Jukka Valpola #MeidänJoukkueen peräsimeen

(17.3.2016) #MeidänJoukkueen valmentajaduo Tapio NieminenJukka Valpola vaihtaa ensi kaudeksi tehtäviä keskenään. Valpola, 32, nousee edustusjoukkueemme päävalmentajaksi, kun Nieminen puolestaan jättäytyy työkiireittensä puristuksessa joukkueen apuvalmentajaksi.

Tapan ajatus taustalla

”Roolien vaihto Jukan kanssa oli minun ajatukseni. Oma siviilityöni haukkaa juuri nyt ison osan ajastani. Mielestäni Jukka sopii päävalmentajan tehtävään erinomaisesti, ja hänellä on selvä tavoite valmentajauralleen. Vastuuvalmentajan työ oli siten tässä tilanteessa helppo siirtää Jukalle”, Tapa valottaa valmentajavaihdoksen taustoja.

Hyvä pohja tulevalle kaudelle

”Mennyt kausi oli itselleni erittäin opettavainen. Uuteen ympäristöön ja sarjaan tutustuminen vei oman aikansa alkukaudesta. Kauden edetessä sarjan vaatimustaso sekä pelaajat tulivat minulle jo varsin tutuiksi. Tämä luo hyvän pohjan ajatellen valmistautumista ensi kauteen”, Jukka Valpola kertoo.

”Tavoitteena ja toiveena on, että tämän kauden pelaajarunko pysyy mahdollisimman hyvin kasassa. Joukkueessamme on potentiaalia pelata aivan sarjan kärkisijoista. Hyvän kevätkautemme jatkoksi meidän on nyt helppo alkaa rakentaa tulevaa.”

”Olen kiitollinen seuran minulle osoittamasta luottamuksesta sekä iloinen saamastani uudesta, hienosta haasteesta”, Valpola jatkaa.

Kohti kärkikahinoita

”Ensinnäkin iso kiitos molemmille valmentajille kuluneesta kaudesta! Olen tyytyväinen, että sama valmentajakaksikko jatkaa edustusjoukkueemme peräsimessä, vaikka herrojen titteleihin tuleekin pieni muutos. Laadukas valmennus on tärkein tekijä joukkueemme menestyksen turvaamiseksi. Jukalla ja Tapalla on seuraväkemme täysi tuki takanaan!” toiminnanjohtajamme Tuukka Kavisto lupaa.

”Joukkueemme pelasi kevätkauden suorastaan hurmostilassa, joten uskon vahvasti, että pystymme Jukan johdolla jatkamaan tulevallakin kaudella nousujohteisesti. Seuramme tavoitteena on päästä sarjaportaissa ylöspäin, ja haluammekin olla jo heti syksystä kärkikahinoissa mukana”, Kavisto linjaa.

Poimintoja Jukka Valpolan valmentajauralta

2005 – 2008 Turun Riento Naiset 1 divisioona ja A-tytöt SM-sarja, valmentaja

2009 – 2010 Turun Riento Naiset 1 divisioona valmentaja ja A-tytöt SM-sarja, päävalmentaja (AT SM-pronssi)

2010 – 2012 Turun Riento A-tytöt SM-sarja, päävalmentaja

2012 – 2013 Turun Riento Naiset SM-sarja, valmentaja ja A-tytöt SM-sarja, päävalmentaja

2013 – 2015 Turun Riento Naiset Korisliiga, päävalmentaja

2015 – 2016 Ura Basket Miehet 1 divisioona B, valmentaja

 

2012              Huippukoripallovalmentajatutkinto

Yhteistyössä