Edarin pleijariurakka alkaa

(22.3.2023) Miesten edustusjoukkue aloittaa divari B:n pudotuspelit kohtaamalla Raholan Pyrkivän puolivälierissä kotikentällä Valkeavuoressa torstaina 23.3. kello 18.30.

Sunnuntaina 19.3. saatiin 22 ottelun mittainen runkosarja päätökseen. Voittamalla Lahti Basketballin akatemiajoukkue Team Pajulahden sinetöitiin B-lohkon kakkossija, ja samalla kotietu pudotuspelien ensimmäiseen vaiheeseen.

Seuramme valmennuspäällikkö, päävalmentaja Arttu Mannelin on tyytyväinen runkosarjasuoritukseen, vaikka muutama suvantovaihe nähtiinkin. Joukkueen tähtäin oli kauden alusta alkaen pudotuspeleissä, mutta kaikkiin peleihin ei kuitenkaan lähdetty pakkovoitto silmissä.

– Olisi toki ollut mahdollisuus parempaankin asemaan. Meillä oli liikaa huonoja vieraspelejä, on vaikea arvioida mistä se johtui. Koulu? Työt? Arkipeleistä puuttui energia. Poikkeuksena tästä oli PuHu-peli, joka oli kauden paras. Se pelattiin hyvällä energialla, vaikka olikin arki-iltapeli, Mannelin toteaa.

Valkeavuoressakin nähtiin muutama heikompi suoritus, mutta loistavasti uutena kotikenttänä palvelevassa Valkeavuoren liikuntahallissa saatiin huonotkin hetket käännettyä. Ainoastaan Lappeenrannan NMKY onnistui ryöstämään pisteet Kaarinasta ja sekin vain kolmen pisteen voitolla.

– Muuten päästiin energialla rinnalle ja ohi. Kärkijoukkueitakin on voitettu, PuHu kahdesti sekä Hypo ja Rahola. Ei voida vielä voittaa rutiinilla, vaan voitto vaatii hyvän energian. Semmoista se vaan on pitkässä kaudessa, sanoo päävalmentajamme.

Arttu lähettää ison kiitoksen valmennustiimilleen, eritoten Jukka Valpolalle, joka tekee hyvää työtä skouteissa.

Suvantovaiheet on ylitetty, ja edessä ovat pudotuspelit. Kuva: Mike Jeskin.

Ura Basketin edarissa vahva seuran leima

Edustusjoukkueen kokoonpanosta löytyy yhteensä 14 nimeä. Näistä peräti 10 ovat edustaneet tai edustavat Uraa juniorisarjoissa. Joukkueella on vahva paikallinen identiteetti, ja olemme kuluneellakin kaudella voineet tarjota alueen kasvateille ensimmäisiä kosketuksia pääsarjoihin.

Ura-kasvatti, joukkueen kapteeni Lauri Hänninen kuuluu sarjan pelaajien ehdottomaan kärkikastiin. Hän on runkosarjan päätyttyä pistekeskiarvossa 4. sijalla (ka 21,86/22 ottelua). Kotimaisista pelaajista edellä on vain BC Nokia Akatemian Hugo Boman (ka 22,31/16 ottelua), sekä kansainväliset vahvistukset Ladavius Draine (PeU-Basket) ja Camron Reece (Kataja Talents).

– Mikäli noustaan neljän parhaan joukkoon, voidaan Lauri veikata sarjan kauden parhaaksi pelaajaksi. Anton Kankaanpää on myös ollut huikea lisä. Meillä on kaiken kaikkiaan laaja ja hyvä materiaali, sanoo Arttu.

Robert Wallis-Brown ja Elias Pura ovat kauden debytantteja. Robertilla tosin loukkaantuminen katkaisi kauden ikävästi, mutta hän on nyt palannut 19-vuotiaiden joukkueeseen, jossa tekee hyvää jälkeä. Elias on puolestaan päällekkäisten aikataulujen vuoksi keskittynyt juniorisarjoihin, mutta on jo nähty miestenkin peleissä.

Lappeenrannan NMKY:n kasvatti Anton Kankaanpää siirtyi kauden kynnyksellä Kristikasta Uraan. Kuva: Mike Jeskin.

Puolivälierissä kohdataan nousussa olevan Raholan Pyrkivän

Pudotuspeleissä kohtaavat runkosarjan A- ja B-lohkojen neljä parasta joukkuetta ristiin. Puolivälieriin saamme mielenkiintoisen pähkinän purtavaksi, sillä kohtaamme nousujohteisen loppukauden ansiosta lohkonsa kolmossijalle nousseen Tesoman ylpeyden, Raholan Pyrkivän. Paras kolmesta -sarjassa pitää siis kairata kaksi voittoa Korisliiga-veteraani David Gonzalvezin johtamasta RaPy:stä. Isolla paikalla löytyvät Olli Kanerva ja Jesse Niemi. Vastassa on vahva ja iso joukkue.

– Haasteeseen vastaaminen vaatii huolellista valmistautumista meiltä. Rahola on kenties juuri nyt sarjan paras joukkue, ja Gonzalvez tietysti sarjan paras pelaaja. Hänellä ei ole tarvetta näyttää tai pelata tilastoille. Raholan takakentässä on taitoa ja vauhtia, ja sieltä löytyy meille tuttuja pelaajia. Mutta me olemme nopeampia. Ja meillä on huippukotiyleisö!, Mannelin summaa.

Tervetuloa sankoin joukoin Valkeavuoren liikuntahalliin jo huomenna torstaina 23.3. kello 18.30 nauttimaan playoff-kevään huumasta, ja pidetään yhdessä kotiedusta kiinni!

Seuran mikrot ja minit ovat olleet tärkeä tuki joukkueelle läpi koko kauden! Kuva: Marko Hänninen.
Tagged under

Yhteistyössä