Fysiikkaharjoittelu junnujen painopisteenä

(4.11.2021) Fysiikkaharjoittelu on seurassamme tämän kauden painopisteasioita. Laadukkaan tukiharjoittelun avulla haluamme kasvattaa pelaajistamme entistä parempia urheilijoita. Valmentaja Kimmo Vyyryläisen U17-joukkue toimii hyvänä esimerkkinä, miten tukiharjoittelu toimii kiinteänä osana valmentautumista.

Kimmon prinsiipit

Kimmo Vyyryläisellä on pitkä valmentajakokemus. Vuosien mittaan hänen valmennettavansa ovat tehneet suunnitelmallisesti erilaisia tukiharjoitteita lajiharjoittelun ohessa.

”Oikein annosteltu ja riittävä tukiharjoittelu luo pohjan taitojen oppimiselle ja suorituskyvyn kehittymiselle. Samalla se ennaltaehkäisee vammoja.”

”Fysiikkaharjoittelussa valmentajan on kuitenkin huomioitava urheilijoiden yksilölliset erot. Biologisen iän haitari saattaa olla samanakin kalenterivuonna syntyneiden kesken todella suuri”, Kimmo muistuttaa.

”Suoritustekniikat pitää tietysti opettaa huolella ja kiinnittää paljon huomiota tukilihasten vahvistamiseen. Tehollista iskutusta tulee välttää mahdollisimman paljon ja silloinkin on varmistettava sopivan pehmeä alusta.”

”Isojen lihasryhmien harjoittaminen on parasta tehdä vapailla painoilla. Eli levytankoharjoittelua ei voi voiman hankkimiseksi korvata pelkästään laitteilla tehtäväksi.”

”Palauttava harjoittelu on meidän lajissamme tehtävä juosten. Siksi kuntopyörällä polkeminen ei ole meille parasta tähän tarkoitukseen. Aerobinen harjoittelu on kuitenkin tosi tärkeää, sillä se luo pohjaa ja jaksamista muulle harjoittelulle. Palauttavat lenkit kannattaa tehdä raikkaassa ulkoilmassa”, Kimmo suosittelee.

Otteita U17- joukkueen treeneistä.

Ote erään urheilijan viikko-ohjelmasta Kimmon joukkueessa

Maanantai

12.00–12.45 Koulun liikuntatunti

15.30 – 17.30 Laji + Fysiikka; keskikroppa, kuntopiiri

Tiistai

10.00–11.30 Voimaharjoitus koululla; rinnalleveto, penkkipunnerrus, leuanveto, takakyykky, penkillenousu

15.30–17.30 Lajiharjoitus

Keskiviikko

16.15-18.30 Laji + Fysiikka; ketteryys, kuntopallot, juoksukoordinaatiot

Torstai

8.00–9.30 Hölkkä 20 min, henkilökohtainen lajiharjoittelu

18.00–18.30 Porrasjuoksu

Perjantai

8.30–9.30 Voimaharjoitus; rinnalleveto, taljat, pohkeet, penkkipunnerrus

13.15–14.45 Koulun liikuntatunnit

15.30–17.30 Laji; joukkueharjoitus

Viikonloppu

1–2 ottelua

U17-joukkueemme esiintyy seuraavan kerran Littoisten monitoimitalolla sunnuntaina 21. marraskuuta kello 14.00. Silloin vieraaksemme saapuu Turun NMKY. Tervetuloa!

Yhteistyössä