Hurja taistelu ei riittänyt

(4.1.2020) Meidän joukkueen vuoden 2020 ensimmäinen ottelu käytiin legendaarisessa Helsingin kisahallissa. Loistoalun saanut joukkueemme ei kuitenkaan onnistunut pitämään sarjakärjessä etenevää Helsinki Seagullsia takanaan kuin puoliajalle asti.

Helsinki Seagulls – Ura Basket eGameStars 96-86 (12-25, 31-19, 29-21, 24-21)

Meidän Ura Basket eGameStars ei lähtenyt kumartelemaan kotona voittamatonta Seagullsia ja alku olikin erinomainen meiltä lokkiparven hieman hakiessa tuntumaa uuteen vuoteen. Marius van Andringan (21p/4l/2s) ja Ville Hännisen (3/2s) onnistumisilla johto oli ensimmäisen kolmen minuutin jälkeen 8-4. Ja tästä johto vain kasvoi jakson puoleenväliin ollen Darious Motenin (9/5/3r) and-onen jälkeen meille 13-4. Tämän jälkeen isännät saivat penkiltä hieman virtaa ja onnistuivat tekemään pari koria vastaan. Koko avausjakson puolustus oli hyvällä tasolla ja vain aivan jakson loppuun pääsi Antti Kanervo (7/6) iskemään vapaan kolmosen pussiin ja hieman helpostusta mestarivalmentaja Jussi Laakson joukkueelle. Ensimmäinen jakso kirjattiin iloisesti 12-25 meille.

Avauskympin pisteittä ollut, joulukuun pelaajaksi valittu, Elijah Stewart (32/5) pääsi otteluun mukaan toisella jaksolla ja nosti samalla koko joukkueensa peliin paremmin mukaan. Stewart pääsi nautiskelemaan liian vapaista heittopaikoista useampaan kertaan toisella jaksolla ja rankaisi armottomasti 15 pisteen edestä. Muutenkin meidän puolustus ei ollut avauskympin tasolla ja isännät pääsivät liian vapaasti paikkoihin ja tekikin peräti 31 pistettä toiselle neljännekselle. Puoliajalle tasaisessa 43-44 tilanteessa.

Dustin Thomas (19/12/3s) tukevoitti levyritilaston kärkisijaansa, kuva: Pekka Tenhonen

Kolmannen jakson hahmoja oli isäntien Richard Williams (15/4/11s/3r), joka sai aikaan harmaita hiuksia meille niin hyökkäys- kuin puolustustekemisellään. Williams johti Seagulls-peliä vauhdilla ja toi meidän pelinjohdolle jatkuvaa painetta koko kentän puolustuksellaan. Meitä pelissä piti mukana Tre’Shaun Fletcher (19/7/4) joka selvästi nauttii pelaamisesta ja on koko ajan aktiivisella otteella auttamassa joukkuekavereita. Viimeiselle kympille Seagullsin 72-65 johdossa.

Vaikka oma 13 pisteen johtomme oli sulanut ei joukkueemme missään kohtaa luovuttanut ja viimeisen neljänneksen alkuun heti Marius otti erävoiton parhaiden suomalaisten korintekijöiden mittelössä. Antti Kanervo joutui rikkomaan Mariuksen kolkkia ja vaparilta tutusti 90% vapaaheittäjä laittoi kaikki kolme sisään. Parin muun onnistumisen jälkeen oltiinkin taas aivan vastustajan niskassa ja kumpikin teki vuorotellen koreja. Vielä kaksi minuuttia ennen loppua oltiin tilanteessa 90-86. Tämän jälkeen palloa menetettiin tai heitettiin omat heitot ohi ja vastustaja laittoi tarpeeksi hyvin vaparit sisään ettei voitosta enää viimeisillä hetkillä taisteltu. Lopputulos sarjakärjelle 96-86 ja heidän puhdas kotisaldo edelleen puhdas.

Tre’Shaun Fletcher (19/7/4) väläytteli kaaren takaa, kuva: Pekka Tenhonen

Meidän Joukkueen esiintyminen perjantaina antoi varmasti taas aimo annoksen lisää itseluottamusta yhteiseen tekemiseen ja joukkueen tulevaisuus näyttää tällä hetkellä todella hyvältä. Seuraavana haasteena on loppiaisen Korismaanantaissa Tampereen Pyrintö, joka kauden ensimmäisessä kotiottelussa vei pisteet Kupittaalta 3 pisteen erolla.

Korisliigaa Kupittaalla maanantaina 6.1.2020 klo 18:30, Ura Basket eGameStars vs. Tampereen Pyrintö. Tervetuloa mukaan päättämään joulun pyhät Turun seudun parhaan koriksen parissa!

Tagged under

Yhteistyössä