Haastavista asemista haastamaan

(5.11.2020) Edellisestä ottelusta on oppi otettu. Edellinen ottelu toi jatkoa myös loukkaantumisrintamalle, kun Trey Niemi taittoi nilkkansa alastulossa. Treyn poissaollessa ja Ville Hännisen sekä Kevaughn Allenin ollessa epävarmoja on asetelmat Kotkaan lähdettäessä vähintäänkin hankalat.

Isäntä KTP-Basket

Jo viime kaudella Kotkassa kasattiin poikkeuksellisen kookasta jengiä. Tällä kaudella tilanne on käytännössä sama. Kolme neljästä ulkomaalaisesta huitelee kolmannen metrin puolella. Laituri Shaquille Thomas (9,5p/4,7l/2,5s) ei tilastoriveillä samalla lailla juhli, kun 4- ja 5-paikan jätit. Sarjan kenties paras pelaaja Greg Mangano (27,5/10/2,7) tekee korin lähes aina kun niin haluaa. Monipuolinen 208 senttinen on erinomainen heittäjä niin kaukaa kuin myös 1vs1 post-tilanteessa. Sentterinä coach Tomi Kamisen ryhmässä toimii sarjan isoin mies, Joseph Burton. Burton ei ole pisin, mutta sitäkin harteikkaampi sentteri, jolla on erinomaiset kädet. Vaikka herra onkin todella iso, osaa hän myös kalastaa hyökkääjänvirheitä, kuten Vilppaan ja Kotkan välisessä kamppailussa nähtiin, kun Riku Laine sai miehen kumoon yllättävän helposti. Neljäs ulkomaalainen on kaksi peliä KTP-paidassa pelannut Braxton Huggins (19,5/5), joka pääsee koko ajan paremmin sisään joukkueen pelitapaan.

Suomalaisosastolla Kotkassa on ikäviä poissaoloja, kun jo kokeneeksi luettava Joonas Lehtoranta (14,5/4s) ja joukkueen kapteeni Michael Pounds ovat poissa takakentältä. Kotkan peliä pyörittävä Lehtoranta on ollut sivussa kaksi edellistä kierrosta. Pounds puolestaan ei ole vielä tällä kaudella pukenut pelipaitaa päälleen otteluissa. Loukkaantumisten takia Katajasta siirtynyt Joni Herrala (6/2,8/2,7) ja Topias Kuukkanen (4,8p) ovat saaneet paljon vastuuta alkukaudesta ja tulevat myös perjantaina olemaan isossa roolissa. Lisäksi kokoonpanosta löytyy neljä MuKista tuttua 2000-luvulla syntynyttä sekä paluun Korisliiga-parketille tehnyt Cedric Latimer.

Matti Nuutinen on varmasti merkattu mies ja joutuu myös pakissa töihin kenties liigan parasta pelaajaa vastaan

Siipirikkoinen Meidän Joukkue

Kuten aluksi mainittu ei tilanne ole helppo coach Damion Dantzlerin luotsaamalle miehistölle. Trey Niemi on varmuudella pois. Lisäksi edellisestä ottelusta puuttuneet Ville Hänninen (5,8/2,3/3,8) ja Kevaughn Allen (12,3/4/2) ovat todennäköisesti poissa myös Kotkassa. Kolmantena epävarmana on Joona Tuomala (3,6p), joka olisi varmasti halunnut pelata kotisalissaan.

Edellisessä ottelussa onnistunut Teemu Sulonen (7,8p) tulee olemaan isossa roolissa Kotkassa ja pelaa varmasti lähemmäs 40 minuuttia takakentällä. Sanomattakin on selvää, että laituriosastolta tulee myös isoja minuutteja joukkueen parhaalle pistemiehelle Kevin Bracy-Davisille (18,4/7,2/2) ja kapteeni Matti Nuutiselle (13,4/7,4). Luultavasti Matti ja Emmitt Holt (7/5,8) saavat päävastuun Manganon puolustuksesta. Javan Whiten (7,8/5,2) on myös jatkettava kohentuneita otteitaan. Joona Airenteelle on myös luvassa minuutteja ja ne on käytettävä hyväksi rohkeasti. Junioriosastolta Lauri Hänninen ja Edvard Gullichsen saavat myös näytönpaikkansa Kotkassa.

Ennakkoasetelmat eivät hurraa-huutoja tuo, mutta tämä joukkue on näyttänyt jo useasti tällä kaudella, että heitä ei vastoinkäymiset lyö vaan aina noustaan taistelemaan yhdessä.

Päävalmentajan ennakko

”KTP is a very inside oriented team. They look to take advantage of their size as much as possible and run their offenses through their bigs. It’ll be another tough matchup for us but like always I expect our team to fight and compete.”

”As a team we have taken a few tough losses as well as tough injuries this season. But we will continue to work towards becoming healthy and competing at a high level. Winning will take care of itself.”, sanoo Coach DD luottavaisena omiinsa.

Joukkueen terveystilanne on saanut päävalmentaja Damion Dantzlerin raapimaan päätään.

Korisliigaa perjantaina 6.11. Kotkasta, KTP-Basket – Ura Basket, klo 18:30. Ottelu nähtävissä Ruutu plus-palvelussa.

Kuvat: Pekka Tenhonen

Yhteistyössä