Ilo ylimmillään

Lieto-Koris SHT Keltainen – Ä-tytöt 35-58 (13-27)

Ä-tytöt ottivat ensimmäisen voittonsa melko kovatasoisessa kuntosarjassa tiistaina Liedossa.

Viime kaudella sarjapelinsä aloittanut joukkue makseli oppirahoja ensimmäisen vuoden, mutta ilme on toinen tänä vuonna, neljän ottelun jälkeen joukkue on yhä paremmin löytänyt oman tyylinsä. Joukkue on vahvistunut: pelaajaryntäys ja kiinnostus joukkuetta kohtaan on yllättänyt kaikki.

Kuntosarja pelataan kymmenen joukkueen kesken kaksinkertaisena, ja otteluita pelataan paljon yhden päivän viikonlopputurnauksina, jolloin otteluita tulee kaksi.

Harjoitteluryhmän koko on 25 pelaajaa, joista 14 pelaa kuntosarjaa. Joukkueella on kahdet ohjatut harjoitukset viikossa, ja sen lisäksi pelailuvuoro, jolloin pelaaminen on vapaamuotoisempaa.

Tiistain voiton avaimina olivat terrierimäinen puolustus ja voitontahto. Hyvin liikkunut pelaajavartiointi ja iso 12 pelaajan rotaatio antoivat mahdollisuuden pelata intensiivistä puolustusta, mikä pitkälti tukki Liedon hyökkäyspelin. Samalla avautui mahdollisuuksia nopeisiin hyökkäyksiin.

Pisteet jakautuivat kiitettävästi monelle pelaajalle ja illan aikana nähtiin paljon onnistumisia sekä läheltä että kaukaa.

– Puolustettiin hyvin ja meidän uudet takamiehet ovat huippuja. Saatiin rento fiilis pelaamiseen ja päästiin peliin kiinni alusta asti. Nautittiin pelaamisesta. Ennen kaikkea voittoon siivitti mahtava joukkuehenki ja kannustava ilmapiiri. Iso kiitos kuuluu myös valmentajalle! Fiilis on ollut ihan katossa pelin jälkeen ja hymy huulilla. Tästä on hyvä jatkaa, sanoo sarjajoukkueen kapteeni Katja Ernvall.

Valmentaja Pekka Tenhonen myhäili ottelun jälkeen.

– Sataprosenttisesti pelaajien voitto. Yhtään aikalisää emme käyttäneet, kentällä mentiin esimerkin voimalla, ja kun pelaajista löytyy johtajuutta, saatoin oikeastaan keskittyä nauttimaan joukkueurheilusta sellaisena kuin se parhaimmillaan on. Voitto on kiva, ja peli oli hyvähenkinen ja rehti niin kuin se yleensä on kun pelaamme Lieto-Korista vastaan. Nyt pystyimme pitämään puolustuksen intensiteetin korkeana, mikä ratkaisi voiton. Parasta oli kuitenkin joukkueen henki ja se pelaamisen ilo. Se on huiman palkitsevaa.

Tagged under

Yhteistyössä