Kapuloita rattaisiin

(6.2.2021) Korisliiga-kausi 2020-2021 alkaa olemaan loppusuoralla Meidän Joukkueella. Jäljellä on viisi ottelua ja luvassa lauantaina on kauden kolmanneksi viimeinen kotiottelu. Vieraaksi Littoisiin saapuu Lahti Basketball, joka taistelee tiukasti pudotuspelipaikasta. Meille on tarjolla kiusantekijän rooli.

Vierailija LaBa

Korisliigan nuorin organisaatio saapuu Littoisten monitoimitalolle pudotuspelit tiukasti mielessään. Kauden avauspuoliskolla joukkue oli tiukasti taistelussa aina kotiedustakin pudotuspelien avauskierrokselle, mutta kauden mittaan tiukat voitot ovat kääntyneet tappioiksi ja nyt joukkue pelaa pääpanoksenaan pleijareihin pääsy.

Lahden mielenkiintoisimmat pelaajat löytyvät kotimaiselta osastolta. Ville Karvonen (13,2p/2,8s) on yksi suurimmista ennakkosuosikeista vuoden tulokkaaksi. Karvosen pelaaminen on lauantaina valitettavasti epätodennäköistä. Toinen mielenkiintoinen pelaaja on Erik Sajantila (7,5p), joka siirtyi Lahteen tammikuussa HBA-Märskystä reilun kahden vuoden sopimuksella. Vuonna 2001 syntynyt Sajantila on erittäin lupaava pelinjohtaja, jolla ei käsi tärise tiukassa paikassa. Viime ottelussa Sajantila oli joukkueensa paras pistemies 20 pisteellä.

Lahden paras pelaaja on Wayne McCullough (19p/6,5l/4,4s), joka orkestroi peliä hienosti. Sajantilan tapaan McCulloughilla on aina oman ratkaisun uhka pelissään. Ulkomaalaisosastolta Brandonit Peel (9,9p/7,7l) ja Myer (9,7p/3,8l) täyttävät paikkansa kokoonpanossa, mutta ovat hieman kauden mittaan hävinneet taka-alalle. Uutena miehenä Lahti Basketball esittelee lauantaina Nijal Pearsonin, joka saapui Lahteen Roannesta Ranskasta, jossa kapteenimme Matti Nuutinen pelasi kaudella 2016-17.

Lahdelta löytyy aikaisemmin mainittujen lisäksi vielä kaksi mielenkiintoista suomalaista. Ricky Waxlax (5,1p) hallitsi vuosia juniorisarjoja ja siirtyi Lahteen Seagullsista isomman vastuun perässä. Kausi ei ole ehkä aivan ollut mennyt niin hyvin kuin Waxlax odotti, mutta potentiaalia nuoressa miehessä kyllä riittää. Henri Ventoniemi (10,4p/6,3l) puolestaan on ottanut todella ison roolin kaudella ja tähyää tiukasti Euroopan kentille vuoden-parin kuluttua.

Lahden pelityyli on poikkeuksellinen Korisliigaan ja joukkueen peli-ilmeen pääkapellimestarina toimii kaikille korista seuraaville tuttu Pieti Poikola. LaBan peli on intensiivistä ja puolustusmuotoja sekoittavaa. Haaste Meidän Joukkueelle on kova.

Kapteeni Matti Nuutinen on ollut vahvalla pelipäällä helmikuussa

Ura Basket kauden 3. viimeiseen kotiotteluun

Littoisten monitoimitalosta on kuoriutunut loistava Korisliiga-sali, kun yleisöä ei valitettavasti ole saanut ottaa otteluihin paikan päälle. Joukkueemme pääharjoitussalina toimiva monnari on todistanut koririkkaita otteluita viime peleissä ja tuskin muutosta on tähän tulossa myöskään lauantaina.

Coach Damion Dantzlerin kokoonpanosta katseet kiinnittyvät jälleen kolmikkoon Kevin Bracy-Davis (20,7p/6,3l), Matti Nuutinen (12,7p/6,1l) ja Kevaughn Allen (12,8p/3,3l). Koko tämän kolmikon on onnistuttava, jotta voimme tapella voitosta.

Taustalta tukea antaa totutusti Trey Niemi (8,1p/3,9s) ja Emmitt Holt (8,6p/6,1l), jotka antavat kentällä kaikkensa pelistä toiseen.

Pirteästi viime ottelussa pelanneet Teemu Sulonen ja Joonat Airenne ja Tuomala ovat valmiina jälleen näyttämään, kun kausi lähestyy loppuaan.

Luvassa jälleen kovaa vääntöä ja toivottavasti tiukka kamppailu voitosta.

Korisliigaa Littoisten monitoimitalolta lauantaina 6.2. klo 17:00, Ura Basket – Lahti Basketball. Otteluun ei valitettavasti vieläkään oteta yleisöä, mutta Ruutu plus-palvelun kautta Esa Mäkysen selostamana on ottelu mahdollista nähdä.

Kuvat: Pekka Tenhonen

Yhteistyössä