Edarin alkukaudessa paljon hyvää, mutta myös Jobin postia

(23.11.2023) Miesten 1. divari B:ssä ahertavan edustusjoukkueemme kaudesta on nyt pelattu kolmannes. Joukkue etenee kohti puolimatkan krouvia rekordilla 5–2.

Ura Basketin kausi alkoi kotiottelulla vastaan Lappeenrannan NMKY:n. Vastustaja oli odotetun kova, ja sarjan ennakkosuosikkeihin lukeutuva Lappeenranta vei ottelun 80–94. Erinomaisen mittarin tarjonnut peli osoitti kuitenkin hyviä kehityssuuntia, ja joukkueemme esiintyi hyvällä taisteluilmeellä.

Seuraavat kolme peliä toivat vastaan B-lohkon kolme häntäpään joukkuetta. Leppävaaran Pyrintö kaatui vieraissa selkein lukemin 80–99, Espoo Basket Team voitettiin kotona 96–86, ja Hyvinkään Ponteva kukistettiin Martinhallissa luvuin 72–88. Munkkiniemen Kisapojat kohdattiin kotona, ja nihkeän pelin loppulukemat kirjattiin viimeisen minuutin hurmoksen ansiosta meikäläisille 67–60. Näin saatiin kuitattua preseasonissa koettu harmillinen tappio MuKille.

Pääosin nuorista (ja eräästä Manuel Barnesista), mutta sitäkin menevämmistä pelaajista koostuva KTP:n akatemiajoukkue onnistuttiin voittamaan Jobin postista huolimatta (postin sisällöstä lisää tuonnempana). Kotkalaisista ei ollut pysyttäjiksi 34 pistettä nakuttaneelle Lauri Hänniselle, ja näin ottelu kirjattiin meille 87–95.

Viime perjantaina saimme vieraaksemme Damion Dantzlerin luotsaamat, voitokkaaseen loikkaan hyppineet Pantterit. Vastustajan vaarallisuus oli hyvin tiedossa, sillä joukkueen kärkipelaaja Michael Besselink on tällä hetkellä sarjan paras kotimainen pelaaja. Meidän agendamme oli selvä: Besselinkiä pitää puolustaa kovaa, ja siinä etenkin Jesse Javanainen ja vasta 17-vuotias Viljami Vilén onnistuivatkin hienosti.

– Tilannetta vaikeutti kuitenkin se, että Woeyram Bani ja Marcus Bailey-Henry jr tekivät yhteensä 38 pistettä. Jessen ja Viljamin virhetilit täyttyivät, ja meiltä loppui vaihtopelaajat. Myös Foren kuormitus näkyi, kommentoi päävalmentaja Jukka Valpola.

Tuomarilinja vaihteli suuresti pelin aikana ja virheillä oli iso vaikutus lopputulokseen. Meidän joukkueemme olisi voinut upottaa vaparit paremmin (23/30), ja toisaalta vastustajan vaparit onnistuivat paremmin (31/38). Intensiivinen ja jännittävä parituntinen, jossa vaihtoasema vaihtui 17 kertaa ja tasatilanteita oli 11, päättyi lopulta 104–108 ja Panttereiden voittoon.

Talviviikot tuovat lisää kovia pelejä

Sarjassamme yksittäisen pelaajan poissa- tai mukanaololla voi olla todella suuri merkitys. Uuden pelaajan mukaantulo voi heilauttaa koko divarin. Tämä nähtiin esimerkiksi viime kaudella, kun Raholan Pyrkivä pestasi David Gonzalvezin riveihinsä, kaatoi Uran puolivälierissä ja eteni sarjan voittoon asti, kohti divari A:ta.

– Otteluohjelma on ollut meille eduksi, pois lukien avauspeli, jossa saimme vastaamme sarjan kärkijoukkueen Lappeenrannan NMKY:n. ”Helpompi” alku auttoi saamaan pelin ja roolitukset kuntoon, pohtii Valpola.

Nyt on edessä kovempia otteluita, joista Pantterit-kohtaaminen oli startti. Tämän vuoden puolella kohdataan vielä A-lohkon kärkijoukkueen PuHun Valkeavuoressa perjantaina 1.12. klo 18.30, ja tehdään raskas pelireissu Joensuun Katajan vieraiksi 10.12. Vuoden 2023 päättää derby PeU-Basketia vastaan Valkeavuoressa perjantaina 15.12. klo 18.30.

Saavuthan Valkeavuoren hornankattilaan kannustamaan Ura Basket voittoon! Kotiyleisön tuki on korvaamaton, ja se on usein se pieni lisä, joka siivittää hyvään lopputulokseen!

Syyskauden Jobin postia

Turun NMKY:stä siirtynyt Lahti-kasvatti ja iso mies Aku Haikonen loukkaantui pahasti KTP-kohtaamisessa Kotkassa. Seuraavan päivän lääkärikäynti Terveystalon/Pulssin asiantuntijan luona vahvisti tilanteen vakavuuden, jonka jo osasimme aavistaa edellisillan ottelun yhteydessä. Haikosen vasemman jalan akillesjänne oli revennyt poikki, ja näin ollen katkesi myös Akun kausi.

Toivotamme Akulle rutkasti tsemppiä ja voimaa kuntoutukseen! Iso kiitos yhteistyökumppanille Terveystalolle sujuvasta palvelusta ja nopeasta hoitoon ohjaamisesta.

Seuraa somessa

Ota Ura Basket seurantaan Instagramissa ja Facebookissa, niin saat ajankohtaista tietoa joukkueidemme toiminnasta ja tapahtumista:

Ura Basket Facebookissa | Ura Basket Instagramissa

Kuvat: Hannu Soon.

Tagged under

Yhteistyössä