Jatkoaika Boysin heiniä

Niinhän sitä olisi voinut kuvitella, että Ura Boysin sunnuntai aamupäivän ottelu sarjanousija Lieto-Korista vastaan olisi helppo nakki. No ei tosiaan ollut.

Lähtökohtana otteluun oli #MeidänKakkosjoukkueella näyttää epäilijöille (koripallo.comissa), että pystytään voittamaan ilman edarin apujakin ja Lieto-Koriksella oli oletettavasti(?) myös tavoitteena voittaa peli.

Se että nakki ei ollut helppo, kävikin selväksi jo matsin alkutahdeista lähtien.
Lietolaiset antoivat erityisesti levypallotilanteissa ymmärtää, ettei tuumaakaan tulla antamaan periksi. Ja lähes koko ottelun yhdeksi teemaksi muodostuikin se, että Boysien oli onnistuttava ensimmäisellä yrittämällä, kun Lieto-Koris sai lähes aina vähintään yhden hyökkäyslevarin ja pääsi kokeilemaan korin tekoa toisen kerran.

Raivonen tukipilarina alusta lähtien

Vaikka alkuun osittain Boysille Lieto-Koriksen kova päällekarkaus yllätyksenä tulikin, oli vähemmän yllättäen meiltä Raivonen kuitenkin valmiina vastaamaan huutoon.
Raivosen 8 pisteen, sekä Suomen ja Ahosen – vastustajan pikku nukahduksien ansiosta saamien kolmosten avulla – ekasta erästä selvittiin pisteen johdossa 20 – 19.

Tässä kohtaa kautta jo totuttuun tapaan, Boysin puhdetta ainakin hetkellisesti helpotti myös vastustajan isojen pelaajien keräämät virheet jo ensimmäisellä kympillä.

Matias Ahosen heittoklinikka ilmaisella sisäänpääsyllä

Toisessa erässä myös valitettavan usein näkyi kentän molemmissa päissä Boysin huono pelipäivä.
Ei pelattu sovittuja pelejä, puolustuksessa ei kommunikoitu ja saattoi kapeahko rosterikin vaikuttaa asiaan. Vierailijat taas pyörittivät vaihtorulettiaan ja kentällä oli koko ajan tuoreita jalkoja.

Onneksi Suomen puolustusvoimat ovat kuitenkin pitäneet viestimies Ahosta kuin kukkaa kämmenellä ja nuorimies näytti koko ei-maksaneelle yleisölle miten niitä kolmosia heitetään. Kolmen lähes peräjälkeen onnistuneen kolmosen turvin, Boys onnistui pysyä edelleen pelissä mukana. Näin toinenkin erä kotijoukkueelle pisteen erolla ja puoliaikaa vietettiin luvuissa 41 – 39.

Toisella puoliskolla kokemus ja varmuus valttia

Lieto-Koris on saanut parin vuoden aikana kovia vahvistuksia, kun mm. Kai Palomäki ja Timo Humalamäki ovat liittyneet joukkueeseen.
Erityisesti näiden herrojen kokemus meinasikin koitua Boysin muutaman asteen nuoremman porukan kohtaloksi.

Kerta toisensa jälkeen lietolaiset onnistuivat tekemään korin järkevän hyökkäyskuvion päätteeksi, kun Boysilla jokainen kori oli joko melkoisen yksilösuorituksen lopputulos tai hyökkäys näytti muuten vaan Via Dolorosalta.

Eikä siinä vielä kaikki. Kolmannen erän loppuun Liedon Mairo Rumm käytti paremmin kuin hyvin Boysin sekoilut hyväkseen ja naulasi 9 pistettä, vieden vieraat neljän pisteen johtoon.

Kaarinalainen voittamisen kulttuuri kunniaan

Uran 93- ja 95-syntyneiden ikäluokat ovat kuitenkin onneksi tottuneet pääasiassa voittamaan ja huono peli on aina käännettävissä hyväksi peliksi.

Ottelua ollessa noin viitisen minuuttia jäljellä, alkoi Boys viimein pelaamaan.
Tämä näkyi erityisesti puolustuspäässä, kun lietolaisten pesäpallo henkiset vapaataipaleet korille eivät enää käyneetkään ihan niin vain päinsä ja levypallojakin alettiin haluamaan molemmissa päissä kenttää uudella tavalla.

Kovalla taistelulla tultiin siis pahimmillaan 7 pisteessä käyneestä erosta rinnalle, muttei kuitenkaan ohi ja edessä oli jatkoaika.

Jatkoajalla ei sitten enää paljoa kyselty, kun Raivonen ja Savonvirta hoitelivat homman kotiin lähes kahdestaan luvuin 12 – 3. Toki Liedollakin paikkansa oli, mutta tällä tasolla ei parane varsinkaan jatkoajalla laittaa kolmea vapaata lay upia ohi.
Loppulukemat siis 89 – 80.

Pelaajahaastattelussa Leo Raivonen kommentoi ottelua seuraavasti:
”Peliin saatiin hyvä valmistautuminen ja suuri osa varsinaisesti peliajasta homma oli myös aika hyvin hallinnassakin. Lyhyellä huonolla jaksolla voi kuitenkin saada aika paljon pahaa aikaan ja tänään se tarkoitti käytännössä joka kerta meille noin -10 pisteen jaksoa. Oltiin kuitenkin onneksi atleettisempi joukkue, vaikka ongelmana levypallot olikin ja saatiin puristettua matsi jatkoajalle. Erätauolla päätettiin että peli on voitettu ja niinhän se sitten olikin. Palkintonta ottelusta jäi käteen joukkueelle voitto ja itselle migreeni. Parannettavaa levypallojen lisäksi jäi pelipaikkojen 2-5 puolustamiseen, kun taas vastustajien pointit on tällä kaudella saatu ihan hyvin pidettyä kurissa.”

 

Pisteet: Ahonen 26, Silenius 4, Suomi 5, Hautaviita 10, Savonvirta 21, Raivonen 23, Virtanen, Juuti

#MeidänKakkosjoukkueen seuraava haaste on ensi viikonloppuna Loimaalla, kun vastassa on villin kortin LoKoKo Bisonsin oman kylän pojat 13.11. klo. 17:00.
Monnarilla pelataan taas perjantaina 18.11. klo. 20:45, kun Kaarinaan saapuu minibussillinen porilaisia BC Sisun muodossa. Nähdään viimeistään sillon!

Yhteistyössä