Jatkosopparit Ura-kasvateille Coskun ja Hajric

(14.8.2023) Ura Basket on tehnyt kaksi uutta jatkosopimusta edustusjoukkueen alkavalle kaudelle. Seuran omat kasvatit Sinan Coskun (s. 2005) ja Selver Hajric (s. 2002) ilahduttavat jälleen Valkeavuoren yleisöä taidolla ja härkämäisellä taistelutahdolla.

Taitava Sinan Coskun kohti neljättä kautta miesten sarjoissa

Kausi 2023–24 on jo tämän nuorempien junnujen suosikiksi nousseen uralaisen neljäs miesten pääsarjatasolla. Sinan debytoi silloisessa kehitysjoukkueessa joulukuussa 2020, ja hän on tasaisesti kasvattanut vastuuta ja peliminuutteja joukkueessa.  

– Sinan alkoi viime kaudella löytää niitä pelaamisen osa-alueita, joiden kautta hän pystyy parhaiten auttamaan joukkuetta menestymään. Tästä palkintona hän oli avausviisikossa lähes kaikissa kevätkauden peleissä. Pienestä koostaan huolimatta hän on oppinut selviytymään kentällä. Tulevalla kaudella on odotettavissa, että Sinanin pallollinen rooli joukkueessa kasvaa entisestään ja sen myötä tulemme näkemään akrobaattisia ajoja ja viimeistelyjä myös jatkossa, arvioi päävalmentajamme Jukka Valpola.

Pelaaja itse on niin ikään tyytyväinen viime kauteen, ja odottaa innolla mitä uusi korisvuosi tuo tullessaan.

– Alkukausi alkoi joukkueen kanssa todella hyvällä voittoputkella. Kuitenkin kausi jäi lyhyeksi, joka tietysti harmittaa. Uskon, että tällä kaudella pystymme soveltamaan osaamistamme joukkueena, koska suurin osa pelaajista on jo tuttuja. Nähdään hallilla :), lähettää ”Sinkku” terveisinä koko seuraperheelle.

Päättyneellä kaudella Coskun kirjautti tilastoihin keskiarvoinaan 6,1 pistettä, 2,1 levypalloa ja 2,1 syöttöä vajaan 18 minuutin peliajalla.

Selver Hajric hakee ensimmäistä ehjää kautta edarissa

Selver Hajric aloitti koripallon jo alakouluikäisenä 2002 syntyneiden joukkueessa. Selver teki useamman taukovuoden jälkeen paluun koriksen pariin syksyllä 2021. Debyyttikausi katkesi kuitenkin ikävän polvivamman seurauksena. Seuraava kevät 2023 kului puolestaan armeijan vihreissä. Tämä väkivahva sentteri onkin nyt kuntoutuneena ja kansalaisvelvollisuutensa suorittaneena valmis tarttumaan sarjan heittämään haasteeseen.  

– Selver on hyvä esimerkki siitä, että hieman myöhemmälläkin iällä laadukkaalla ja määrätietoisella harjoittelulla voi edetä ja kehittyä urheilijana. Hän tarjoaa hyökkäykseemme selkeästi erilaisen uhan perinteisen post-pelaajan muodossa. Hyvin harjoitellun kesän jälkeen toivon Selverille ehjää läpimurtokautta kahden rikkonaisen kauden jälkeen, toivoo Valpola.

Odotukset tulevaan kauteen ovat Selverillä hyvät.

– Nyt saan kokonaisen kauden pelattua, kun armeija on takana. Tavoitteena on vähintään pudotuspelit. Hyvillä fiiliksillä mennään!, iloitsee Selver.

Uusi kausi, uudet kujeet

Miesten 1. divisioona B:n sarjaohjelma julkaistaneen lähipäivinä. Voinemme kuitenkin embargoa rikkomatta kertoa, että kauden aloitus tapahtuu Lappeenrannan NMKY:tä vastaan kotona Valkeavuoressa perjantaina 6. lokakuuta kello 18.30. Uutuutena onkin uusi kotipelipäivä, perjantai. Tällä muutoksella haluamme ennen kaikkea tarjota Ura-perheelle entistä paremman mahdollisuuden osallistua edustuksen ottelutapahtumiin. Muutos mahdollistaa myös sen, että juniorisarjoissa ahertavat edarin pelaajat pystyvät osallistumaan myös miesten otteluihin pelaavassa kokoonpanossa, kun ”oman” sarjan ottelut usein asettuvat viikonloppuun.

Rankingin 3. sijalta kauteen lähtevä Ura Basket on sijoituksen mukaan sarjan B-lohkossa, jonka joukkueet kohtaavat kaksi kertaa. A-lohkon joukkueita vastaan pelataan kertaalleen.

Lohko A

 • PuHu Juniorit
 • Joensuun Kataja (Kataja Basket Talents)
 • Perniön Urheilijat (PeU-Basket)
 • Tampereen Pyrintö (Pyrintö Akatemia B)
 • Lahti Basketball Juniorit (Team Pajulahti)
 • KaU-Koris (Karkkila)
 • BC Nokia (BC Nokia Akatemia)

Lohko B

 • Hyvinkään Ponteva
 • Ura Basket
 • Lappeenrannan NMKY
 • WB-Pantterit (Pantterit)
 • Leppävaaran Pyrintö
 • Espoo Basket Team
 • Munkkiniemen Kisapojat
 • KTP Koripallo (KTP)
Tagged under

Yhteistyössä