(ei otsikkoa)

(4.2.2021) Yllä oleva kuvaa hyvin tunnelmia reilut 24 tuntia ottelun jälkeen. 23 pisteen johdosta jatkoajalle ja jatkoajalla kahden pisteen tappio.

Ura Basket – Kouvot 122-124 ja. (32-20, 24-23, 32-31, 20-34, 14-16)

Ottelu lähti hyvin käyntiin. Nopeasti otettiin muutaman korin kaula ja pienoisessa etulyöntiasemassa edettiin pitkin jaksoa. Avauskympin rytmittäjänä toimi Kevin Bracy-Davis (25p/8l/6s) joka teki jaksoon 13 pistettä. Toinen neljännes lähti Kouvojen kirillä liikkeelle. 8-0 runilla pääsivät he jo 4 pisteen päähän, mutta jakson edetessä alkoi taas Ura Basketin hyökkäys toimimaan ja pitkälle tauolle siirryttiin hienon kuvion kautta, kun 4,5 sekunissa tuotiin pallo etukentälle ja vielä Teemu Sulonen (13p/3s) naulasi kolmen pisteen heiton pussin pohjalle ja toisen neljänneksen myös kotijoukkueelle. Toisen neljänneksen valopilkku oli Joona Airenne (16 pistettä), joka alkaa viimein löytämään roolinsa coach Damion Dantzlerin ryhmässä. 16 pistettä on Joonan uusi Korisliiga-ennätys.

Kapteeni Nuutinen (23/9/3) käytti kokoa ja kokemusta monessa tilanteessa hyödykseen

Kolmas neljännes eteni alkuun meidän hienoisessa hallinnassa ja ero kävi useampaan kertaan 23 pisteessä. Jakson puolivälin jälkeen alkoi Kouvojen paikkapuolustus hieman sekoittaa meidän hyökkäyspeliä ja samalla toisessa päässä alkoi vierailijoiden heittojyvä löytyä. Erityisen murhaava ottelun toisella puoliajalla oli 2002-syntynyt Joel Mäntynen (17p/6l/4s), joka laittoi useamman todella kovan kolkin pohjaan todella kaukaa. Viimeiselle kymmenminuuttiselle turvallisen tuntuisessa 14 pisteen johdossa…

Mutta

Tällä kaudella nähty kaava toistui jälleen. Johtoasemassa ollut kotijoukkuemme ei onnistunut pitämään peliä käsissään vaan alkoi jännittämään. Hyökkäyspeli oli vielä kohtuullista Kouvojen paikasta huolimatta, mutta puolustuspää alkoi vuotaa kuin Titanic konsanaan. Uralle aina myrkkyä oleva Tuomas Hirvonen (19p/14s) jallitteli pallon screenin kautta itsensä tai oman pelaajan vapaaseen heittopaikkaan kerta toisensa jälkeen ja viimeiset 15 minuuttia hurmoksessa heittänyt vierailijajoukkue tuli väkisin kohti ja lopulta rinnalle. Erityisen kipeäksi varsinaisen peliajan lopun tekee Kevinin kaksi epäonnistunutta vapaaheittoa 22 sekuntia ennen loppua. Normaalisti 80% vapaaheittäjä laittoi molemmat ohi ja näin Kouvoilla oli mahdollisuus voittaa ottelu kolmen pisteen heitolla. Siinä Tuomas Hirvonen ei onnistunut, mutta Teemu Knihtinen (19p/10l) otti hyökkäyslevypallon ja työnsi pallon kohti koria ja sinnehän se upposi. Tilanne taululla 108-108 ja pelikellossa aikaa 0 sekuntia. Eli jatkoajalle mennään.

Jatkoajan alkuun Emmitt Holt (18p/6l) aloitti terävästi ja laittoi pari heittoa pussiin ennakkoluulottomasti. Valitettavasti Emmitt kuitenkin sai jälleen virhetilin täyteen ja joutui näin seuraamaan pelin lopun penkiltä. Jatkoajalla molemmat tekivät kovia koreja ja johtoasema vaihtui tiuhaan. Noin puoli minuuttia ennen loppua Joona Tuomala (7p/4l) nosti meidät 122-121 johtoon. Kouvojen viimeinen hyökkäys pelattiin Severi Kaukiaiselle (24p/6l/10s), joka upotti todella kovan kolkin pohjaan ja näin Kouvot siirtyi johtoon. Saimme vielä paikan tasoittaa tai mennä ohi, mutta Trey Niemen epätasapainossa lähtenyt yritys ei osunut ja näin Kouvoille voitto uskomattomien vaiheiden jälkeen.

Kevin Bracy-Davis (25/8/6) oli lopulta antisankari oivasta tilastorivistä huolimatta

Ottelutilastot

Ura Basket pelaa jälleen Littoisissa jo lauantaina, kun vierailulle saapuu Pieti Poikola ja Lahti Basketball klo 17 alkaen.

Korisliigaa Littoisten monitoimitalolta lauantaina 6.2.2021 klo 17:00, Ura Basket-Lahti Basketball. Ottelu nähtävissä vain Ruutu plus-palvelussa.

Kuvat: Pekka Tenhonen

Yhteistyössä