Juho Kailio Ura Basketin valmentajastaffiin

(18.5.2018) Juho Kailio, 35, siirtyy Kouvolasta Ura Basketin valmentajakaartiin. Hän tulee toimimaan seuramme taitovalmentajana sekä liigajoukkueen että junioripelaajien parissa.

Kouvojen kasvatti

Juho Kailio on Kouvolan Kouvojen kasvatti. Hänen ansioluettelossaan on komeasti kolme SM-kultaa: pelaajana vuosilta 1999 ja 2004 sekä valmentajana keväältä 2016.

Viimeiset neljä vuotta Kailio on tehnyt erinomaista työtä nuorten pelaajien kehittäjänä Kouvolan urheiluakatemiassa, ja toiminut Kouvojen Korisliiga-joukkueen apuvalmentajana. Viime vuosina hän on kehittänyt osaamistaan ulkomaisilla leireillä ja valmennusklinikoilla sekä nuorten maajoukkuevalmentajana.

Uudet haasteet houkuttelevat

”Olen todella innoissani ja otettu mahdollisuudesta, jonka Ura Basket minulle päätti antaa. On silti tunteikasta jättää taakse paikka, jota olen kutsunut kodiksi lapsuudesta saakka sekä kaikki upeat pelaajat, valmentajat ja muut seuraihmiset, joiden kanssa minulla on ollut etuoikeus tehdä töitä”, Kailio tunnelmoi.

”Olen kuitenkin kuullut niin paljon hyvää tulevasta seurastani ja etenkin mukana olevista ihmisistä, yhteisöllisyydestä sekä tahdosta kehittää toimintaa entistä laadukkaammaksi, että päätin vastata tarjoukseen myöntävästi. Uusi ympäristö, uudet ihmiset sekä uudet haasteet auttavat minua varmasti kehittymään edelleen valmentajana ja uskon, että minulla on myös paljon annettavaa Uran pelaajille, valmentajille ja organisaatiolle.”

Suuri askel seurallemme

”Ura Basket otti juuri valtavan askeleen koripalloseurana. Itse pidän Juhoa Suomen parhaana taitovalmentajana, ja pelaajakehitys on valmennusosa-alue, jolla pystyy tällä hetkellä suurimman kilpailuedun saavuttamaan. Myös persoonana ja valmentajana uskon, että Juho täydentää omaa tekemistäni lähestulkoon täydellisesti. Muutenkin saamme tulevalle kaudella todella kilpailukykyisen valmentajastäffin!” päävalmentaja Kristian Palotie hehkuttaa.

”Juholla on valtavasti kokemusta Korisliiga-ympäristöstä ja kyseisen sarjan kilpailutasosta. Myös taktinen puoli on enemmän kuin hyvin hallussa. Eiköhän Juho nähdä otteluiden katkoilla ja aikalisillä enemmän kuin usein fläppitaulu kädessä seuraavaa pallonhallintaa ohjeistamassa…” ennakoi Krisu alkavaa yhteistyötä.

Lämpimästi tervetuloa Uraan, Juho!

Kuva: OmaDesign

Yhteistyössä