Eero Aaltonen Ura Basketiin

Ura Basket on tehnyt pelaajasopimuksen Eero Aaltosen, 25, kanssa ensi kaudesta. Eero siirtyy opiskelujen myötä Turkuun ja pelaaminen alueen kovimmassa korisjoukkueessa kiinnosti Korisliigassa vietettyjen vuosien jälkeen.

– Ura Basketista soitettiin minulle Korisliiga-kauden päättymisen jälkeen ja osoittivat kiinnostuksensa. Oma ajatukseni oli pitkään kesälle, että koripallo saa nyt jäädä kokonaan. Jukka ja Petri olivat ymmärtäväisiä tilanteeni suhteen ja lopulta pystyin hyvillä mielin muuttamaan ajatuksiani ja palaamaan koriksen pariin ainakin seuraavaksi kaudeksi. Muutamia tuttuja myös löytyy Uran jengistä, Eero avaa päätöksen taustoja.

Monelle Uralaiselle Eero on tuttu näky Loimaan koripallokentillä:

– LoKoKo:n kasvatti olen ja lähes koko urani olen pelannut Loimaalla, mukaan lukien nousut kakkosdivisioonasta Korisliigaan asti ja koettu on myös huonommatkin hetket. Yhden vuoden pelasin välissä Lappeenrannan NMKY:ssä Korisliigaa.

– Arki sujuu nyt koulussa Turun TYA-oppilaitoksessa urheiluhierojan koulutuksessa ja nyt tietysti koripallon parissa Littoisissa useimmat arki- ja pyhäillat! Henkilökohtaisesti toivon, että pystyn auttamaan joukkuettamme kauden tavoitteessa.

Viiden Korisliigassa pelatun kauden jälkeen saldona on komeat kolme SM-mitalia (kaksi kultaa ja yksi hopea). Mitä oppia niistä vuosista Eero tuo mukanaan Kaarinaan?

– Sen tiedon, että Samara ja Krasnoyarsk eivät ole varsinaisesti mitään matkakohteita, Eero vitsailee viitaten Bisonsien VTB-liigan pelimatkoihin.

Lopuksi Eero lähettää terveiset Ura-perheelle:

– Enhän mä mikään Nuutinen ole, mutta koitetaan rypistellä vauhtia peleihin! Terkut Matille Ranskaan!

Eero Aaltosen tilastot Basket.fi:ssä


Ura Basketilla on nyt kymmenen pelaajasopimusta:

Samu Kaaresvirta
Santeri Latvala
Teemu Ritanotko
Joona Forsström
Matias Suomi
Karri Sällylä
Joona Airenne
Jussi Kukkonen
Ville Hänninen
Eero Aaltonen

Tulevan kauden tavoitteeksi on asetettu nousu 1A-divisioonaan. Edustusjoukkueen kausi alkaa vierasottelulla sunnuntaina 2.10. Korikouvoja vastaan. Ensimmäinen kotiottelu Monnarilla pelataan torstaina 6.10. klo 18.30, jolloin vastustajaksi saapuu PeU-Basket. Sitä ennen on luvassa harjoitusotteluja, joista tiedotamme lisää myöhemmin!

#MeidänJoukkue

Yhteistyössä