Edustus selvitti tiensä puolivälieriin!

(26.3.2022) Keskiviikkona alkanut neljännesvälieräsarja saatiin päätökseen jo tänään, kun edustusjoukkueemme otti toisen voiton Karkkilasta, nyt lukemin 76–56. Playoff-kevät jatkuu näin ollen osaltamme kahdeksan parhaan joukossa, ja puolivälierissä vastaan asettuu PuHu Vantaalta.

M1DB: neljännesvälierät, 2. ottelu
Karkkila–Ura Basket
56–76 (19–13, 18–26, 9–18, 10–19)

Otteluennakossa enteiltiin viikonlopun taisteluista avausottelua kovempia. Tiedettiin, että Karkkila tulee saapumaan peliin mukanaan Artturi Nieminen, joka on joukkueen avainpelaaja ja koko sarjan tehokkain kotimainen.

Heti ensimmäisen neljänneksen aikana oli ilmeistä, että joukkueemme oli tehnyt läksynsä . Nieminen (8/14) saatiin hyvin puolustettua pois, ja vastustajan tehot nojasivat pääosin kanadalaislaituri Jake Newmanin harteilla (24/7/2). Viimeistelyssä meillä oli kuitenkin vielä ongelmia, joten ensimmäinen jakso isännille luvuin 19–13.

Toisella neljänneksellä alkoi myös Newmanin pysäyttämiskeinot tehoamaan. Edvard Gullichsen (11/4/1 riisto) puolestaan toi tehokkuutta kentän toiseen päähän hyökkäyksen täsmäaseena, ja Edi teki erinomaiset 10 pistettä neljässä minuutissa. Toinen jakso meille 18–26, ja tauolle mentiin Uran kahden pisteen johtoasemassa.

– Edi toi välittömän hyökkäyksen todella tärkeään vaiheeseen. Kun yksi saa ketsuppipullon auki, pääsevät muutkin siitä nauttimaan, kommentoi päävalmentajamme Arttu Mannelin.

Kerrottakoon taustoittavana tietona, että Gullichsen on ollut poissa toiminnasta noin vuoden muun muassa opintojensa ja varusmiespalvelunsa vuoksi.

– Hän osallistui torstaina 19-vuotiaiden treeneihin Jukka Valpolan kanssa, ja pääsi siinä puolustusasioissa kartalle. Hän sai myös hyökkäykseen itseluottamusta, ja meidän yhteistyömahdollisuutemme nopeuttivat siis Edin paluun peleihin todella nopeassa tahdissa, kertoo Mannelin.

Tauon jälkeen ei enää päästetty vastustajaa kertaakaan ohi. Karkkilan hyökkäys tyrehtyi lähestulkoon kokonaan, ja meidän joukkueemme pääsi namuttelemaan 20 pisteen voittoon, ja juhlimaan saavutettua paikkaa kahdeksan parhaan joukossa.

– Nyt nähtiin kauden parasta puolustuspeliä meiltä, varsinkin toisella puoliajalla. Tiedettiin, että kanadalainen tulee kovaa ja niin hän tulikin. Newman teki korit, muut saatiin pysäytetty ekalla. Tokalla hänetkin. Karkkila veti vielä aggressiivisempaa, kuin keskiviikkona, ja meille tuli turhia menetyksiä. Vastustaja ei kuitenkaan päässyt niistä juoksemaan helppoja, joten ne olivat enemmänkin kauneusvirheitä. Laatupuolustuksella on hyvä voittaa, summaa Mannelin.

Ottelutilastot (linkki avautuu uuteen ikkunaan)

Seuraavana puolivälierien avaus Martsarilla

Edustusjoukkueemme on läpi koko kauden näyttäytynyt ennen kaikkea kollektiivina, joka onnistuu ja epäonnistuu yhdessä. Kauden päätavoite on jo saavutettu, joten tästä eteenpäin kaikki on pelkkää plussaa. Mannelin kuitenkin täsmentää, että pelaajat jo odottavat seuraavaa kierrosta, eivätkä tule pysähtymään tähän.

Ura Basket on kohdannut PuHun vain kerran kuluvan kauden aikana. Lokakuun avausottelu pelattiin vantaalaisten vieraina, ja silloin vielä rakentamis- ja tutustumisvaiheessa olevalla joukkueellamme ei ollut aseita PuHun valmista joukkuetta vastaan. Paljon on vettä virrannut tuon ottelun jälkeen, joten Mannelin ei pidä haastetta liian isona. Puolivälierissä kohtaa kaksi hyvin samantyylistä jengiä, eli ne kaksi joukkuetta, joita vähiten haittaa, jos yksittäinen pelaaja jostain syystä on poissa.

– Pidän jo tämän päivän saavutusta kovana suorituksena, mutta on meillä mahdollisuus PuHukin voittaa. PuHussa on jo pitkään ollut todella laadukas valmennus. Heillä on ollut sama konsepti läpi koko kauden, ja päivittäinen tekeminen on laadukasta kuten meillä. Meissä on tapahtunut paljon kehitystä alkukauden jälkeen, ja on kurottu syksyinen ero umpeen. Nämä pelit näyttävät olemmeko päässeet rinnalle ja ohi, kuvailee valmentajamme tulevaa.

Puolivälierät käynnistyvät Martinlaakson koululla keskiviikkona 30. maaliskuuta kello 18:30. Sarja jatkuu Littoisten monitoimitalolla alustavien suunnitelmien mukaan lauantaina 2. huhtikuuta kello 17. Välieriin vaaditaan kaksi voittoa.

Tervetuloa mukaan kannustamaan meidän joukkuettamme hienoihin suorituksiin!

Tagged under

Yhteistyössä