Finaalihuumaa tiedossa, tule mukaan!

Kauden päätöksenä on luvassa ainutkertaiset ja loistavat finaalipelit! Sarjan kaksi parasta, nykyaikaista koripalloa pelaavaa joukkuetta kohtaavat – voisiko enempää toivoa, etenkin kun vielä toinen joukkue on #MeidänJoukkueemme!

Divari A:n loppuotteluissa saamme vastaamme HBA Märskyn, joukkueen, joka Koripalloliiton, Mäkelänrinteen urheilulukion ja Olympiakomitean tuella kasvattaa Suomelle uusia menestyjiä niin maajoukkueeseen kuin kansainvälisille kentillekin. Märskyn kasvatteja on viime vuosien arvokisaturnauksissa ollut kuudesta jopa yhdeksään pelaajaan kerrallaan.

Haastajan roolissa finaaleihin

On selvää, että lähdemme peleihin haastajana. Kuitenkin nämä ovat niitä pelejä, joita varten on talven pimeinä iltoina tehty töitä, kuljettu räntäsateessa harkkavuoroihin ja virittäydytty kolhujen jälkeen taas toistamaan harjoitteita, juoksemaan kuvioita ja hienosäätämään heittoa kohdalleen. 

Päävalmentajamme Kristian Palotie selvästi odottaa jo sormet syyhyten finaalisarjan alkua. Nuori, kokenut ja näkemyksellinen pääluotsimme on valmis haasteeseen:

– Saadaan hieno finaalisarja. HBA pelaa aivan erilaista peliä kuin ToPo. Semifinaalipeleissä pystyttiin omalla pelitavallamme kairaamaan voitot. HBA:n pelitapa muistuttaa pitkälti meidän joukkueemme pelitapaa, jossa pidetään pallo ja miehet liikkeessä ja kentän juokseminen on se paras ase. HBA on hyvä joukkue. Se on hyvin valmennettu ja täynnä loistavia yksilöitä, jotka kuitenkin pelaavat joukkueelle. Lähdemme peleihin altavastaajina, toteaa Krisu.

Kristian Palotie Turun seudun derbyssä. Kuva: Jouni Lappi.

Vaikka peleihin lähdetään haastamaan joukkuetta, joka runkosarjassa hävisi vain kolme peliä, on käärmekeittoa keitetty ja taktiikat viritetty. Ura Basket on valmis ottelu kerrallaan kohtaamaan Märskyn.

– On tärkeää ottaa Märskyltä vauhti pois ja pelata rohkeasti, aggressiivisesti sisälle post’iin. Näin voimme pakottaa HBA:n puolustukseen, josta aukeaa meille paikka parempaan heittopaikkaan. Koko ottelu ratkeaa siihen miten hyvin kumpikin pystyy oman identiteettinsä säilyttämään ja pelaamaan omilla vahvuuksillaan, summaa Palotie.

Tässä yhteydessä täytyy palauttaa mieleen välierävaiheen ratkaisupelissä testattu, uusi vieraspeliase. Neljänteen peliin Munkkivuoreen saimme mukaan oman aktiivisen, loistavan kannattajaryhmämme, jonka vaikutus ottelutulokseen oli ratkaiseva.

– On selvää, että pelaajat ja valmennus nauttivat näistä peleistä, joita varten on työtä tehty koko kausi kesästä alkaen. Se lisävoima, jonka saimme hienolta kannattajaryhmältämme, todennäköisesti ratkaisi jopa koko sarjan. Toivottavasti saamme tuon uuden vieraspeliaseen käyttöön myös Helsinkiin torstaina, jolloin ottelusarja alkaa. Näin pystyisimme oman kotikenttämme voimaa antavaa kannatusta käyttämään myös Helsingissä, josta on kuitenkin ainakin yksi voitto saatava ryöstettyä!

Kapteeni kutsuu kannattajat mukaan!

Kokenut kapteenimme Eero Aaltonen on runkosarjan jälkeen syttynyt entisestään alkaviin loppupeleihin. Kolmannen välieräpelin kolmannella jaksolla Eero otti joukkueen selkäänsä, ja sai esimerkillään Uran syttymään rajuun taisteluun. Kovan kamppailun ansiosta Ura teki yhden jakson aikana 20 pistettä ToPoa enemmän. Eero on kokenut pelaaja, joka on jo seitsemänsissä pleijareissaan. Hän tietää tasan tarkkaan minkälaiset asiat ratkaisevat tässä vaiheessa.

– Nyt pelataan niitä pelejä, joihin on koko kausi tähdätty. Huhtikuussa ratkaistaan, mikä joukkue on kiistatta sarjan paras. Paineiden oikea kanavointi on tärkeää. Uskon, että nämä joukkueet ovat osanneet ja osaavat parhaiten huolehtia etteivät ylimääräiset paineet pääse häiritsemään otteita. Peleissä pienet asiat ratkaisevat. Tehdään pieniä muutoksia ja taas vastustajan tekemien muutosten vastatoimia. Muuntautumiskyky ja nopeus muutoksiin ratkaisevat. Kun pelataan kolmesta voitosta, ratkaisee sarjan aina sen paras joukkue.

Kysyttäessä tarkemmin vastustajasta ja siitä, miten HBA olisi lyötävissä, on pelillisten asioiden lisäksi viime pelin kannatus myös hyvin muistissa.

– HBA:n pelaajista tunnen lähemmin vain Valtosen Eliaksen otteita, koska hän juniorina pelasi jonkin aikaa myös Loimaan joukkueissa. Silloin jo oli nähtävissä miten lupaava hän on. Nythän hän on jo maajoukkueen mukana. HBA-peleissä ratkaisee voiton se, kumpi pystyy ottamaan toiselta tärkeimmät vahvuudet pois tai ainakin niitä rajoittamaan. Märsky tykkää juosta kenttää ja liikuttaa palloa samaan tapaan kuin mekin. Yhtenä tärkeänä asiana olisi saada taas kannattajamme liikkeelle. Kotiyleisön tai omien kannattajien kannatus vieraskentällä on käsittämätön voimavara. Vaikka yksittäisiä huutoja tai sanoja ei kuulu niin se tuki antaa oikeastikin lisävoimia. Toivottavasti saamme taas kotiyleisömme liikkeelle ja ajoissa paikalle parhaille paikoille, kuuluu kapteeni Aaltosen kutsu.

Kuten aikaisemminkin on playoff-otteluista todettu, ei enää kannata paljon tilastoja tutkia. Vastakkain on kaksi hyvää joukkuetta, jotka kiihkeässä finaalisarjassa laittavat kaiken peliin. Vastustajalla on kuusi pelaajaa, jotka saattavat hyvänpäivän tullen tehdä 20 pistettä. Kahdeksan pelaajaa ovat jo yltäneet 10 pisteeseen runkosarjassa. Oma joukkueemme on täynnä kokeneita pelaajia, jotka ovat valmiit laittamaan kaiken peliin. Joukkue haluaa pelata omassa kotiluolassaan finaalit ja toivoo loistavan kannatusjoukkonsa lähtevän myös yhteiselle ryöstöretkelle Mäkelänrinteen liikuntasaliin torstaina. Kotiluolaamme Märsky tulee lauantaina.

Tule mukaan elämään täysillä kevään koripallohuumaa! Samalla kirjoitetaan yhdessä uutta sivua seuramme historiaan!

Yhteistyössä