Kashrell Lawrence täydentää Ura Basketin rosterin!

(1.8.2017) Ura Basket on tehnyt sopimuksen kanadalaispelaaja Kashrell ”Kash” Lawrencen, 24, kanssa. Kash päätti viime kaudella yliopistouransa Dalhousie Universityssä, missä hän johdatti joukkueensa aina CIS:n välieriin asti!

Palotie vakuuttunut

Lawrencen fyysisyys, peräänantamattomuus sekä kyky pelata useaa eri pelipaikkaa tekivät vaikutuksen päävalmentaja Kristian Palotiehen: ”Etsimme epäortodoksista pelaajaa täyttämään etulinjaamme: Pelaaja, joka on liian nopea vastustajan vitosille, mutta liian vahva pienemmän pelipaikan pelaajille. Kash ehdottomasti täyttää nämä kriteerit!”

”Lopullinen ratkaisu tuli Kashin kanssa käymäni puhelinkeskustelun jälkeen. Halusimme pelaajan, joka – Gregg Popovichia lainatakseni – ’on päässyt itsestään yli’. Uskon Kashin olevan loistava roolimalli ja pelillinen johtaja meidän nuorille pelaajille. Koko rosterimmehan on syntynyt -90 luvulla (tai myöhemmin).”

Kash innoissaan

Kash odottaa ammattilaisuransa alkua innolla. Suomi oli kaiken kaikkiaan helppo valinta, kuten oli Ura Basketin tulevan kauden pelitapakin: ”En malta odottaa aloittaa uraani Suomesta! En ihan hirveästi Suomesta tiedä, mutta se minkälaisen kuvan Suomi ja eritoten Susijengi on antanut kansainvälisissä turnauksissa osoittaa, että suomalaiset ovat ylpeitä ja äärimmäisen tyylikästä kansaa. Tämä varmasti lähtee ihan suomalaisesta kulttuurista ja voin näin ollen rauhallisin mielin aloittaa elämäni seuraavan luvun Suomessa.”

”Uskon sopeutuvan myös koripallollisesti erittäin hyvin nopeatempoiseen pelitapaan. Syitä tähän on kaksi: Ensinnäkin pelasin yliopistossa nopealla tempolla. Hyödynsimme usein pienempiä viisikoita, mikä mahdollisti siirtymäpelaamisen korkean laadun. Toiseksi, meillä oli paljon pelaajia, jotka pystyivät pelaamaan eri pelipaikkoja. Se avitti kehitystäni pelin älyllisellä puolella ja opin paljon pelin taktisista ja yksilöteknisistä osa-alueista.”

Kuvat: Local Xpress ja Dalhousie Athletics

Pituus vs. nopeus

Lawrencen pituus (”vain” 188cm), varmasti hyppää joidenkin silmille, mutta Kash uskoo sen myös mahdollisesti olevan etu: ”Totta kai senteistä on hyötyä, mutta pystyn kompensoimaan puuttuvan pituuden voimalla ja nopeudella molemmissa kenttäpäädyissä. Pystyn vetämään pidempiä pelaajia pois korinalta ja vastaavasti voimalla pystyn pienempiä pelaajia kurittamaan lähempänä koria.”

Kash uskoo kilpailuhenkisyytensä paistavan kaikille heti ensimmäisistä harjoituksista ja faneille tottakai myös ensimmäisestä pelistä alkaen: ”Olen peräänantamaton kilpailija. Pidän haasteista ja pelaan aina vihellykseen asti. Myös tunteet kuuluvat peliin ja haluan, että se tulee välittymään koko meidän joukkueestamme.”

”Mahtava tunne hypätä mukaan tähän ryhmään ja en malta odottaa, että pääsen tapaamaan uudet joukkuetoverini!”

Ura Family wishes you Warmly Welcome, Kash!

 

Yhteistyössä