Kaudenaloitus Pyynikillä

Pitkä ja raskas pre-season on vihdoin takana päin ja Korisliiga on alkamassa #Meidänjoukkueen osalta. Off-seasonin lukemattomat juostut kilometrit ja vuodatetut hikikarpalot ovat kaikki tähdänneet tähän hetkeen: seuramme ensimmäisen Korisliigakauden avaukseen. Joukkue hitsautuu päivä päivältä enemmän yhteen — pelaajat löytävät toisiaan paremmin niin kentällä, kuin sen ulkopuolella ja suoritustaso alkaa pikkuhiljaa olemaan liigassa vaaditulla tasolla. Kaikki ei luonnollisesti ole täydellistä, mutta on hyvä muistaa vanha viisaus: ”mikään joukkue ei ole valmis vielä lokakuussa”, joten vaikka tänään ei nähtäisikään parasta suoritustasoamme sen aika vielä tulee, uskokaa pois. Siispä ei syytä huoleen ja rinta rottingilla kohti Mansea!

Ensimmäisessä ottelussa vastaamme asettuu Mansen oma koripalloylpeys Tampereen Pyrintö. Valitettavasti ottelu pelataan Pyynikillä, joka pelipaikkana jotenkin kummasti nostaa tamperelaisten suoritustasoa aina vähintään +20 pistettä, oli sarja mikä tahansa. Näin itsekin siellä useamman kerran pelanneena voi todeta, että Pyynikillä korit tuntuvat 20cm korkeammilta, renkaat 10 cm kapeammilta ja pallot eivät pompi vierasjoukkueille edes vahingossa. Lisäksi katsomosta satunnaisesti kuuluvat, ”Turku-lovea” tihkuvat kommentit ja huutelut saattavat joskus sekoittaa pelaajan jos toisenkin pasmat, joten tiedossa ei ole millään muotoa helppoa kauden avausmatsia.

Pyrintö on onnistunut uudistamaan itsensä ja joukkue on erittäin vaarallinen, varsinkin kotikentällään, ja he ovat virallisestikin ilmoittaneet tähtäävänsä taas liigan kärkikahinoihin muutaman hiljaisemman vuoden jälkeen. Päävalmentaja Sami Toiviainen onkin kasannut kovan nipun pelaajia, joilla on vain yksi missio: palauttaa Tampereen korisylpeyden maine (+ mahdollisesti banneri tai kaksikin Pyynikin lehtereille). Täysin seuran omista kasvateista koostuva kotimainen osasto on kokenut ja laadukas ja rotaatiosta löytyy mm. eurokentilläkin esiintyneet Antero Lehto ja Joonas Cavén sekä kokeneet liigajyrät Osku ja Petri Heinonen. Omia kasvatteja täydentää kova amerikkalaisnelikko: Jaylon Tate, Kenneth Manigault, Eron Harris ja Kevin Johnson Jr, joista Manigault jatkaa viime kaudesta. Joukkue pyrkii pelaamaan monipuolista ja liikkuvaa peliä, jossa intensiteetti pysyy korkealla läpi ottelun. Varsinkin apu- ja skriini-puolustuksen pitää toimia tänään, muuten ”Pyrsä” löytää joko heittäjänsä kaarelta tai isot pelaajansa korin alta liian usein. Meidän pitää olla lisäksi valmiita vastaamaan Pyrinnön tiiviiseen puolustukseen liikuttamalla palloa huolellisesti.

Päävalmentajan kommentit

Joukkueemme päävalmentajan, Kristian Palotien, mietteet vastustajasta:

”Pyrintö on kokenut joukkue, joka on pysynyt pitkään yhdessä. Seuralla on lisäksi pitkä ja laadukas jatkumo liigassa ja hyvää tulosta kasvattajaseurana: edustusjoukkue on säilynyt liigassa iät ja ajat ja ikäluokka toisensa jälkeen Tampereen suunnalta tulee aikuisten pääsarja- ja jopa maajoukkuetason pelaajia. Tämän kauden joukkue on hyvin valmennettu, tiiviisti yhdessä operoiva nippu, jossa jokainen pelaaja on vaarallinen. Heidän intensiteettinsä tulee pysymään varmasti korkealla koko pitkän kauden.”

”Meidän pitää ehdottomasti pystyä tänään vastaamaan kotijoukkueen intensiteettiin. Jos lähdetään puolivaloilla pelaamaan Pyynikillä, ilta tulee olemaan erittäin pitkä ja kivinen. Aloitus kaudelle ei ole ehkä se kaikista helpoin: altavastaajana yhdessä liigan vaikeimmista kotisaleista, mutta ennakkoluulottomasti on vaan lähdettävä haastamaan. Päästään ainakin testaamaan heti se oma kantti ja näkemään, onko meidän intensiteetti liigan vaatimalla tasolla.”

Pelaajakommentit

Pelaajahaastatteluun valikoitui tällä kertaa Kristika Turusta meille täksi kaudeksi siirtynyt Mikael Sandberg. Modernin ison pelaajan ruumiillistuma ”Ässä” tekee paluun liigaparketeille juuri vanhaa seuraansa Pyrintöä vastaan ja joukkue onkin hänelle melkoisen tuttu. Alla ”Ässän” mietteitä alkavasta kaudesta ja avausmatsista:

 Kaudenavausta ollaan odotettu, ja kauan. Pre-season on ollut pitkä ja raskas, mutta nyt alkaa pikkuhiljaa tuntumaan siltä, että palaset alkavat loksahdella paikoilleen. Meidän koko joukkue lähtee tänään nälkäisenä näyttämään, että kuulutaan liigaan. Yhtään ei anneta periksi.

Lähdetään kieltämättä tämän päivän matsiin hivenen altavastaajana, sillä Pyrintö on vakuuttanut preseasonilla. Pyrinnöstä löytyy useita tuttuja kasvoja ja heillä on kokonaisuudessaan laadukas nippu kasattuna; kotimainen runko on pelannut pitkään yhdessä ja myös yksi jenkki jatkaa viime kaudelta, joten he pelaavat hyvin yhteen. Ylipäätään, Tampereelle ja Pyynikille on aina kiva palata! Sieltä jäi paljon hyviä muistoja ja onhan sitä ennenkin ryöstetty pystejä Tampereelta mm. Delfin Basketista!”, Ässä murjaisee lopuksi.

Yhteistyössä