Edarin kotivoittojen putki jatkuu!

(8.3.2022) Edustusjoukkueemme kotivoittojen sarja venyi viiden ottelun mittaiseksi, kun PeU-Basket joutui jättämään kaksi pistettä Monnarille sunnuntai-iltapäivän tiukassa jännitysnäytelmässä. Liki kolmen kuukauden ottelutauosta ja William Loydista huolimatta onnistui edarimme löytämään tarvittavat konstit voiton varmistamiseksi.

Ura Basket – PeU-Basket
82–78 (14–14, 16–19, 27–21, 25–24)

Miesten 1. divisioona B jäi joulukuussa peräti viiteentoista viikkoon venyneelle tauolle, kun yhteiskunta keskittyi omikronin taltuttamiseen. Pitkä tauko vaikutti kenties joukkueemme pelituntumaan, sillä PeU pääsi ensimmäisen parikymppisen aikana niskan päälle.

William Loyd (22/9/4), joka edellisenä päivänä oli vakuuttanut Vilpas Vikingsien hienossa voitossa Korisliigan kärkijoukkueesta Karhubasketista, ei kuitenkaan onnistunut tekemään liian suuria tuhoja meitä vastaan. Alkukymppi päättyi tasalukemin.

Toisen jakson puolessa välissä oli PeU jo aloittelemassa karkumatkaansa, kun meillä vielä viriteltiin sihtiä kuntoon. Pitkälle tauolle mentiin vieraiden kolmen pisteen johtoasemassa, ja perniöläisten hyvä vire sai jatkua vielä kolmannen jakson alussa. Vihdoin alkoi kuitenkin heittopelimme toimimaan.

– Onnistuimme pelaamaan Elias Diaz Suomelalle (11p) paikkoja, joista hän pääsi upottamaan pari tosi kovaa koria. Onnistumisten myötä momentum siirtyi vihdoin meille, kertoo päävalmentajamme Arttu Mannelin.

Peli jatkui kuitenkin tasaisena lähes koko viimeisen neljänneksen. Mutta sitten onnistui William Loyd 39. minuutissa rikkomaan Matias Suomea huolimattomasti, ja näin Loyd oli viidennen virheen myötä ulkona pelistä. Hetki myöhemmin, kun pelikellossa oli 25 sekuntia jäljellä, säkitti Matias (18/6/3) kylmänviileästi vapauttavat kolme pistettä vieraiden koriin, ja vei pelin lukemiin 79–74. Kovan puolustuksemme ansiosta ja vierasjoukkueen epäonnistuneiden vaparien myötä peli viimein meille 82–78.

– PeU:n peli oli paljon Loydin varassa. Olimme siihen varauduttu, ja oli siistiä, että suunnitelmamme toimivat. Viimeistään Loydin viidennen virheen myötä oli peli lopulta meidän, kommentoi Arttu.

Jesse Javanainen (6/3/2) nähtiin avauksessa, ja nuori Ura-kasvatti on profiloitunut etenkin puolustuspäässä mutta pystyy myös hyökkäämään. Teemu Ritanotkon (14/9/3) ja Joona Forsströmin (8/5/2) merkitys joukkueelle on ilmiselvä. Loimaalla pääasiassa vaikuttavat Tatu Lehtisyrjä (5/3/3) ja Eemeli Hollo (6/1/1) osoittavat edelleen kiitettävää asennetta ja nöyryyttä, josta saavat kiitosta valmennukselta sekä seuraltamme.

– Ottelun men-of-the-match olivat tällä kertaa Emil Komusaari (14/2/3) ja Matias Suomi (18/6/3). Komu on noussut omalle tasolleen, ja hän oli erityisen tärkeä ekalla puoliskolla. Vaihtoa vastaan hyökättiin, ja vaikka Matiaksella ja Komulla oli täysin erilainen päivä, pitivät he pallon hyvin käsissämme ja pelin hallinnassa, sanoo Mannelin.

Divari B kulkee edelleen epätahdissa siirrettyjen pelien vuoksi. Näin ollen on kimurantista taulukosta, jossa neljä joukkuetta on kanssamme samoissa pisteissä, hyvin vaikea vielä ennustaa loppukevään pelejä. Kaksi ottelua on enää pelaamatta runkosarjassa – mitkä ovat päävalmentaja Mannelinin fiilikset?

– Vaikea sanoa keväästä yhtään mitään. Tulevan viikonlopun EBT-peli vieraissa on elintärkeä jatkon kannalta. Viimeinen peli on Raholan Pyrkivää vastaan Littoisissa, ja kotikenttä on nyt todella iso etu meille.

Kutsumme Ura-perheen mukaan kannustamaan edustusjoukkuettamme jatkosarjan kynnyksellä. Viimeinen runkosarjaottelu pelataan Littoisten monitoimitalolla 20. maaliskuuta klo 17. Katsomo täyteen – koris on parasta paikan päällä!

Kuvat: Hannu Soon

Tagged under

Yhteistyössä