Joona Airenne läpimurron kynnyksellä

(2.6.2017) Joona Airenne, 18, on sopinut jatkostaan #MeidänJoukkueen väreissä. Joona on seuramme oma kasvatti, jonka lopullista läpimurtoa miesten joukkueessa on jo lupa odottaa.

Tasaista edistystä

Tuleva kausi on Joonalle jo neljäs edustusjoukkueessamme. Vastuu ja rooli ovat kaiken aikaa kasvaneet. Tarkkakätisenä heittäjänä tunnettu Joona paransi viime kaudella tuntuvasti puolustuspeliään ja monipuolisti hyökkäämistään. Joona teki miesten matseissa keskimäärin 6,5 pistettä sekä raapi 2,8 levyriä. A-poikien SM-sarjassa vastaavat lukemat olivat 16,8 pistettä sekä 8,0 levyriä.

Joona on pelannut kaikkiaan 29 nuorten maaottelua. Keväällä 2014 hän oli lisäksi voittamassa seurallemme B-poikien SM-pronssia.

Oikea paikka

”Joonan jatkaminen seurassamme on hieno asia ja uskon vahvasti, että nuori mies on oman kehityksensä kannalta juuri oikeassa paikassa. Päivittäinen kamppaileminen Korisliiga -tason pelaajia vastaan luo itsessään jo otollisen ympäristön Joonalle kehittyä pelaajana”, Ura Basketin päävalmentaja Kristian Palotie tietää.

”Joonalla on erittäin kehityskelpoinen heittotaito, ja mies sai selvästi lisää pelikovuutta viime kauden aikana.”

Täysi satsaus korikseen

”Mielenkiinnolla odotan uutta kautta. Haluan tietysti muiden tapaan edelleen kehittyä ja saada lisää vastuuta. Kilpailutilanne tulee joukkueemme sisällä olemaan hieno. Sen verran kovia kavereita on ympärilläni, että meno tulee olemaan varmasti hurjaa”, Joona ennakoi.

”Lauantaina valmistun ylioppilaaksi ja satsaan jatkossa korikseen täysillä. Korisliigaan nousu on meille joukkueena selkeä tavoite.”

”Valmentaja Palotiehen tutustuin aikanaan U18 maajoukkueleireillä. Hän tietää koriksesta paljon, on sopivan vaativa eikä päästä ketään helpolla. Coach P. painottaa tosi paljon puolustuspeliä, mikä sopii meidän joukkueemme pelityyliin erinomaisesti.”

 

Joona Airenne

Miesten edustusjoukkueellamme on nyt sopimus Airenteen lisäksi, Joona Forsströmin, Ville Hännisen, Aleksi Akpason, Pyry Rainamaan, Eero Sahlbergin sekä Trey Niemen kanssa.

Ura-perhe lämpimästi onnittelee Joonaa valkolakin sekä uuden sopimuksen johdosta!

Yhteistyössä