Emir ja Matti kunnostautuivat MM-karsinnoissa

(1.12.2018) Ura Basketin kasvatit Emir Sulejmanovic, 23, ja Matti Nuutinen, 28, kunnostautuivat tahoillaan perjantai-illan MM-karsintaotteluissa. Matti lukeutui Suomen, Emir Bosnia ja Hertzegovinan maajoukkueen parhaimmistoon – valitettavasti molemmat otteluissaan hävinneenä osapuolena.

Kumpikin aloitusviisikossa

Kuva: FIBA

Matti uurasti Suomen maajoukkueen aloitusviisikossa liki 30 peliminuuttia. Hän saalisti tehot 7/4 ja onnistui jälleen hienosti puolustustehtävässään vartioidessaan Euroliigassakin meritoituneita venäläisiä. Matin +/-lukema (6) oli Suomen joukkueen paras. Venäjä kuitenkin voitti ottelun harmittavasti jatkoajan jälkeen kahdella pisteellä.

Tilastot

Kuva: FIBA

Emir nousi perjantai-iltana ensi kertaa Bosnia ja Hertzegovinan aloitusviisikkoon. Mies kiitti kunniasta ja pelasi loisto-ottelun. Matin tapaan Emirille kertyi lähes 30 peliminuuttia tehoin 17/16/3r. 16 levypalloa oli melkein puolet koko joukkueen (40) saaliista, ja hurjat kahdeksan hyökkäyslevyriä on koko MM-karsintaruljanssin kärkilukema. Emirin teholukema (31) oli kentän korkein, mutta näistä uroteoista huolimatta Bosnia kärsi tappion Bulgarialle seitsemällä pisteellä.

Tilastot

Maanantaina Matti ja Emir kohtaavat toisensa ensi kertaa maajoukkuepaidassa, kun Bosnia isännöi maiden välistä MM-karsintaottelua Zenican kaupungissa. Ottelu alkaa Suomen aikaa kello 20.00 ja on nähtävissä suorana YLE TV2-kanavalla sekä Viaplayltä Kristian Palotien selostamana.

Espanjan ammattilaiset

Sekä Matti että Emir ovat jo usean vuoden ajan kolunneet ammattilaisina Euroopan kenttiä. Tällä kaudella kumpikin pelaa työkseen sattumoisin pohjois-Espanjassa, Matti Oviedossa ja Emir Breoganissa, Lugon kaupungissa. Kesäisin herrat muistavat säännöllisesti käydä tervehtimässä seuraväkeämme.

Matti Nuutinen

Emir Sulejmanovic

Ura-perhe ylpeänä seuraa Emirin ja Matin upeita otteita eurokentillä!

Yhteistyössä