Emir Summer Campin vieraana

(19.6.2018) Ura Basketin kasvatti Emir Sulejmanovic, 22, vieraili tiistaina Monitoimitalolla kesäleiriläisiä ja seuraväkeämme tervehtimässä.

Hovirinnasta huipulle

Emir Sulejmanovic, 205 cm, on ehtinyt nuoresta iästään huolimatta kulkea jo pitkän tien aina Hovirinnan kyläjoukkueesta Euroopan huipulle asti. Emir oli aikanaan voittamassa Ura Basketille B-poikien SM-hopeaa ja muutti sitten jo 16-vuotiaana Sloveniaan Olimpija Ljubljanan riveihin. Sen jälkeen koripalloammattilaisen matka on jatkunut Espanjan, Italian ja Kroatian kautta uudelleen viime kaudeksi Espanjaan.

”Viime kesänä tein kaksivuotisen sopimuksen Espanjan pääliigan Fuenlabradan kanssa. Heidän uusi valmentajansa toi kuitenkin ihan kauden alla joitakin uusia pelaajia mukanaan ja jäin ilman peliaikaa. Pääsin sitten vuokralle sarjaa alemmas CB Breogániin, ja se osoittautuikin onnenpotkuksi”, Emir kertaa yllättäviä käänteitä.

”Breogánissa nousin isoon rooliin ja onnistuimme voittamaan ratkaisupelit ja nousemaan Espanjan pääsarjaan eli ACB-liigaan. Ehdin vielä pelata myös muutaman runkosarjamatsin ACB-liigaa Fuenlabradan riveissä.”

Kauden päätteeksi Eurobasket.com valitsi Emirin LEB Goldin Vuoden pelaajaksi.

Emirin huippuhetket Breogánissa

Kesäsuunnitelmat

Emirillä on kaksoiskansalaisuus ja hän on pelannut toistaiseksi viisi miesten maaottelua Bosnia ja Hertsegovinan paidassa.

”Jäin nyt suosiolla pois maajoukkueesta ainakin tulevien MM-karsintaotteluiden ajaksi. Kesän aikana haluan nimittäin keskittyä harjoitteluun ja kehittyä pelaajana seuraavalle tasolle. Viime kesänä heitin 500 kolkkia päivässä ja osumaprosentti paranikin kuluneella kaudella tuntuvasti. Tänä kesänä keskityn sitten parantamaan 1 vs. 1-pelaamistani kaaren takaa. Yläkroppaan hankin myös hiukan lisää voimaa. Seuraava tavoitteeni on tehdä läpimurto ACB-liigassa”, Emir suunnittelee.

Ura Basket ylpeänä onnittelee Emiriä upeasta kaudesta ja toivottaa menestystä matkalla uusiin haasteisiin!

Yhteistyössä