Eeron Amerikan-terveiset

(4.12.2016) Ura Basketin Eero Myllymäki, 17 viettää vaihto-oppilasvuottaan New Hampshiressa Amerikassa. Seuraavassa Eero kertoo kokemuksistaan rapakon takana.

Biddy Basket innoitti

”Vaihtovuosi oli ollut mielessäni vuodesta 2013 alkaen, kun olin Biddy Basket-turnauksessa Amerikassa. Siellä asuin perheessä noin viikon joukkuekavereitten kanssa. Siitä lähtien oli pelkkää odottamista, että milloin olen tarpeeksi vanha, että pääsen lähtemään Amerikkaan uudestaan. Vasta viime vuonna alkoi realisoitua, että sinne lähdetään ihan oikeasti. Kyllähän se vähän jännitti tietysti, kun on ihan uusi maa ja uudet kujeet, mutta tiesin kyllä, että tulen pärjäämään.”

Koulujen kartoitusta

”Kahden vaihto-oppilasjärjestön kautta katsottiin vähän erilaisia kouluja. High Schooleja löytyi sekä länsi- että itärannikolta, pohjoisesta ja etelästä. Valikoima oli suuri.. Valitsin koulukseni lopulta Bishop Bradyn, joka on New Hampshiressa tunnin ajomatkan päässä Bostonista”

Bishop Brady High School

Youtube apuna

”Youtubesta löytyi paljon clippejä monista kouluista. Kouluni Bishop Brady voitti State Championshipin 2015 ja jengi näytti hyvältä, joten päätin valita tämän koulun.”

img-20161204-wa0004

Opiskelu ja vapaa-aika

”Opiskelu jenkeissä on helppoa, jos vertaa tasoon Suomessa. Aluksi oli kielen kanssa vähän ongelmia joillakin tunneilla, mutta nyt sekin sujuu jo ihan hyvin. Tällä hetkellä enemmän ongelmia tulee, kun kirjoittaa tai puhuu suomeksi.

Vapaa-ajalla aika paljon mennään katsomaan koulun urheilutapahtumia tai syömään kaveriporukalla. Täällä ei ole minkäänlaista julkista liikennettä, mutta ajokortin täällä saa 16-vuotiaana, joten se helpottaa aika paljon. Kaverit pystyvät antamaan aina kyydin joka paikkaan, kun kaikilla on auto.”

img-20161204-wa0003

Peleissä kova tempo

”Koriksen taso on ihan verrattavissa Suomen tasoon. Jotkut joukkueet ovat parempia, toiset huonompia. Pelin tempo on tosi kova. Parissa ekassa harkkapelissä olen välillä ollut helisemässä, kun vauhti on niin kova. Nyt siihen on päässyt jo hyvin mukaan.”

Tiivis kausi

”Pelaan koulun joukkueessa tällä kaudella. Koulun ulkopuolellakin olisi joukkueita, mutta ne ovat Pay-for-Play. Eli maksa 2000 dollaria, niin pääset pelaamaan, enkä minä siihen lähde.

Koriskausi on joulukuusta maaliskuun loppuun ja sinä aikana on treenit kuusi kertaa viikossa aina kolme tuntia kerrallaan. Eka sarjamatsi on ensi tiistaina.

Syksyllä olen käynyt viisi kertaa viikossa punttisalilla tai pelaamassa koululla, koska emme saa vielä harjoitella joukkueen kanssa.”

Amerikkalainen joulu

”Loppuvuosi menee koripallon merkeissä, kun kausi alkaa pian. Jouluksi en tule kotiin, vaan haluan kokea amerikkalaisen joulun täällä. Koulun korisjengillä on jonkunlainen tapahtuma joulun jälkeen, joten siellä tulee vietettyä varmaan paljon aikaa.”

A-junnut ja edari seurannassa

”Pari kertaa viikossa tulee lueskeltua Ilta-Sanomia ja kaverit aika usein laittaa viestiä, jos jotain ihmeempää tapahtuu. Ilolla olen seurannut A-junnujen pelejä ja edarin myös. Kovia voittoja! Korisliigaa en niinkään seuraa, kun täällä pyörii NBA telkkarissa 24/7.”

Open mind

”Kannattaa ehdottomasti lähteä vaihtoon. Vasta kolme kuukautta olen ollut täällä ja ihan huikea kokemus jo nyt. Kannattaa kuitenkin muistaa, että elät täällä ihan normaalia elämää eikä tämä ole mitään lomailua. Avoimin mielin ja rohkeasti vaan matkaan, niin sillä pärjää!”

img-20161204-wa0002

Ura Basket toivottaa Eerolle mukavaa joulun odotusta sekä mahtavia kokemuksia koriksen parissa!

Yhteistyössä