HBA katkaisi #MeidänJoukkueen voittoputken

(18.1.2018) HBA Helsingistä onnistui torstai-illan jännitysnäytelmässä katkaisemaan #MeidänJoukkueen pitkän voittoputken. Edellisen kerran meikäläiset hävisivät lokakuun lopussa Lahdessa.

18.1.2018 Miesten I-div. A: HBA Märsky – Ura Basket 94 – 88 (18 – 23, 13 – 20, 28 – 22, 35 – 23)

Ottelun alkuminuuteilla meikäläiset jäivät jotenkin lähtötelineisiin, ja isännät karkasivat nopeasti seitsemän pisteen johtoon. Sen jälkeen mekin saimme jalat liikkeelle ja ottelun hallinta siirtyi eduksemme. Puolustus oli pitävää ja hyökkääminen mallikasta. Ero kasvoi hyväksemme jo 17 pisteeseen, kunnes aivan toisen neljänneksen lopussa kotijoukkue sai muutamia hyökkäyspään levypalloja ja onnistui kaventamaan taukojohtomme12 pisteeseen.

Kolmannen jakson aluksi me kasvatimme johtomme uudelleen 17 pisteeseen, kunnes pari halpaa pallonmenetystä tarjosi helsinkiläisille kirimahdollisuuden. HBA käytti tilaisuutensa ja nousi kolmannen jakson lopulla jo kuuden pinnan päähän.

Päätöserässä kotijoukkue tiivisti edelleen puolustustaan. Meikäläiset syyllistyivät toistuvasti pallonmenetyksiin ja isännät löysivät hyökkäyspäässä oikean flow-tilan. Minuutti ennen peliajan umpeutumista tilanne oli vielä tasan, mutta Miika Heinosen (26/3/7s) ja Thomas Exaucian (10/5) loppuhetkien onnistumisten myötä sarjapinnat jäivät Helsinkiin.

#MeidänJoukkueesta parhaiten onnistuivat Aleksi Akpaso (16/1) ja Pyry Rainamaa (11/5/10s). Eero Sahlberg (16/1) heitti tarkasti ja Brian Moultrie (20/13) kahmi levypalloja.

Tilastojen kertomaa

HBA heitti tarkemmin kakkoset: 67 % vs. 50 %

HBA:n Pisteet per pallonhallinta oli parempi 1.04 vs. 0.94

Kummankin menetysprosentti oli poikkeuksellisen korkea: 18,9 vs. 20,3

Tilastot

Krisun kommentit

”Ottelun avauspuoliskolla puolustuspelaamisemme oli pitkään kauden parasta. Pelaajien keskinäinen kommunikaatio sekä käsien käyttö oli erinomaista”, Ura Basketin päävalmentaja Kristian Palotie kehui ottelun jälkeen.

”Jälkimmäisellä puoliskolla HBA oli terävämpi ja aggressiivisempi. Me hävisimme irtopalloja ja sorruimme pallonmenetyksiin. Hyökkäyspäässäkään me emme olleet jotenkin enää samalla sivulla”, Palotie harmitteli.

#MeidänJoukkueen seuraava kotiottelu on perjantaina 26. tammikuuta kello 18.30. Silloin vieraaksemme saapuu Forssan Koripojat. Tervetuloa!

Yhteistyössä