Kauden 10. kotivoitto!

(8.3.2020) Andrew Johnston otti maukkaan avausvoiton päävalmentajan paikalla, kun Korihait kaatui Kupittaan palloiluhallilla huipputärkeässä kamppailussa. Voitolla Meidän Ura Basket eGameStars otti tukevan otteen sarjapaikasta ja pudotuspelipaikkakin on aivan kosketusetäisyydellä.

Ura Basket eGameStars – Korihait 98-83 (16-16, 22-16, 30-30, 30-21)

Ottelun avaus hermostunutta etenkin Meidän Joukkueelle. Korihait pääsi iskemään ja johtikin 2,5 minuutin pelin jäkeen 4-9. Pari minuuttia Andy vielä katsoi menoa ja totesi tilanteessa 6-11 että nyt otetaan aikalisän kautta uutta vaihdetta silmään. Aikalisä puri ja puolustus tiivistyi. Kuten niin usein hyvä puolustus ruokkii myös hyökkäyspään tehoja ja pikkuhiljaa hilattiinkin itsemme tasoihin ja ohi kapteeni Eero Sahlbergin vapareilla. Ensimmäinen kymppi 16-16.

Atte Perttu sytytti kotiyleisön toisen puoliajan kolmella kolkillaan

Toisen neljänneksen alussa paikkapuolustus toimi hyvin ja vierailijat olivat ihmeissään että mitä pitäisi tehdä. Neljänneksen ensimmäiset kolme minuuttia meille 10-2 ja tilanne alkoi jo näyttää paljon paremmalta. Liekö nopea nykäisy antanut hyvän olon tunteen, koska jakson viimeiset minuutit koreja tuli harvakseltaan ja Korihait pääsi iskemään taas tuntumaan. Puoliajalle tilanteesta 38-32.

Toiselle puoliajalle 60 pistettä

Kolmas neljännes alkoi tasaisissa merkeissä. Kumpikin onnistui tekemään koreja tasatahtiin kun puolustuksen paluu kummallakin joukkueella oli vajaavaista ja myös kaukopeli erityisesti meillä alkoi toimimaan avauspuolikasta paremmin. Ensimmäisellä puoliajalla vielä ohi heittäneet Marius van Andringa (12/3) ja Atte Perttu (9 pistettä) alkoivat löytää jyvää ja pisteitä syntyi meille jaksoon yhteensä 30 pistettä. Mutta myös vierailijat onnistuivat hurjastelemaan 30 pistettä ja näin ero edelleen kuudessa pisteessä.

Dustin Thomas kirjautti jo kauden 22. tuplatuplan. Sarjan 2. parhailla tuplatuplia löytyy 11.

Viimeinen kymppi lähti liikkeelle Atte Pertun, yleisön sytyttäneellä, toisella perättäisellä kolmosella ja Jay Wissehin (7/7s/3r) parilla hyvällä onnistumisella. Ero oli nopeasti 15 ja peli alkoi olla jo selvä. Ottelun loppuun erityisesti vahvan ottelun pelannut Dustin Thomas (28/13/4s) pääsi kaunistelemaan tilastoja. Viimeinen neljännes meille 30-21 ja loppulukemat kauden aikaisemmista pikkuderbyistä poiketen kotijoukkueelle 98-83. Meiltä parhaana palkittiin ansaitusti koko ottelun tehokkaasti pelannut Tre’Shaun Fletcher (29/7/9/3r). Korihaiden pistekunkkuina toimivat Richaud Pack (27/3s) sekä Ernest Zeigler III (21/13/4).

Voittoisa debyytti Johnstonille

Kauden kymmenes kotivoitto on tosiasia. Viime kaudella voittoja Korisliigassa irtosi yhteensä yhdeksän, joten se ennätys on rikottu pelkästään jo pelkästään kotipeleillä. Andy Johnston puhui jo ennen peliä että halutaan löytää peli-ilo jälleen ja mennään tekemään ennenkaikkea hyvä esitys eikä niinkään mietitä tulosta. Peli-ilo näkyi joukkueesta ja tämä voitto antoi varmasti lisäenergiaa jatkoa varten.

Head coach Andy Johnson otti ensimmäisestä pelistään voiton. Menossa palaveri kapteeni Sahlbergin kanssa

Turku Energia-lehdistötilaisuus

Ottelutilastot

Meidän Joukkue pelaa ensi viikolla kaksi vieraspeliä. Tiistaina tie vie Pohjanmaalle Kobrien vieraaksi ja perjantaina puolestaan Kymenlaaksossa pelataan playoff-asetelmien kannalta huipputärkeä ottelu Kouvoja vastaan.

Ura Basket eGameStars palaa kotiparketille keskiviikkona 18.3. kun Kupittaalle saapuu Vilppaan kanssa tasapisteissä sarjakärjessä oleva Helsinki Seagulls. Ottelu alkaa normaalisti klo 18:30.

Kuvat: Pekka Tenhonen

Tagged under

Yhteistyössä