Edustus paahtaa voittoputkessa

(21.10.2022) Edustusjoukkueemme jatkaa voittojen tiellä. Kotiavauksessa kaatui Kataja, ja eilen otettiin voitto BC Nokian akatemiajoukkueesta luvuin 94–89.

Ura Basket – Kataja Basket Talents
Valkeavuoren liikuntahalli, 16.10. klo 17
84–68 (34–21, 18–16, 16–16, 16–15)

Sunnuntaina 16.10. pääsimme vihdoin korkkaamaan sarjaottelut uudessa kotihallissamme Valkeavuoressa. Siirtyminen seuramme legendaarisesta hallista Littoisissa noin kymmenen kilsaa etelään jännitti. Löytääkö pallo tiensä uudenkarheiden korirenkaiden läpi? Osaako yleisömme tulla oikeaan paikkaan?

#23 Anton Kankaanpää.

Huolet osoittautuivat turhiksi. Harjoittelukuukausien ja yhden harkkamatsin turvin on hienosta Valkeavuoren liikuntahallista jo muotoutunut kotisali, ja yleisöäkin oli kivasti paikalla (vaikka enemmänkin mahtuu noin 700 hengen katsomoon).

Otteluun lähdettiin todella hyvällä energialla. Vauhdikkaan ja viihdyttävän ensimmäisen neljänneksen aikana meikäläiset repäisivät jo 13 pisteen johdon vastustajiin. Kuten odottaa saattoi, ei alun hurmospelaamisen tahtia pystytty ylläpitämään täydet 40 minuuttia, ja meno tasaantui pelin edetessä kohti iltaa. Hyvän puolustuksen ansioista ei joensuulaiset kuitenkaan kertaakaan päässeet kunnolla härnäämään johtoamme. Katajan kansainväliset vahvistukset Robin Danes (18/9) ja Camron Reece (16/10/3), jotka myös esiintyvät Katajan Korisliiga-kokoonpanossa, saatiin pidettyä aisoissa.

– Tosi hyvä peli meiltä. Anton Kankaanpää oli todella hyvä. Hän pysäytti Danesin täysin, ja oli hyvä hyökkäyksessä. Reece otettiin kollektiivisesti, ja koko kentän puolustus oli hyvää. Kiitos yleisölle! Ura haluaa pelata kovalla tempolla, yhdessä ja taidolla. Meidän edustusjoukkueemme heijastaa tätä, sanoo päävalmentajamme Arttu Mannelin.  

BC Nokia – Ura Basket
Nokian palloiluhalli, 20.10. klo 18.30
89–94 (23–25, 19–24, 20–29, 27–16)

Torstaina jatkettiin kohtaamalla BC Nokian akatemiajoukkue vieraissa. Arki-illan vieraspeliin valmistautumisessa on omat painepisteensä, kun matkaan lähdetään suoraan koulun penkiltä tai työofficesta. Energia ja fiilis alkulämpässä oli kuitenkin hyvää ja iloista. Peli myös alkoi hyvällä ilmeellä, joka jatkui reilut 30 minuuttia. Arttu:

– Pääsääntöisesti pelattiin kovaa. Erikoispuolustus Joshua Wilchcombea (23/21; 39,54 min.) vastaan toimi, Wilchcombe teki meitä vastaan vähiten pisteitä toistaiseksi kaudessa. Olisi paremmin pitänyt huomioida Hugo Boman (29/6).

#20 Lauri Hänninen.

Vaikka tehtiin paljon koreja, jäi paljon koreja tekemättä joka paikasta. Kakkosten osumatarkkuus oli 54 %, ja kolmoset upposivat 28 % tarkkuudella. Ja sitten oli Lauri Hänninen, joka naulasi 37 pistettä, joista 15 kaaren takaa. Ottelu tuntui pitkään melkein taputellulta, ja siinä se vaara ehkä piilikin. Ero oli suurimmillaan 18 pistettä eduksemme, mutta peliä ei kuitenkaan saatu tapettua. Reilut viisi minuuttia ennen loppua pelimme sitten hajosi, ja tyhmät jutut kuten itsekkyys ja huolimattomuus korvasivat kovan joukkuepelaamisen.

– Pelistä jäi turhaan paha mieli, joten käsittelimme ottelua tappiona. Meillä on joukkue täynnä fiksuja pelaajia, jotka ottavat opiksi ja kehittyvät. Harkinta ja valinta on tilanteesta kiinni. Tulee mieleen vanha uralainen sananlasku: Jos et ole satavarma skoraaja, niin syötä paremmassa paikassa olevalle pelaajalle, pohti Mannelin ottelun jälkeen.

Sarjataulukon suuressa kuvassa ei kuitenkaan kiinnitetä yksittäisen pelin sisäisiin tapahtumiin huomiota, joten otamme tämänkin voiton kiitollisina vastaan. Tilanne on jatkoa silmällä pitäen mahdollisimman hyvä, ja katse kääntyy siksi kohti…

Kärkikamppailu Ura Basket – PuHu

Seuraavaksi kohtaamme sarjakärki PuHu:n kotona sunnuntaina 30.10. klo 17. Vantaalaiset ovat hekin liikkeellä voittojen tiellä. Ilman jenkkivahvistuksia pelaavat Susijengi-valmentaja Mikko Larkaksen adeptit ovat kenties sarjan ennakkosuosikkeja.

– Sarjan voimasuhteet ovat hahmottuneet paremmin. Alusta asti oli selvää, että Larkaksen valmentama joukkue tulee olemaan yksi kärkijengeistä. Viime vuonna pudottiin heille pleijareissa. Pitää pelata hyvin, että heidät voittaa, ennakoi Mannelin.

Yhteistyö on tärkeää paitsi kentällä, myös kulissien takana. Jukka Valpolalla on valmennuksessa keskeinen rooli, ja saa vain kiitosta Artulta.

– Jukka tekee skoutit. Kaikissa kolmessa pelatuissa peleissä ne ovat olleet ratkaisevia tekijöitä. Meillä on hyvä yhteistyö, hän tekee oman osuutensa todella hyvin. Pelisuunnitelma tehdään yhdessä, mutta luonnollisesti päävalmentajalla on vastuu.

Kuvat: Marko Hänninen

Tagged under

Yhteistyössä