Hyvää naistenpäivää!

Tasa-arvo sukupuolten välillä ei ole liikunnassa ja urheilussakaan mikään itsestäänselvyys. Resurssit naisten ja miesten, tyttöjen ja poikien välillä jakautuvat helposti epätasaisesti. Syynä ovat ikiaikaiset rakenteet ja luutuneet asenteet. Tämä kaikki on onneksi muuttumassa, mutta muutos ei synny itsestään. Se vaatii päättäväistä ja tavoitteellista työtä.

Ura Basket ei seurana poikkea muista kaltaisistaan. Myös meillä on ollut ensin kattavaa poikien ja miesten toimintaa, mutta onneksi viime vuosina jo suunnitelmallisemmin ja paremmin myös tytöille ja naisille. Seuran tavoitteisiin lähivuosille on kirjattu ehjä polku mikrotytöistä naisten edustusjoukkueeseen. Se on jo todella lähellä toteutumista, vain vanhimmat juniorit vielä puuttuvat, mutta jos U16-tyttöjen otteita valtakunnallisessa 1. divisioonassa katsoo, voi tulevaisuuteen suhtautua toiveikkaasti. Menestys ja hienot kokemukset tunnetusti rohkaisevat jatkamaan.

Myös naisten edustusjoukkue 2. divarissa esitti vakuuttavia otteita, ennen kun sarja joutui jäämään koronatauolle ennen joulua. Voittosuhde oikeuttaa sarjan kärkitaistoon ja vetoa kokeneille, jopa liigakokemusta omaaville pelureille on ollut meille päin.

Voimme varmaan hyvin mielin ennustaa, että toinen seuran keskipitkänmatkan tavoite, naisten edustusjoukkue valtakunnallisessa pääsarjassa, on jo ns. ”käden ulottuvilla”.

Näidenkin tavoitteiden toteutuminen vaatii vielä paljon työtä, mutta Ura Basket on siihen seurana sitoutunut. Me haluamme tulevaisuudessakin tarjota huippuympäristön koripallon pelaamiseen, olitpa tyttö tai poika, mies tai nainen.

Se, että tämä julkaisu ei ehtinyt ilmestyä kansainvälisen naistenpäivän aikana, korostakoon sitä, että maailmassa jokaisen päivän pitää olla naisten päivä. Tasa-arvoa pitää edistää läpi vuoden.

Ja loppuun pieni ennakkopaljastus. Jos kaikki sujuu suunnitelmien mukaan, Ura Basket aloittaa eurooppalaisen yhteistyön tähdäten tyttökoripallon olosuhteiden kehittämiseen. Mutta siitä enemmän, kun kaikki on varmaa.

Yhteistyössä