Kaamoskoripallo vaivaa divarijoukkuettamme

(14.12.2018) Miesten divari 1B:ssä seikkaileva kehitysjoukkueemme kärsi toisen peräkkäisen isolukuisen tappion perjantaisessa iltaottelussa Järvenpäässä. Raiders oli alkuminuuteista alkaen tyly isäntä, eikä vaisunoloisista punapaidoista löytynyt tahdonvoimaa eikä johtajuutta pistää järvenpääläisille kampoihin. Loppulukemat syyskauden viimeisessä pelissä kirjattiin näin ollen 99–72 Raidersin hyväksi.

Raiders – Ura Basket
Järvenpään liikuntahalli 14.12.2019
99-72 (35-16, 26-17, 25-17, 13-22)

Päävalmentaja Jukka Valpolaa harmittaa ennen kaikkea peliä leimannut yleinen huolimattomuus. Pallonmenetyksiä kirjattiin Uralle peräti 25 kappaletta, joka on tällä tasolla puolet liikaa.

-Huono hyökkäyspelaaminen johti pallonmenetyksiin, joista vastustaja kerta toisensa jälkeen pääsi nopeisiin hyökkäyksiin ja helppoihin lay-up:eihin. Menetysprosentti oli 24 %, ja Raiders teki kolmanneksen pisteistään meidän menetyksistä. Viisikkopuolustaminen ei sekään oikein tahtonut mistään saada tarvittavaa energiaa ja sähäkkyytä, toteaa coach Jukka Valpola.

Tähtäin oli tänään jäänyt pojilta kotiin, sillä kolkit upposivat 20 % tarkkuudella, ja vapareistakin vain joka kolmas löysi tiensä korirenkaan läpi.

Kevättä ja valoa kohti

Kehitysjoukkueprojektimme on nyt nähnyt ensimmäisen syyskautensa, ja kuten usein kehittämistoiminnassa on tässäkin löydetty useita ongelmia ratkaistavaksi.

-Yhtälö on vaikea. Ryhmän tarkoitus on kehittää nuoria pelaajia, ja luotto heihin pitää olla 100 %. Toisaalta pitää toiminnassa olla stabiliteettia, jotta tekeminen pysyy tasalaatuisena, pohtii Valpola.

Juuri nyt vaikuttaisi siltä, että taistelutahto puuttuu. Esimerkiksi irtopalloihin pitää tilanteen tullen vaan mennä, ja sitä ei tänään nähty riittävästi. Jäädään helposti murjottamaan huonoja suorituksia. Projektin pitää tuntua pelaajiltakin omalta, jotta sen edestä voi taistella.

Onneksi on kehittäminen kuitenkin mielekästä, ja lopulta siitä seuraa aina jotain hyvää. Joukkue ja valmennus haluaa ensiksi kiittää joukkueenjohtajaansa, jonka tekemisen lukemattomat tuntimäärät eivät jää huomaamatta. Toinen iso kiitos annetaan MIB-joukkueen kotiyleisölle, jolle omien kylien kasvattien edesottamukset Monnarin parketilla ovat aina erityisen lämmön ja kiinnostuksen kohteena.   

Divarijoukkueemme siirtyy nyt pikkujoulusaunan kautta tauolle, ja palaa pelikentille 6. tammikuuta. Monnarilla heidät voi nähdä taas 20. tammikuuta – tervetuloa kannustamaan!

Reposen kyydistä over & out.

Yhteistyössä