Helpottava voitto

(7.10.2019) Lähtökohdat keskiviikkoillan otteluun olivat kutkuttavat. Molemmat joukkueet olivat esittäneet aikaisemmissa peleissä pirteitä otteita ennakkoon paljon kovempia vastustajia vastaan. Odotettavissa oli kova kamppailu ensimmäisistä sarjapisteistä. Toisin kävi.

Korihait – Ura Basket eGameStars 89-108 (22-32, 22-26, 19-22, 26-28)

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä molempien tunnustellessa vastustajaa. Erityistä päänvaivaa aiheutti avausminuuteilla oman pään levyrit. Kun ensimmäistä jaksoa oli pelattu 3:20 oli Korihailla 4 hyökkäyslevypalloa meidän 3 puolustuslevypalloa vastaan. Vähitellen kun oman pään tekeminen saatiin kuntoon alkoi tulosta syntyä myös toisessa päässä kenttää. Ensin Stephaun Branch aiheutti ongelmia Korihait-puolustukselle röyhkeillä ajoillaan korille ja seuraavaksi iski kapteeni Eero Sahlberg peräkkäisistä hyökkäyksistä kolkit pussiin ja nopeasti ero oli kasvanut yhdeksään. Ensimmäinen jakso meille 32-22.

Toisen jakson alku oli taas tasainen. Korinteossa onnistuttiin taas tasatahdissa, mutta jakson puolivälissä Korihait onnistui useamman kerran putkeen kun itse tyydyimme vaikeisiin hyppyheittoihin. Lähimmillään Korihait kävivät 5 pisteen päässä Luke Meiklen onnistumisten jälkeen. Aikalisän kautta sai Kristian Palotie joukkueen suunnan oikeisiin asioihin. Palloa liikuttamalla ja päättäväisillä ajoilla saatiin helpompia ratkaisuja ja sitä kautta onnistumisia. Korihaiden tuskaillessa hyökkäyspäässä kasvoi ero peräti neljääntoista. Puoliajalle tilanteesta 44-58.

Marius van Andringa rankaisi vanhaa seuraansa 14 pisteellä ja erinomaisella puolustuksella

Toisen puoliajan alku päättäväistä tekemistä. Tyrell Greenin ja Miikka Luosmaan koreilla johto oli nopeasti kasvanut jo 20 pisteeseen. Isäntien pirtein pelaaja Vesa Heinonen jaksoi vielä tässä kohtaa taistella ja pitikin joukkuettaan vielä jollain tavalla taistelussa mukana.

Sitten iski Green show

Avauspuolikkaalla kolmosensa ohi heittänyt Tyrell Green oli ilmeisesti pitkällä tauolla päättänyt ettei tänään enää heitetä ohi. Kolmannelle jaksolle osui kaksi kolkkia nopeaan tahtiin kunnes vaihtopenkki kutsui. Tyrellin mennessä penkille astui jakson lopulla esiin Joona Airenne, joka rankaisi isäntien heikkoa puolustukseen paluuta ensin helpolla lay upilla ja perään kalastamalla virheen + kaksi vaparia säkkiin. Näin myös Joonalle kauden avauspisteet Korisliigaan. Vikalle tauolle 63-80 tilanteesta.

Kun Tyrell oli päättänyt että tänään ei ohi heitetä, niin silloin ei ohi heitetty. Kolmannella neljänneksellä alkanut putki jatkui ja yltyi viimeisellä neljänneksellä. Tyrell pommitti jaksolla peräti kuusi onnistunutta kolkkia ja näin oli seuraennätys rikottu ryminällä. Viime kaudella Ville Hänninen ja Avery Woodson (4 kertaa) onnistuivat 6 kolmosessa yhdessä pelissä. Jonkinlainen ennätys Korisliigassa on varmaankin 6 onnistumista yhteen neljännekseen. Ottelun loppupuolella oli ilahduttava saada kentälle myös 17-vuotiaat Lauri Hännisen sekä Edvard Gullichsenin.

Tilastoja

KorihaitUra Basket
2p heitot18/45 =40%26/39 =67%
3p heitot12/34 =35%13/27 =48%
vapaaheitot17/24 =71%17/19 =89%
hyökkäyslevyt164
p / pallonhallinta0,861.21
p 3sek alueelta3450

Ottelun tilastot: korisliiga.fi

Stephaun Branch (18/12/6/3r) säkenöi erityisesti ensimmäisellä puoliskolla

Ottelun jälkimainingit

Elisa Viihde Sportin haastattelussa Tyrell Green totesi seuraavasti:

”Koen että meidän pitää tulla paremmiksi puolustuspäässä. Meidän pitää auttaa toisiamme joka puolustuksessa, pitää paremmin ääntä. Se oli asia jota halusimme kehittää aikaisemmista peleistä ja onnistuimme siinä tänään hyvin.”

Kysyttäessä henkilökohtaisista onnistumisista Tyrell vastasi näin:

”Minulla oli viime ottelussa vaikeuksia heiton kanssa, mutta tiesin että minun pitää vain kerätä itseni ja uskoa itseeni. Tein paljon töitä kesällä ja olen erittäin luottavainen kentällä. Jokaisen heiton, jonka otan, odotan menevän sisään.”

Päävalmentaja Kristian Palotie löysi voitosta huolimatta paljon parannettavaa vielä.

”Meillä oli vahva luotto, että jos tämä menee koko kentän pelaamiseen niin ollaan aika vahvoilla ja meitä on sillon aika vaikee pysäyttää. Siinä mielessä tämä meni meidän taskuun. Hetkittäin myös puolustus näytti paremmalta, mutta ne oli valitettavasti vaan jaksoja. Keskittyminen puolustuspäässä on asia jossa meidän pitää parantua valtavasti, se näkyi esimerkiksi vastustajan hyökkäyslevypalloissa sekä vapaaheittojen määrässä. Hetkittäin tosi hyviä juttuja.”

Katse on tiukasti jo tulevassa. Näin coach kommentoi tulevaa vastustajaa:

”Me pelattiin harjoitusottelu Kobria vastaan. Silloin oltiin molemmat hyvin hyvin vaiheessa. Kobrat aiheuttaa meille eri sortin päävaivoja kuin aikaisemmat vastustajat. Sarjassa on aika kirjavasti rakennettuja joukkueita ja onkin tärkeä ymmärtää sitä omaa identiteettiä enemmänkin kuin scoutata jokainen vastustaja, koska siihen menee niin paljon aikaa. Oleellista tänään oli se että me otettiin iso askel eteenpäin!”

Pelit jatkuu meillä hyvin nopeasti kun keskiviikkona isännöimme kobria seuran kotipesässä.

Korisliigaa keskiviikkona 9.10.2019 klo 18:30 Littoisten monitoimitalolla, Ura Basket eGameStars-Lapuan Kobrat. Tervetuloa mukaan!

Kuvat: Hannu Tuominen

Yhteistyössä