Juha Artukka 60 v

(30.3.2017) Pitkän linjan Ura-kasvo Juha Artukka täyttää tänään torstaina täydet 60 vuotta.

Debyytti Urassa 42 vuotta sitten

”Tulin ensimmäisiin Uran harkkoihin 16. huhtikuuta vuonna 1975 eli päivä sen jälkeen, kun olin saanut ajokortin”, Juha muistaa insinöörimäisen tarkasti. ”Koripallo oli alusta asti minun juttuni, vaikka hiukan olin ennen pelannut jalkapalloa ja jääkiekkoakin.”

”Kesän 1975 jälkeen Kallion Pekka tuli sanomaan, että voisit kyllä tulla tuohon ykkösen rinkiin, kun tuntuu tuo harjoittelu kerran maistuvan. Lehtolan Reijo on muuten yksi silloisista joukkuekavereistani. Yhteinen peliuramme jatkuu yhä 42 vuoden jälkeenkin, nyt Ura-55:n riveissä!” Juha naureskelee.

”Kaudella 1976 – 77 valmentajaksemme tuli Toivosen Vesku. Hän oli hyvä ja vaativa valmentaja, joka jaksoi huutaa, jos ei asioita tehty niin kuin ne pitää tehdä. Hänen ansiostaan me selviydyimme silloisessa maakuntasarjassa jo nousukarsintoihin asti.”

”Pelaajaurani huippuhetki taisi olla, kun tein Salossa piirisarjaottelussa Vilppaan Jarmo Rannikkoa vastaan 32 pistettä!”

Paluu kotiseuraan

Juha kuului useita vuosia edustusjoukkueeseemme, mutta opiskelut ja työt veivät Juhan lopulta vuosikausiksi pois Turun seudulta. Kotikonnuille palattuaan miehen mielessä alkoi kyteä arvokas ajatus:

”Koripallo oli antanut minulle niin paljon, että oli aika antaa jotain takaisinkin. Niinpä suostuin, kun vajaa kymmenen vuotta sitten Suomen Jari pyysi minua Ura-92/93-joukkueen johtajaksi. Sen projektin jälkeen silloinen toiminnanjohtajamme Oskari Arell pyysi minua seuraavaksi edustusjoukkueemme johtajaksi. Siinä tehtävässä olen jatkanut nyt yli kuusi vuotta – ja kuuden eri päävalmentajan kanssa!”

”Kymmenkunta vuotta olen pelannut ja toiminut yhdyshenkilönä Ura Wanhoissa. Pelaamme parhaillaan IV-divisioonassa. Lisäksi olen Luukkosen Karin kanssa vetänyt kaksi kautta Ura-55:n joukkuetta senioreiden SM-sarjassa. Viime vuonna me voitimme hopeaa, ja tällä kaudella tuli plakkariin SM-pronssit.”

Vaativa päivätyö

Juha on ollut jo yli 25 vuotta Valtion Rautateiden palveluksessa. Vuosituhannen alusta alkaen hän on toiminut VR:n kehityspäällikkönä Helsingissä ja pendoloinut työmaalleen lähes päivittäin. Ulkomaankeikkojakin osuu kohdalle säännöllisesti: ”Brysselissä olen käynyt yli sata kertaa!”

Next Step

”Seuratoimintamme kaikessa laajuudessaan sekä toimintaympäristömme ovat kehittyneet viime vuosien aikana huimasti, ja ne luovat edustusjoukkueellemme aidosti ja pysyvästi edellytykset nousta korkeammille sarjatasoille”, Juha linjaa.

”Seuramme tekee tänä päivänä hienoa työtä. On ollut hienoa olla mukana rakentamassa seuraavaa steppiä omalta pieneltä osaltani. Meidän Ura-perheessämme on upeita ihmisiä.”

”Veteraanitoiminnan kautta meillä on mahdollisuus saada aikanaan Urassa pelanneita kavereita takaisin koriksen pariin. Moni heistä pystyy nykykontakteillaan auttamaan kotiseuraansa merkittävästikin. Ehkä alamme vähitellen olla kypsiä ns. alumni-toimintaan”, Juha visioi lopuksi.

Joukkueenjohtajat sekä toiminnanjohtaja Kai Kulovaara Juhaa onnittelemassa.

Päivänsankari juhlii pyöreitä vuosiaan ihan oikeasti matkoilla. Ura-perhe onnittelee Juhaa lämpimästi merkkipäivän johdosta!

Yhteistyössä