Kataja liian kova Kupittaalla

(13.4.2019) Panokset runkosarjan viimeisessä kotiottelussa oli kaikilla hyvin tiedossa: voitto Joensuun ylpeydestä toisi meidät huomattavasti lähemmäksi kauden tavoitetta säilyttää paikka sarjassa ja välttää karsintapelit. Kataja löi kuitenkin armottomasti kapuloita meidän joukkueen rattaisiin, ja koppasi sarjapisteet mukaansa Joensuuhun.

Korisliiga: Ura Basket vs. Joensuun Kataja
87–112 (26–24, 20–25, 20–30, 21–33)

Uralle annettiin mahdollisuudet viedä lauantai-illan ottelu nimeensä. Joensuun Kataja oli raskaan vieraspeliturneen loppusuoralla, ja ennen peliä selvisi, että joukkueen parasta pistemiestä, Topias Palmia, ei kentällä nähdä. Alku olikin meiltä kelvollista suorittamista, ja peli eteni melko tasaisissa merkeissä. 20 pelatun minuutin jälkeen oli ero vain kolme pistettä vieraiden hyväksi.

Jessen virhetili täyttyi – tehtaili sitä ennen 17p.

Heti toisen neljänneksen alkuminuutilla loukkasi Fiifi Aidoo puolustustilanteessa polvensa, ja hänet jouduttiin taluttamaan kentältä koppiin. Lääkärin kanssa hetken sumplittua halusi mies kuitenkin vielä pelata, ja Fiifi palasi pitkän tauon jälkeen polvi teipattuna takasin kentälle.

Stephen Croone oli Ura Basketin paras pistemies 18p saldolla.

Kolmas jakso oli jälleen joukkueellemme vaikea. Jesse Perrylle puhallettiin neljäs virhe kolmannen alussa. Kataja onnistui repäisemään eroa yhä suuremmaksi. Meidän joukkue joutui tekemään suunnattomasti työtä jokaisen pisteen eteen, samalla kun vastustaja pääsi rokottamaan nopeilla meidän huonojen ratkaisujen ja huolimattomuuden seurauksena. Ero kasvoi jo viiteentoista, ja päät alkoivat painua edarimme riveissä. Taistelutahtoa ei viimeiselle neljännekselle löytynyt mistään, ja lopulta Kataja kirjautti 112 pistettä taululle, meidän ollessa 87.

Ässä tänään mm. 3 blokkia.

Tarvitaan kollektiivista vastuunkantamista ja taistelua loppuun asti – juniorimme sytytti kotiluolan

Päävalmentajamme Kristian Palotie toi lehdistötilaisuudessa esille harmistuksensa siitä, kuinka vaikeaa joukkueen on yhdessä kaivautua suvantovaiheesta ylös ja taistella voitosta. Kollektiivisen vastuun ulkoistaminen muille pelien ratkaisuhetkillä onkin loukkaantumisten lisäksi ollut iso kompakivi pitkin kautta.

Kupittaan kotiyleisön sytytti vielä kerran pelin loppuminuuteilla kentälle irti päästetty junioriosastomme, A-ikäiset Edvard Gullichsen ja Lauri Hänninen. Eddyn varma heitto kaaren takaa ja Laten trademark-layup herätti katsomosta riemastunutta vastakaikua.

Tuttu näky – Lauri Hänninen ja tarkka lay-up.

Edessä on tuskallisen kutkuttava alkuviikko. Maanantaina saamme jännittää, pystyykö KTP ottamaan voiton Korihaista. Jos näin käy, voimme voitolla Lapuasta tiistaina säilyttää sarjapaikkamme kulkematta karsintojen kautta.  

Ottelutilastot

Kiitos! <3

Suuri kiitos pian päättyvästä debyyttikaudesta kuuluu Ura Basketin kuudennelle pelaajalle! Joukkue haluaa vikan kotimatsin päätyttyä lähettää lämpimät terveisensä Kaarinan ja Turun seudun koriskansalle! Suuret suosionosoitukset kuuluvat myös Tehotiimille ja junnujoukkueille, jotka yhdessä ovat järjestäneet toinen toistaan hienompia ottelutapahtumia – kiitos!

Kuvat: Hannu Tuominen

Media

Tagged under

Yhteistyössä