Ei palaakaan Katajasta

(19.10.2019) Joensuun Kataja Basket oli murskaavalla päällä lauantaina. Meidän Ura Basket eGameStars jäi täysin jalkoihin toisella jaksolla ja sen jälkeen ei enää voitosta pelattu. Tuntui siltä että joukkueen pelihuumori olisi jäänyt johonkin pitkän matkan varrelle.

Kataja Basket-Ura Basket eGameStars 97-72 (22-19, 31-16, 24-22, 20-15)

Avausjakso oli puolin ja toisin hakemista. Meidän joukkue oli ollut tauolla 9 päivää ja isäntä Katajakin saanut nautiskella heille harvinaisesta 4 päivän vapaista. Molemmille tuli hölmöjä menetyksiä ja vapaistakin paikoista palloa ei saatu kuppiin. Katajan löytäessä rytmiä pysyimme ainoastaan mukana 4 onnistuneella kolkilla, muuten sekä hyökkäys- että puolustustekeminen oli erittäin heikkoa. Hyökkäyspäässä jokainen yritti yksin tehdä ihmeitä ja puolustuspäässä ei oltu ollenkaan samalla aaltopituudella. Avausjakso numeroiden puolesta tasaiset 22-19.

Toisen jakson alku oli vielä kohtuullista tekemistä. Stephaun Branch haastoi jatkuvalla syötöllä puolustajiaan ja pääsikin avausminuuteilla kolmesti vapaaheittoviivalle. Tämän jälkeen hyökkäyspeli alkoi tökkimään pahemman kerran. Pallonliike oli olematonta, eikä hyökkäyslevypalloihin saatu tarvittavaa voimaa. Kun hyökkäys tökki, loppui myös puolustuksessa intensiteetti. Kataja rankaisi niin kaukaa kuin läheltä ja toisen neljänneksen viimeiset 5 minuuttia murhaavasti 22-5 ja puoliajalle ikävästä 53-35 tilanteesta.

Miikka (4p/7l/3s) pelasi kohtuullisen ottelun

Tauon jälkeen näytti hetken siltä, että Ura oli tullut kentälle vielä taistelemaan voitosta. Muutaman epäonnistumisen jälkeen valitettavasti jälleen päät alkoivat painumaan ja suu käymään enemmän kuin jalat. Coach Kristian Palotie yritti puolustukseen saada uutta virtaa paikkapuolustuksen kautta, mutta tuloksena oli aivan liian usein vapaa nosto korin alta tai useampi hävitty levyrikamppailu samaan puolustukseen. Loppujen lopuksi toinen puoliaika pelailtiin reippasti vain pois alta ja ottelusta oli otettu tarvittavat opit tulevaa varten. Loppulukemat LähiTapiola Areenan taululla musertavat 97-72.

Lehdistötilaisuudessa kuultua

Paluun Joensuuhun tehnyt Atte Perttu kommentoi ottelua seuraavasti:

”Aloitettiin ihan hyvin. Tokan neljänneksen vikat 5 minuuttia meni vastustajalle 22-5 ja siinä kaivettiin itsellemme kuoppa ja loppupeli koitettiin sitten nousta siitä, mutta tänään ei riittänyt.”

Päävalmentaja Kristian Palotie ruoski kovasti itseään ottelun jälkeen:

”Ei me matsissa missään vaiheessa oltu sillä energialla kuin kuuluisi olla. Joku käyttää bussimatkaa tekosyynä. Epäammattimainen suoritus kokonaisuudeltaan. Meillä oli hyvä energia kahden voitetun matsin jälkeen. En tiedä mikä mielihyvän tunne siitä tuli ja se valitettavasti näkyi myös mun kohdalla. Näin se ei saa olla”

”Meillä on mun mielestä hyvä ryhmä äijiä tässä joukkueessa, jotka ovat hyvin samankaltaisia siinä miten he lähestyvät tätä peliä. Se helpottaa ryhmäkoheesiota”, päätti Coach Palotie

Meidän Joukkue palaa kotiin Littoisiin vielä kerran tällä kaudella. Vierailulle saapuu nousija Lahti Basketball, joka on pelannut ennakkoluulottomasti ja onnistunut mm. voittamaan hallitsevan mestarin, Karhubasketin, Kauhajoella.

Eiköhän palauteta hymy kasvoille taas kotona. Dustin näyttää esimerkkiä!

Korisliigaa Littoisten monitoimitalolla keskiviikkona 23.10. klo 18:30, Ura Basket eGameStars-Lahti Basketball. Kaikki mukaan kannustamaan Meidän Joukkue voittoon! Pidetään kotisaldo Littoisista puhtaana!

Kuvat: Hannu Tuominen

Yhteistyössä