelaamisen lisäksi ottanut yhä enemmän ratkaisuja kontolleen, tehden kauden piste-ennätyksensä viime pelissä.  Kukkosen Jussi on aloittanut kevään hienosti niin hyökkäyksessä kuin puolustuspäässäkin. Ritanotkon Teemu, Ritis, on ottanut vahvan otteen korien alla – selvästi pitemmät vastustajan sentterit ovat törmänneet isoon voimapesäämme ja ruvenneet välttelemään Ritiksen kohtaamista korin alla.  Kuljemme kohti mielenkiintoista kevättä!

Torstain ottelu pelataan Perniön liikuntahallissa klo 18.30 alkaen ja on normaalisti seurattavissa koripalloliiton otteluseurannan kautta.

Yhteistyössä