Edustus rallikaasulla takaisin voittojen tielle

(10.12.2021) Edustusjoukkueemme palasi voittojen tielle, kun se itsenäisyyspäivän aattona järjesti murskavoiton 89–46 Tampereen Pyrinnön Akatemia B:stä.

Pyrinnön pyörittämä pelityyli on ollut viime kausien iso puheenaihe pääsarjoissa. Aktiiviseen paikkapuolustukseen ja suoraviivaiseen hyökkäykseen perustuva peli on aiheuttanut hankaluuksia monelle. Tällä kertaa joukkueemme korkean energian puolustus ja kollektiivinen peli ei jättänyt epäselväksi, kumman sarakkeeseen sarjapisteet kuuluivat.

Alkuneljänneksen tunnustelun ja menetyksien jälkeen – jakso meille 16–11, menetyksiä 5 – sai meidän joukkue vahvan otteen pelistä. Toinen neljännes painoi jo jalka vahvasti kaasua, ja tauolle mentiin lukemissa 45–21. Momentumin ollessa täysin meidän puolellamme, näyttäytyi peli jo tässä vaiheessa taputellulta, eikä energiasta luovuttu tauon jälkeenkään.

– Ensimmäisen jakson tunnustelun jälkeen loppuivat pienet virheet ja tokassa asiat loksahtivat kohdalleen. Sitten alkoi ralli. Oli kiva peli, joka meni suunnitulla tavalla. Meillä oli selvät sävelet Pyrsää vastaan. Aina ei kulje heitä vastaan; kiva että nyt kulki, kommentoi edustuksemme päävalmentaja Arttu Mannelin.

Kotisalin tärkeys on osoittautunut meille tärkeäksi ja Monnarin pyhätössä on hyvä meininki niin kentällä, kuin myös katsomossa. Pitkän viikonlopun ja kiireisimmän pikkujoulukauden keskellä paikalle saapunut yleisö sai seurata kotijoukkueen kollektiivista ja laadukasta esitystä. Juuri sellaista yhteisesitystä, jota Pyrinnön pelitapa vaatii.

Voittoisan pelin man-of-the-matchiksi nousi Oliver Räsänen (11p/4lev7/5s/4r).

– Joka kerta kun Oliver oli kentällä tuli jo valmiiksi kovaan puolustukseen vielä yksi vaihde ja peli meni entistä tykemmäksi. Peliaikaan nähden Oliver kirjautti erinomaisen tilastorivin. Pelipaikkamuutokset ovat tuoneet haasteita Oliverille, ja hän on joutunut toimimaan vähän joka paikan höylänä. Räsänen kantaa kapteenin nauhaa kiitettävällä tavalla, kehuu Mannelin.

Ottelun pistekuningas oli Lauri Hänninen (21/6/2). Eemeli Hollo (17p) syttyi kaaren takaa.

Ottelutilastot (linkki avautuu uuteen välilehteen)

12.12.21 klo 12 Pantterit Helsingissä

Seuraavaksi edustusjoukkueemme suuntaa Helsingin Herttoniemeen kohtaamaan Suomikoriksen menestyneimpiin ja perinteikkäisiin seuroihin lukeutuvan Pantterit. Täpläpaitojen edustusjoukkue on taas pitkästä aikaa valtakunnan sarjoissa.

– Vastassa on lahjakas jengi, hyvää hyökkäämistä ja yksilötaitoa sekä urheilullisuutta. Pantterit sekoittavat mies- ja erilaisia paikkapuolustusmalleja. Olemme ihan valmiita kohtaamaan mitä vastaan tulee, sillä olemme sekä pelanneet että harjoitelleet paikkaa vastaan.

Tuunaa siis Ruudun urheilukanavalle sunnuntaina 12. joulukuuta klo 12!

Vuoden viimeinen ottelu pelataan kotikentällä lauantaina 18. joulukuuta klo 16, jolloin vieraaksemme saapuu A-lohkon kärkipaikkaa pitävä Kipinä Basket Äänekoskelta. Alkusoitosta vastaa 19-vuotiaat pojat, jotka isännöivät HoNsU:a klo 12 alkavassa valtakunnan divarin pelissä.

Tagged under

Yhteistyössä