Ensimmäinen kotivoitto oli taisteluvoitto!

(8.11.2018) Ura Basket taisteli torstai-iltana seurahistoriansa ensimmäisen kotivoiton miesten Korisliigassa. Helsinkiläinen Seagulls antautui suoranaisessa kynsienpureskelumatsissa vasta aivan loppuhetkillä.

8.11.2018 Ura Basket – Seagulls 82 – 75 (25 – 26, 21 – 10, 15 – 24, 21 – 15)

Avausjakso kulki lievästi helsinkiläisten komennossa. Seitsemän minuutin kohdalla vieraat repäisivät 8 – 0 runin ja coach Kristian Palotien oli turvauduttava aikalisään. Ohjeet toimivat, ja jakson viimesekunnilla Avery Woodson (12/12/4s/2r) onnistui haamukolmosellaan kutistamaan eron tilanteeksi 25 – 26.

 

Toinen neljännes oli Seagullseille hankala. Joukkue sai koko jaksolla kasaan ainoastaan kymmenen pistettä, ja kapealla materiaalilla operoinut kotijoukkueemme pääsi karkaamaan kymmenen pisteen taukojohtoon. Katsomossa pähkäiltiin, miten tynkäjoukkueemme jaksaa taistella ottelun loppuun asti.

Kolmannella kympillä pahat aavistukset näyttivät käyvän toteen. Heittopelimme alkoi takkuilla, emmekä saaneet enää osumia hyvistäkään heittopaikoista. Eroa oli jakson päätteeksi hyväksemme enää yksi vaivainen piste.

Päätöserässä ei kahdelta umpiväsyneeltä joukkueelta hienouksia nähty. Voittokamppailu oli enää puhtaasti henkien taistelua mies miestä vastaan. Ehkäpä kannattajiemme hurja kannustus antoi #MeidänJoukkueelle sen verran lisävoimia, että ratkaisuhetket kääntyivät eduksemme.

Malik Dime (20/13), Avery Woodson, Ville Hänninen (16/1), Mikael Sandberg (5/6/3s) ja Fiifi Aidoo (18/5/6s/2r) urakoivat valtaisat minuutit – todellisia työn sankareita!

Myös Seagulls joutui kuormittamaan avainpelaajiaan äärimmilleen. Joukkueen parhaita olivat Suomi-koriksen ikonit Tuukka Kotti (25/11) ja Timo Heinonen (19/4).

Tilastojen kertomaa

Ura heitti tarkemmin kakkoset 61 % vs. 46 %

Ura heitti tarkemmin vaparit 86 % vs. 73 %

Ura voitti levyrit 43 – 39

Ura voitti pisteet maalatulta alueelta 44 – 22

Tilastot

Krisun kommentit

”Huojentunut olo tietysti voiton jälkeen. Koripallotapahtumana tämä oli aika ruma, kun molemmat joukkueet olivat tosi väsyneitä ja molemmilla on ollut loukkaantumisten kanssa huonoa onnea. Välillä on parempi olla onnekas, kuin hyvä”, coach Palotie huokaili voittomatsin jälkitunnelmissa.

Ansaittu lepotauko

Joukkueemme saa nyt rankan otteluputkensa jälkeen hyvin ansaitun lepotauon. Heti viikonvaihteen jälkeen alkaa kuitenkin taas valmistautuminen seuraavaan otteluun, joka on edessä lauantaina 17. marraskuuta Joensuussa Katajaa vastaan.

Kuvat: Ville Vuorinen

Kotikentällä pelaamme taas keskiviikkona 21. marraskuuta kello 18.30. Silloin Kupittaan palloiluhalliin saapuu vieraaksi Tampereen Pyrintö. Tervetuloa!

Yhteistyössä