Haastavat vierasottelut jatkuvat

(20.10.2020) Jos edellinen vierasottelu oli vaikeassa paikassa, niin ei tilanne ainakaan helpommaksi mene, kun Meidän Joukkue matkaa keskiviikkona Tampereelle Pyrinnön vieraaksi. Perinteisesti Pyynikki on kaarinalaisille ollut erittäin vaikea paikka pelata.

Uudistunut Tampereen Pyrintö

Viime kauden jälkeen Pyrinnössä on tapahtunut paljon kokoonpanomuutoksia. Vielä viime kaudella joukkueessa oli 7 omaa kasvattia, mutta tällä hetkellä liigakokoonpanossa on ”vain” kolme omaa kasvattia Osku Heinonen, Lassi ja Justus Kilpinen. Pyrinnön viime vuoden kokeneesta kaartista Antero Lehto siirtyi Nokialle ja Petri Heinonen päätti uransa.

Vaikka omia kasvatteja lähti, niin ei Pyrintö ole sen helpompi vastus. Tulopuolella joukkueeseen saapui nuorta verta Shawn Hopkinsin, Valtteri Leppäsen ja Tomas Pihjalamäen muodossa. Kuten ennenkin joukkueessa on edelleen korintekovoimaa runsaasti. Tästä todisteena kauden kaksi ensimmäistä ottelua, joissa syntynyt 99 ja 106 pistettä. Erityisen tarkkana saa olla Osku Heinosen kanssa, joka kolmen edellisen aikana on upottanut lähes 50% kolmen pisteen heitot Pyynikillä. Ulkomaalaisista kahdessa ensimmäisessä ottelussa tehot ovat olleet Marcus Lewisin, Marlon Johnsonin ja David Gonzalvezin harteilla. Lewis ja Johnson painaa pisteitä enemmän lähempää koria, kun taas aikaisemmilta kausilta Korisliigasta tuttu Gonzalvez heittää pisteensä enemmän hyppyheitoilla.

Pyrintö on alkaneella kaudella yksi erilaisinta palloa pelaavista joukkueista. Puolustuksessa joukkue pelaa paljon paikkaa ja hyökkäyspäässä ratkaisuja haetaan paljon 1 vs 1-tilanteiden kautta ja vuorostaan skriinejä näkyy todella vähän.

Kevaughn Allen on melkoinen vauhtikone kun pääsee vauhtiin

Meidän Joukkue keskiviikkona

Kaikki pelimiehet ovat kunnossa ja tutulla kymmenen miehen kokoonpanolla lähdetään myös tulevaan otteluun. Perjantaina Kouvolassa Javan White osoitti jo parempia otteita ja nosteli korin alla hienosti molemmilla käsillä palloa koriin. Kahden ottelun jälkeen meidän parhaana pistemiehenä häärii Kevin Bracy-Davis, jolla on äärimmäisen tärkeä kyky luoda heittopaikkoja itselle omatoimisesti. Kevaughn Allenilta voidaan myös odottaa kovia suorituksia pallollisena. Suomalaisosastolta Trey Niemi on ollut erittäin pirteä kahdessa ensimmäisessä kamppailussa, mutta välillä hän on unohtunut pitkäksi aikaa penkille. Matti Nuutinen alkaa myös saada pikkuhiljaa koneet lämpimäksi myös hyökkäyspäässä. Puolustuksessa Matin panosta ei voi ikinä liikaa korostaa. Teemu Sulonen on antanut pieneä välähdyksiä molemmissa otteluissa, mutta vielä Teemunkin osalta halutaan isompaa roolia.

Viikko sitten joukkueella ei ollut vielä montaa yhteistä tapahtumaa alla. Nyt on saatu taas monet treenit alle ja joukkuekaverit alkavat löytyä parketilla helpommin. Luvassa onkin mielenkiintoinen kamppailu keskiviikkona.

Korisliigaa keskiviikkona Tampereelta, Pyrintö – Ura Basket klo 18:30. Ottelu nähtävillä Ruutu plus-palvelussa.

Kuvat: Pekka Tenhonen

Yhteistyössä