Edustus haki avausvoiton ja sarjapisteet Jyväskylästä

(23.10.2021) Edustusjoukkueemme on ennättänyt pelata jo kolme sarjapeliä miesten 1. divisioona B:n alkulohkossa. Kahden tappion jälkeen saatiin voittotili avattua Jyväskylässä Weikkoja vastaan lauantaina.

PuHu–Ura Basket 8.10.2021
86–69 (19–17, 24–11, 21–21, 22–20)

Avausottelu Pussihukkien vieraina Vantaalla perjantaina 8.10. toi katsomojen eteen vielä raakilemaisen Uran. Ennakkoon kovaksi arvioitu isäntäjoukkue vei kohtaamisen selvin lukemin 86–69.

Ura Basket–Team Pajulahti 17.10.2021
73–88 (15–24, 25–27, 12–18, 21–19)

Kotiotteluiden sarja avattiin Littoisissa sunnuntaina 17.10. toistasataapäisen kotiyleisön edessä. Lahti Basketballin akatemiajoukkue Team Pajulahti saapui Monnarille Korisliiga-joukkueessakin esiintyvän kolmikon Eemi Luukkosen, Robert Bärlundin ja Roi Bymanin johdattamana. Vaikka taisteluilmettä jo oli havaittavissa meikäläisten esiintymisessä, ei tekeminen vielä riittänyt voitokkaaseen lopputulokseen asti. Summerin soidessa taululla loisti numerot 73–88 lahtelaisten hyväksi.

– PuHu ja Team Pajulahti yksinkertaisesti olivat parempia, koska olivat valmiimpia kuin me. Samoja asioita ja teemoja sielläkin tehdään, kun meillä, mutta tekevät sen nyt vaan paremmin, totesi päävalmentaja Arttu Mannelin.

Pienellä rosterilla Weikkojen kimppuun

Jyväskylän Weikot–Ura Basket 23.10.2021
71–90 (21–22, 18–21, 13–29, 19–18)

Kauden kolmas sarjaottelu vei Weikkojen vieraaksi Jyväskylään lauantaina 23.10. Ennakkoasetelma oli kaikkea muuta kuin helppo: samanaikainen U19-ottelu Espoossa, loukkaantuminen sekä syysflunssa rokottivat pelaavaan kokoonpanoon käytettävissä olevaa miehistöä, ja näin pöytäkirjaan kirjattiin seitsemän pelaaja.

Kuitenkin joukkueessa tiedettiin, että oli hyvä mahdollisuus voittoon, melkeinpä pakkovoittoa haettiin. Hienosti rullaava peli oli rentoa ja meikäläisten hallinnassa tilasto-outoksista huolimatta.

– En ole koskaan nähnyt peliä, jossa peli on niin hyvin hallussa kuin nyt oli ja tehdään 90 pistettä, jonka tilastoissa on 31 menetystä. Se johtui siitä, että Matias Suomi pelasi melkein koko pelin ”vain” 3 menetyksellä, eli pystyttiin tuomaan prässiä vastaan palloa ylös ja aloittaa hyökkäyksiä, kertoo Arttu.

Joukkuepelaamisella hallittiin tekemistä, ja peli ei mennyt yksinyrittämiseksi. Rennosti sujuva peli osoitti, että välillä tiivistäminen voi olla ok.

Pelin ratkaisevat hetket nähtiin kolmannessa jaksossa, jolloin Elias Diaz Suomela (12 p) reilussa minuutissa upotti kolme kolkkia vastustajan pussiin. Hetkeä myöhemmin Joona Forsströmin (8/8/1) duunariputki, missä Fore repi levareita ja aiheutti vastustajille virheitä, löi viimeisen niitin Weikkojen yritykseen kääntää peli edukseen. Piste-ero kasvoi jo vastustajalle liian suureksi kuroa umpeen. Kolmannen jakson päätyttyä oli ero jo revennyt kahteenkymmeneen pisteeseen.

Ura Basketin men-of-the-match tänään olivat Teemu Ritanotko (13/15/3) ja Matias Suomi (20/8/5). Ritis hallitsi korinalustaa suvereenisti, ja nappasi 15 levypalloa. (Kerrottakoon, että JyWelle kirjattiin koko ottelussa yhteensä 24 levypalloa.) Uran paras pistemies oli Lauri Hänninen (21/5/3).

– Matias toimitti tänään sen, minkä häneltä toivotaan. Häneltä nähtiin toiveita herättävä esitys. Samalla aiemmin mainitsemani menetyksien iso määrä suhteessa lopputulokseen kertoo sen, että tämä oli joukkueen kollektiivisesti saavutettu voitto, sanoo Arttu.

Ura Basketin peli osoittaa kehittymisen potentiaalia

Sunnuntaina 31.10. Aubrey Conerlyn Lappeenrannan NMKY saapuu Monnarille. Peliä Mannelin ei vielä suostu ennakoimaan suuntaan eikä toiseen.

– Fiilis meidän jengistämme on se, että jokainen vastustaja on voitettavissa vaikkei suosikkeja ollakaan. Pelimme kehittyy, ja se antaa meille mahdollisuuden voittaa. Selver Hajricin poissaolo on toki iso miinus. Tatu Lehtisyrjä ja Eemeli Hollo ovat olleet Bisonsin preseasonissa mukana, mutta minuuttinsa he tulevat hakemaan Urassa. Molemmat suhtautuvat tosi hyvin tilanteeseen, ja Tatu ja Eemeli haluavat olla toiminnassa ja joukkueessa mukana, kertoo Mannelin.

Kotiyleisöllemme joukkue lupaa meininkiä ja taistelua. Kunhan Lahti-pelin taisteluilmeen saa pidettyä yllä ja pikkuhiljaa kokonaistouhua järkevämmäksi, voi Monnarin hornankattilassa tapahtua mitä vaan.

– Tykkään todella paljon meidän joukkueestamme. Tuntuu, että tällä pelaajamateriaalilla pystytään jossain vaiheessa haastamaan myös PuHun ja Pajulahden kaltaisia joukkueitta, päättää Arttu kuulumiskierroksen.

Voittaminen on keskimäärin mukavampaa.

Toimintaa tukemassa

Tagged under

Yhteistyössä