Kausi käyntiin niukalla tappiolla

(14.10.2020) Korisliiga käynnistyi Meidän Joukkueen osalta keskiviikkona ja ottelu oli juuri sen näköinen kuin alkukauden pelit usein ovat. Alun vaikeuksien jälkeen joukkueemme teki loistavan nousun johtoasemaan, mutta tällä kertaa vastustajan kokenut konkari kantoi joukkueensa voittoon.

Ura Basket – BC Nokia 67-73 (8-19, 21-17, 18-20,20-17)

Ottelun ja samalla koko kauden alku oli hyvin hermostunutta, varsinkin kotijoukkueella ja ensimmäinen viisi minuuttinen menikin kävelemään opetellessa. Taululla lukemat 2-10 ja coach Damion Dantzler oli pakotettu aikalisään. Vaihdosta kentälle asteli Joona Tuomala joka päätti helpottaa kotiyleisön tuskaa. Kaksi nopeaa kolkkia pohjaan ja samantien Korisliiga-uran piste-ennätys uusiksi. Lopulta jakson lopussa pahan näköinen tilanne 8-19.

Toisen neljänneksen puolessa välissä ero venähti peräti 21 pisteeseen. Tämän jälkeen alkoi Meidän Joukkue pikkuhiljaa heräämään otteluun kapteeni Matti Nuutisen (5p/8l/6s), Kevin Bracy-Davisin (17/9) ja Trey Niemen (5 pistettä) johdolla. Penkiltä virtaa toi hienosti myös Emmitt Holt (9/11), jolle kirjautettiin joukkueen paras plus-miinus-lukema +14. Treyn röyhkeän ajon päätteeksi tauolle iskuetäisyydeltä tilanteessa 29-36.

Trey Niemi on tehnyt kesällä kovaa töitä ja on valmiina isoon rooliin

Toisella puoliajalla Kevaughn Allen (18/5) alkoi näyttää niitä merkkejä miksi hänet on tänne tuotu. Avauspuoliskolla 2 pistettä tehnyt Kevaughn alkoi laittaa palloa pussiin vauhdikkailla ajoilla ja hyvällä heittopelillä. Toisella puoliajalla joukkueellamme oli selvästi enemmän ajatusta pelissä että mitä halutaan tehdä ja erityisesti nopeista hyökkäyksistä päästiin tekemään hienoja koreja. Viimeiselle jaksolle yhdeksän pisteen takaa.

Neljäs neljännes alkoi ikävästi kun BC Nokia tuli hienolla alley oop-pelillä peliin ja ero venähti jo 12 pisteeseen. Tämän jälkeen seuraavat 14 pistettä tekikin Ura Basket ja hetkessä oltiin tilanteessa että Meidän Joukkue johti ensi kertaa tällä kaudella. Tämän jälkeen parrasvaloihin astui jälleen kerran kukapa muu kuin 20 Korisliiga-kauden legenda Antero Lehto. Tärkeät 8 pistettä uudelle joukkueelleen ja auttoi näin Nokian voittoon kauden avausottelusta. Loppulukemat 67-73.

Matti Nuutinen osoitti erityisesti puolustuspäässä arvonsa joukkueelle. Vastustaja pidettiin 73 pisteessä.

Vaikka tappio tuli, oli jo paljon lupaavia merkkejä ilmassa. Joukkue taisteli hienosti irtopalloista ja levypallot hoidettiin kiitettävästi. Yhteisiä tapahtumia, kun saadaan lisää niin odotettavissa on monia hienoja hetkiä.

Lehdistötilaisuudessa kuultua

– Kauden aloitus tuli meille hieman liian nopeasti, mutta uskon, että jätkät haluavat vihdoin päästä aloittamaan. Meidän pitää olla kovempia. Puolustus oli harjoitteluotteluissa todella huonoa. Uskon, että liian lyhyt yhteinen valmistautuminen on suurin ongelma. Tänään näytimme, että voimme olla todella hyviä. Se tulee vielä vaatimaan hieman aikaa ja nopeaa oppimista osalta pelaajista. Yrittämisen taso pitää pysyä korkealla.

Damion Dantzler, päävalmentaja

– Tuntuu todella loistavalta vihdoin päästä kentälle pelaamaan jätkien kanssa, kuten Matti ja KD, etenkin kahden viikon karanteenin jälkeen. Emme ole olleet joukkueena kovin pitkään yhdessä. Näytettiin kuitenkin taistelutahtoa. Kaikki lähtee puolustuksesta. Ja Joonan pari isoa kolkkia sytytti meidät taistelemaan.

Emmitt Holt

Ottelutilastot

Seuraava ottelu on jo nurkan takana, kun perjantaina joukkue matkaa aina yhtä hankalalle Mansikka-aholle Kouvojen vieraaksi.

Seuraava kotiottelu luvassa kahden viikon kuluttua 28.10. kun Kupittaalle saapuu yksi suurimmista mestarisuosikeista, Helsinki Seagulls. Tervetuloa silloin taas mukaan!

Kuvat: Pekka Tenhonen

Yhteistyössä