Kataja kurvaa Kupittaalle

(1.2.2019) Lauantaina #MeidänJoukkueen vieraaksi Kupittaalle saapuu otteluruuhkassa painiva Joensuun Kataja Basket.

Katajalla haastava otteluohjelma

Katajan haastava otteluohjelma ansaitsee korisväen kunnioituksen. Se on ehtinyt pelata hyvällä menestyksellä jo 15 ottelua FIBA Europe Cupia sekä 20 matsia Korisliigaa. Keskiviikkona joensuulaiset kävivät pelaamassa Tanskassa, piipahtivat välillä kotona ja matkustavat nyt lauantaina vieraaksemme Kupittaalle.

Pitkät ottelumatkat muun muassa kauas Venäjälle eivät ole kuitenkaan uuvuttaneet itärajan poikia, vaan voittoja on kertynyt plakkariin mukavasti sekä europeleissä että Korisliigassa. Keväällä Kataja Basket tulee varmasti väkevästi kamppailemaan Pantteri-patsaasta.

Topias Palmi on hot

Topias Palmi, 24, on kenties koko Korisliigan kuumin kotimainen pelaaja juuri nyt. Nuoresta iästään huolimatta hän on ehtinyt urallaan voittaa jo monenmoista ja syksyllä Topias löi itsensä läpi myös Susijengissä. Tällä kaudella Palmi on takonut liigassa tehot 17,8/6,3. Kaaren takaa hän osuu yli 40 prosentin tarkkuudella. Otteluennätys on 38 pistettä voitto-ottelussa Vilpasta vastaan.

Ilari Seppälä, on Katajan toinen Susijengi-pelaaja. Hän viihtyy Palmia enemmän pallon takana, jakelee syöttöjä ja viimeistelee itse tilaisuuden tullen tarkasti.

Matias Ojala, 29, lukeutuu myös Joensuun laatupelaajiin. Tilaa saatuaan hän naulaa kolmen pisteen heittonsa koriin.

Joensuun juonikas valmentajakaksikko

Valmentajakaksikko Juha StenPetri Virtanen muodostaa ex-maajoukkueratsuina juonikkaan parivaljakon. Herroilla on pelaajina valtava kokemus kansainvälisestä koripallosta. Nopeasti he ovat tuoreina valmentajinakin osoittaneet hallitsevansa joukkueen virittämisen.

Piristymisen merkkejä

Oma joukkueemme tarjosi keskiviikon vieraspelissään piristymisen merkkejä. Puolustuspelaaminen oli aiempaa aktiivisempaa ja hyökkäyspäässä liike ja totetuttaminen oli parhaimmillaan vaaditulla tasolla. Valitettavasti vain muutama halpa pallonmenetys katkaisi selkärankamme liian helposti.

Lauantaina kelkkamme kääntyy kotiyleisömme tuella. Pelaamme entistä kovempaa – voitosta!

Avery Woodson ja Stephen Croone

Krisun ennakkokommentit

”Molemmat joukkueet ovat uudistuneet melkoisesti edellisen kohtaamisen jälkeen. Kataja on kuitenkin europelejä tahkonneena joukkueena aina kova vastus. Kauhajoella meidän pelissä näkyi jo selvää kehitystä, joka toivottavasti jatkuu samanlaisena myös kotiyleisön edessä”, coach Palotie luottaa.

Korisliigaottelu Ura Basket – Kataja Basket alkaa lauantaina 2. helmikuuta kello 17.00 Kupittaan palloiluhallilla.

Omalla rummulla/torvella/millä tahansa ääntä tuovalla läpsyttimellä pääset sisään alennettuun viiden euron hintaan! (Vuvuzelat ja paineilmatorvet kiellettyjä)

Kuvat: Ville Vuorinen

Yhteistyössä