Edustusjoukkue taipui Lappeenrannalle

Kauden kolmannessa ottelussa #MeidänJoukkue tavoitteli avausvoittoaan, mutta tälläkin kertaa pisteet matkasivat vieraiden mukaan.

Namika Lappeenranta voitti ottelun 73-92 (24-24, 16-18, 13-24, 20-26).

Ottelu alkoi kotijoukkueen osalta erinomaisesti 10-0 runilla reilussa kahdessa minuutissa. Lappeenranta tosin heräsi peliin mukaan hyvinkin nopeasti sen jälkeen nousten jopa 14-20 johtoasemaan. Eka erä päättyi tasalukemiin 24-24 Jussi Kukkosen (4/6) huikean viime sekunnin kolmosen myötä.

Seuraava erä mentiin myös lähes kylki kyljessä. Puoliajalla tilanne oli 40-42 vierasjoukkueen hyväksi, mutta kolmannessa erässä Lappeenrannan ja erityisesti Visa Tarjanteen (42/6) heitot alkoivat upota tappavalla tarkkuudella, jonka jälkeen eroa kertyi jo yli kymmenen pistettä. Vierasjoukkue piti jalan kaasulla vielä viimeisessäkin erässä eron kasvaessa lisää. Loppuminuutit mentiinkin sitten löysempää tahtia junioreiden saadessa peliaikaa.

Yhdessä pelaaminen vaatii työtä
Kotijoukkueen parhaana palkittu Omar Briggs (25/10) ja päävalmentaja Tapio Nieminen olivat lehdistötilaisuudessa yhtä mieltä tappioon johtaneista syistä. Joukkueen täytyy kehittää kommunikaatiota puolustuspäässä, jotta turhilta mokilta vältytään jatkossa. Vastustaja pääsi useasti rokottamaan helpoilla layupeilla, kun puolustuksessa keskittyminen herpaantui. Vaihtotilanteet aiheuttivat sekaannusta, joka näkyi turhautumisena kentällä.
”Meidän täytyy tehdä töitä niin kentällä kuin sen ulkopuolella, jotta kaikki pääsevät samalle sivulle pelikentällä”, sanoi Briggs.

Hyökkäyspäässä vaaditaan myös lisää harjoitusta, jotta kuviot lähtevät rullaamaan tarkoitetulla tavalla. Briggs on luonnollisesti vasta kolme viikon harjoittelun jälkeen vielä totuttelemassa hyökkäysjärjestelmään, mutta hän ja Teemu Ritanotko (12/9) saivat paljon hyvää aikaan kun palloa saatiin heidän käsiinsä vastustajan korin läheisyyteen. Töitä on kuitenkin vielä tehtävä, jotta yhteispeli saadaan toimimaan.
”Heittopelikään ei tänään sujunut. Paikkoja saatiin oikeille miehille kaaren taakse, mutta tällä kertaa ei vaan osunut”, sanoi Nieminen. Tilastot eivät valehtele: kolmoset osuivat vain 10% tarkkuudella (2/20).

Lappeenrannan päävalmentaja Pasi Riihelä oli luonnollisesti tyytyväinen joukkueensa esitykseen. Vaikutuksensa oli myös sillä, että puuduttavan bussimatkan sijaan Namika oli viettänyt yönsä hotellissa Turussa eilisen Turun NMKY:ta vastaan pelatun ottelun jälkeen. Yli neljän tunnin ajomatkan sijaan matka Monnarille taittui vartissa.
”Pelit peräkkäisinä päivinä ei tällä kertaa vaatinut veroaan, sillä saimme jaettua peliaikaa hyvin koko joukkueen sisällä. Vaikka palautumisaika oli lyhyt niin iltapäivään siirretty peliaika oli meille henkisen valmistautumisen kannalta hyvä asia”, Riihelä kertoi.

Yhteistyössä