Edarin kausi on alkanut

(12.10.2022) Ura Basketin miesten edustusjoukkueen kausi alkoi voitokkaasti Lappeenrannan NMKY:tä vastaan torstaina 6. lokakuuta. Kauteen 2022–2023 on lähdetty pääosin tutulla kokoonpanolla ja konseptilla, mutta uutiskategoriaan mahtuu kaksi isoa asiaa: Uusi kotisali on vihdoin saatu käyttöön, ja joukkue on vahvistunut merkittävällä tavalla Anton Kankaanpään siirtyessä Turun Kristikasta Uraan.

Miesten 1. divari B:tä lähdettiin uudistamaan Koripalloliiton toimesta jo viime kauden kynnyksellä. Uudistus jäi tuolloin tyngäksi Forssan jäätyä sarjasta pois. Sarja jouduttiin lisäksi keskeyttämään keväällä, mikä vaikutti loppukauden toteutukseen. Nyt päästään siis ensimmäistä kertaa pelaamaan 16 joukkueen mammuttisarjaa. Divari B pelataan kahdessa lohkossa. B-lohkossa pelaavat Ura Basketin lisäksi BC Nokian, Kataja Basketin, Lahti Basketballin ja Tampereen Pyrinnön akatemiajoukkueet, sekä PuHu Juniorit, Munkkiniemen Kisapojat ja Lappeenrannan NMKY.

– Minulla on vielä toistaiseksi hyvin vähän sanottavaa sarjasta. Osalla joukkueista on jenkkivahvistuksia, ja heidän tasonsa muuttaa voimasuhteita aika paljon. PuHu on todennäköisesti kärkijoukkue, mutta muuten on todella vaikea ennakoida mitä tuleman pitää. Tasaiselta vaikuttaa kuten viime vuonnakin. Silloin voitettiin kärkijengejä, mutta takaa tultiin kuitenkin ohi ja jopa mestareiksi asti. On nastaa, ettei ole yhtä superjengiä, toteaa päävalmentajamme Arttu Mannelin.

Seuran minimitavoite on edelleen sarjapaikan varmistaminen. Joukkue on puolestaan hakemassa mahdollisimman suurta menestystä.

– Seuralla ei ole mitään sitä vastaan, jos voitetaan sarja. Pelaajat haluavat voittaa ja mennä loppuun asti, ja valmennus on siihen sitoutunut. Edarimme on kuitenkin ennen kaikkea viimeinen askel poikajunioreiden polulla, halutaan ajaa pelaajia sisään ja siksi paikka on meille olennainen, sanoo Mannelin.

Lue lisää: Näin miesten 1 divisioonat pelataan (basket.fi)

Omia kasvatteja ja konseptiin hyvin istuvia vahvistuksia

Tässä esitellään Ura Basketin edustusjoukkueen pelaajat kaudella 2022–2023 päävalmentajan kommenteilla:

Lauri Hänninen
Oliver Räsänen viettää syyskauden Espanjassa, ja kun joukkueäänestyksellä haettiin edarille kapteenia, osui valinta Lauri Hänniseen. Seuran oma kasvatti on jo tuttu mies, kova skoraaja, joka ratkaisun hetkellä kykenee ottamaan vastuuta ja onnistumaan.

– On siistiä, että Lauri on edelleen mukana. Hän on korintekijänä todella kova, ja kehittyi viime kaudella puolustuksessa. Lauria puolustetaan aina erittäin kovaa, joten syöttämistä työstetään edelleen. Valinnoissa ja tekniikoissa on isoin harppaus otettavissa.

Matias Suomi
Varakapteeni Suomi oli viime kauden paluumuuttaja. Koulumaailma on Matiaksen osalta muuttunut työelämään. Hän on seuran oma kasvatti, jonka kikkapakka on valttia tiukoissa paikoissa.

– Matias johti peliä hienosti viime kaudella, ja sitä odotetaan nytkin. Vaikka hän onkin huippuluokan riistäjä, voi puolustuksessa vielä tapahtua kehittymistä.

Elias Diaz Suomela
Tämä kapteenistomme kolmas hahmo oli viime kaudella edarin ruumiillistuma, vaikka vasta oli siirtynyt Kristikasta Uraan. Kaukoheitoillaan Elias herätteli useaan otteeseen niin yleisön, kun joukkuettakin.

– Elias tuo energiaa sekä puolustukseen, että hyökkäykseen. Hän pelasi viime kaudella juuri, niin kuin haluttiin, ja oli kentällä tuomassa energia. Elias pääsi nyt opiskelemaan, ja se vie hieman häneltä aikaa.

Joona Forsström
Seuran kasvatti Joona Forsström on ollut valmentajan luottopelaaja jo useita kausia. Hän oli mukana nostamassa seuraa B-divarista A-divariin kaudella 2016–2017, ja seuraavalla kaudella mukana voittamassa divari A:n.

– Fore on monipuolinen, fiksu pelaaja, jonka voi heittää melkein mihin vaan. Hänellä on edellytyksiä pelata korkeammissakin sarjoissa.

Teemu Ritanotko
Myös Teemu Ritanotko oli mukana kasvattajaseuransa edustusjoukkueessa, kun Ura Basket nousi A-divariin 2017. Valmentajalta Ritis saa runsaasti kehua.

– Ritis on todella, todella laadukas iso pelaaja tähän sarjaan. Hyvä juttu, että on mukana. Meillä on hyvä tilanne, ei hävitä match upia sisällä. Seuraavaksi voidaan myös voittaa enemmän tilanteita sisällä, kunhan itsekkyyttä tulee lisää.

Emil Komusaari
Tapiolan Hongan kasvatti Emil Komusaari liittyi seuraan viime syksyllä, kun opinnot toi miehen Turkuun.

– Komu oli viime vuonna alkukauden paras, mutta tuli loukkaantuminen, joka sotki tilannetta. Pudotuspeleissä PuHua vastaan hän oli hyvä. Komu on nuori pelaaja, joka haluaa kehittyä ja myös kehittyy, sillä tekee koko ajan hommia opiskelujen lomassa. Paras on vielä edessä. Laatupelaaja.

Anton Kankaanpää
Loppukesästä toimintaan ilmestyi mukaan oikein kiva yllätys, kun Lappeenrannan NMKY:n kasvatti Anton Kankaanpää päätti siirtyä Kristikasta Uraan. Antonilla on 72 ottelun Korisliiga-kokemus kasvattajaseuransa paidassa, ja hän on pelannut yhteensä viisi kautta divari A:ta JBA:n ja Kristikan riveissä.

– Anton oli yhteydessä ja päätti siirtyä meille. Hän on todella laadukas pelaaja, joka sopii ruutuun kuin ruutuun. Anton tuo puolustukseen todella paljon. Siistiä, että tuolla tavalla tupsahti meille!

Vilhelm Lindroos
Kesän siirtoihin kuuluu myös porvoolainen Vilhelm Lindroos. Vilhelm on pelannut alasarjoja sekä Porvoossa, että Turussa.

– Vilhelm hakee vielä kokemusta organisoidusta koriksesta. Ominaisuudet ovat hyvät, ja hän pärjää jo tosi hienosti.

Jesse Javanainen
2003 syntynyt Jesse Javanainen on seuran kasvatti, joka viime kausilla on saanut läpimurtonsa miesten pääsarjatasolla.

– Jesse on ollut sarjan tarkin kolkinheittäjä jo pari kautta. Haaste on ollut saada rakennettua hänelle enemmän heittoja. Jesse on erittäin älykäs pelaaja ja todella hyvä puolustaja.

Selver Hajric
Ura Basketin junioritoiminnasta tiensä edariin on löytänyt myös Selver Hajric. Nollakakkos-ikäluokkaan kuuluva Selver tuo härkämäistä asennetta ja suurta sydäntä koko toimintaan. Artun sanoin: Energia, sielu ja eläytyminen on arvokas lisä.

– Selver on tosi makee tyyppi. Hän pelasi nuorempana korista, mutta piti muutaman vuoden tauon junnuna. Hän nousi nopeasti edustukseen ja murtautui kokoonpanoon hyvällä energialla ja meiningillä. Selver loukkaantui kuitenkin pahasti heti alkukaudella 2021, nyt hän on kuntouttanut itsensä Mikko Larinmaan ohjauksessa.

Sinan Coskun
Nollavitosten toimintaa seuranneet ovat taatusti huomanneet Sinan Coskunin. Sinan otti ensiaskeleensa miesten sarjoissa jo viime kaudella. Hänellä on vielä pari kautta junioripelejä edessä. Edustusjoukkueessamme on kilpailua pelipaikoista, mikä parhaimmillaan motivoi nuoria pelaajia.

– Sinanin läpimurto on mahdollinen aikuisten sarjoissa, rooli on löytymässä pikkuhiljaa. Hän pystyy pelaamaan ja selviytymään aikuisten peleissä.

Robert Wallis-Brown
Turun NMKY:n toiminnasta Uraan viime kaudella siirtynyt Robert ilahdutti esityksellään niin preseason-peleissä, kun kauden avauksessa Lappeenrannassa.

– Yllätti, että Robert on niin valmis, kun on. Hänellä on ominaisuudet kohdallaan, ja on nyt harjoitellut ammattimaisemmin, kun ennen.

Elias Pura
Kokoonpanon kuopus on Elias Pura.  Elias pääsee harjoittelemaan edustuksen kanssa, ja hänet nähtiin myös treenipeleissä.

– Jos Elias selvästi on valmis pelaamaan, niin silloin hän on myös kokoonpanossa mukana. Hieno lahjakkuus, joka voi saavuttaa suuriakin, jos into pysyy päällä.

Noin kourallinen preseason-pelejä ja voitokas avausmatsi

Edustusjoukkue lämmitteli kauteen pelaamalla yhteensä neljä harkkamatsia: kaksi Raholan Pyrkivää vastaan, kaksi PeU-Basketia vastaan. Valtion vihreistä palannut Lauri oli heti tuttu itsensä, tehden kauden ensimmäisessä sarjapelissä eniten pisteitä, ja teki ratkaisupaikoissa eniten koreja. Lappeenrannassa, kun peliä ratkaistiin, oli Elias kentällä tuomassa energiaa, ja preseasoneissa Komu esitti hyvää takuripelaamista. Kausi saatiin kivasti aloitettua voitolla, vaikkei loistavaa peliä nähty. Päävalmentajan sanoin: Huonommallakin pelillä onnistuttiin.

Arttu:

– Preseason ja avausmatsi olivat siedettäviä pelejä, mutta vielä ei olla päästy rullaamaan koko porukalla. Ruuti on vielä piipussa. Meillä on laaja materiaali, ja sitä pitää pystyä hyödyntämään paremmin. Energiaa ja tempoa pitää saada lisää kuitenkin niin, että säilyy järki, sillä pahimmillaan puuttuu molemmat. On myös ollut hyviä hetkiä ja nätin näköistä, järkevää pelaamista.

Kauden kotiavaus on ovella

Ensimmäinen miesten pääsarjaottelu Valkeavuoren liikuntahallissa pelataan sunnuntaina 16.10. klo 17, jolloin Kataja Basket Talents saapuu vieraaksemme.

Tervetuloa mukaan viihtymään koriksen parissa!

Tagged under

Yhteistyössä