Kaksi vaikeaa vieraissa, edessä Pyrinnön paikkapuolustus

(1.12.2021) Kaksi vieraspeliviikonloppua katkaisi edustuksemme voittoputken. Karkkila ja Hyvinkää Ponteva osoittautuivat liian vaikeiksi joukkueellemme, joka ei vieraalla maalla onnistunut toistamaan kotipeleissä nähdyn energian.

Karkkila vs. Ura Basket, 21.11.2021
110–73 (23–22, 28–7, 34–29, 25–15)

Alkukauden pelit ovat osoittaneet, että kotikenttäedulla on korostunut merkitys 1B-divarissa. Etua alleviivasi entisestään Karkkilan äänekäs ja intohimoinen katsomokulttuuri.

Niin tai näin, ottelun loppulukemat puhuvat omaa selvää kieltään. Vastustajan ulkomaalaisvahvistukselle Tanner Stuckmanille (29/10/6/teholukema 40) ei löytynyt pysäyttäjää, ja kun hyvät kotimaiset pelaajat säestivät väkivahvaa, 206-senttistä Stuckmania ei epävarmasti esiintyneelle Uralle löytynyt saumaa kääntää peli vierasvoitoksi.

Päävalmentajamme Arttu Mannelin kertoo:

– Ensimmäinen neljännes oli tasainen, mutta pelimme meni siinä jo väärään suuntaan. Pelisuunnitelma ei toiminut eikä sitä aina edes noudatettu. Karkkilan heittäjät jäivät kerta toisensa jälkeen vapaiksi. Onnistumisista saivat kaupan päälle itseluottamusta.

Tällä kertaa kikkailut, joilla vaikeaksi ennakoidut pelit aiemmin on käännetty meille, eivät toimineet. Karkkilan uskomaton heittopäivä – kolmoset 17/35 – rumensi lukemia ja repi piste-eron turhan suureksi.

– Meillä on pari hyvää peliä takana, joissa on vedetty pakotetusti seitsemällä. Niissä olemme pystyneet sumplimaan hyviä keinoja. Vieras- ja kotipeleissä on lisäksi tosi isoja eroja, ja pitää löytää keinot siirtää kotienergia myös vieraspeleihin, pohtii Arttu.

Ura Basketin paras pistemies Karkkilaa vastaan oli Lauri Hänninen (22/5/2).

Ottelutilastot (linkki avautuu uuteen välilehteen): https://www.basket.fi/basket/sarjat/ottelu/?game_id=5542359&season_id=121337&league_id=29461

Hyvinkään Ponteva vs. Ura Basket, 28.11.2021
105–73 (24–19, 27–18, 24–23, 30–13
)

HyPo-pelissä toistui pitkälle edellisen viikonlopun murheet. Ottelun alussa tehtiin virheitä, joiden myötä voitto lipsui käsistä. Kolmannessa kymmenminuuttisessa oli vielä kiriyritystä havaittavissa, mutta lopun 20 pinnan repsahdus jättikin Mannelinin mukaan jälkeensä huonon maun.

– Vaikka oli sellainen peli, ettei ennakon mukaan ehkä olisikaan pitänyt voittaa, niin huono maku voi silti olla ja se johtaa joskus hyviin asioihin. Emme voi surffailla runkosarjan läpi, vaan kehitystä pitää tapahtua ja sen eteen pitää tehdä töitä, sanoo Mannelin.

Seitsemäntoistavuotias, 199-senttinen Robin Räty (7/3) teki Hyvinkään Martinhallissa ensiesiintymisensä Ura Basketin edustusjoukkueessa ja samalla debyyttinsä miesten pääsarjoissa. Lieto-Koriksessa ensimmäiset lajikosketuksensa saanut Robin teki hyvän ja ennakkoluulottoman sisääntulon peliin, ja ansaitsee valmentajan kehut ja puhtaat paperit.

HyPo-ottelun tilastoista poimitaan Matias Suomi (13/5/5), ja samalle pisteluvulle ylsivät myös Lauri Hänninen (13/2/3) ja Eemeli Hollo (13/7/2).

– Molemmilla joukkueilla oli hyviä jenkkejä, ja hävittiin hyville joukkueille. Etenkin Karkkila pelasi todella hyvän peli. Kuitenkin pitää todeta, ettemme olleet parhaimmillamme, ja odotankin, että pääsemme kohtaamaan molemmat vielä kotikentällämme.

Ottelutilastot (linkki avautuu uuteen välilehteen): https://www.basket.fi/basket/sarjat/ottelu/?game_id=5542959&season_id=121337&league_id=29461

Seuraavaksi Monnarille saapuu Pyrintö

Itsenäisyyspäivän aattona edustuksemme kohtaa Tampereen Pyrinnön Akatemia B:n Monnarilla. Runkosarjan A-lohkon häntäpäässä majaileva Pyrsä saattaa yllättää: Läntisen alueen suurimmalla kasvattajaseuralla on Korisliiga–1A–1B-kokoonpanoissaan suuri määrä pelaajia, joista osan voivat liikuttaa sarjojen välillä.

– Vieraaksi saapuu taas erilainen jengi ja edessä on taas uusi haaste. Vaikka Monnarilla voi saapua vaikka mitä pelaajia, on manselaisten pelitapa kuitenkin jo tuttu, sanoo Arttu.

Tervetuloa Littoisten monitoimitalolle sunnuntaina 5.12. klo 17!

Autetaan meidän joukkuettamme ylläpitämään kotivoittojen streakin ja nostetaan samalla hurja mökä mökkiin! Koillis-Euroopan maukkaimmat pullat tarjoaa Leipomo Krossi, ja seuratuotemyymälästä löydät pukinkonttiin lämpöisiä pipoja, tyylikkäitä kaulahuiveja ja upouusia Ura-huppareita!

Kuva: Marko Hänninen

Tagged under

Yhteistyössä