Kausi päätökseen taistellen

(10.3.2021) Korisliigan runkosarja tuli päätökseen tiistaina ja samalla se tarkoitti Meidän Joukkueen kauden päättymistä. Hallitseva mestari Karhu Basket Kauhajoelta onnistui nappaamaan vielä yhdet sarjapisteet tilastoihin. Meidän Joukkueen esitys oli kuitenkin erittäin positiivinen, vaikka ottelu jouduttiinkin pelaamaan todella vajaalla rosterilla.

Ura Basket-Karhu Basket 104-110 (24-19, 20-27, 22-35, 38-29)

Kuva: Tuukka Kavisto

Ottelun aivan ensiminuutit menivät vahvasti Karhu-merkkisesti, mutta vähitellen Meidän Joukkue pääsi paremmin ja paremmin peliin mukaan ja reilun viiden minuutin kohdalla Emmitt Holt (15p/5l) nosti joukkueemme yllättäen jo johtoon. Vakuuttavan kauden pelannut Kevin Bracy-Davis (27p/8l) nosti jälleen joukkueemme johtoon hetken kuluttua, emmekä luopuneet johtoasemasta enää jakson aikana. Ensimmäinen neljännes meille siis 24-19.

Emmitt Holt (15/5) meni harppauksin eteenpäin kauden aikana. Kuva: Adonika Lehtonen

Toinen kymppi eteni pitkään meidän hienoisessa johdossa ja ajoittain Karhu Basketin päävalmentaja Janne Koskimies oli ihmeissään että mitä kentällä oikein tapahtuu. Toisen jakson pistetehtailu meillä oli lähinnä jenkkikolmikon varassa, mutta mukavan piristysruiskeen antoi Lauri Hänninen (6p/3l), joka nosti hänelle tuttuun tyyliin komean floaterin sisään sekä helpon kupin hyökkäyslevypallosta. Aivan jakson lopulla meille tuli muutama huono ratkaisu hyökkäyspäässä ja vierailijat rokottivat omassa päässä ja näin pitkällä tauolla lukemat Littoisten monitoimitalon seinällä 44-46.

Kevin Bracy-Davis (27/8) suoriutui tasaisen varmasti koko kauden. Kuva: Pekka Tenhonen

Karhu Basket saapui terävänä kopista toiselle puoliajalle ja otti nopeasti 6-0 runin. Onneksi joukkueemme heräsi myös peliin ja Ville Hännisen (10p/3s) kaukaa kaaren takaa lähtenyt kolkki oli tärkeä, jotta päästiin rytmiin. Karhu kuitenkin rymisteli koko jakson vahvasti eteenpäin, eikä meidän tahti aivan riittänyt vastaamaan. Kolmas neljännes vierailijoille 35-22 ja viimeiselle kympille 15 pisteen takaa.

Teemu Sulonen (6/2/2) toimii viimeisissä kamppailuissa kapteenina esimerkillään hienosti johtaen. Kuva: Pekka Tenhonen

Monella joukkueella olisi saattanut napsahtaa selkäranka tuollaiseen jaksoon, mutta Meidän Joukkue kaivoi vielä kerran taisteluilmeen päälle ja lähti kaventamaan eroa. Kauden parhaan pelin pelannut Kevaughn Allen (33p/3l/3s) upotti ensin kolkin ja Kevinin kakkosen jälkeen vielä vapaaheitot pussiin ja näin ero oli jo puolitettu 7 pisteeseen. Karhu sai kuitenkin pidettyä seuraavat minuutit eron kymmenen tienoilla. Jokaista Karhun onnistumista toisin seurasi meidän onnistuminen. Teemu Sulonen (6p/2s) upotti jakson puolivälissä kaksi tärkeää kolkkia. Ensimmäisessä heitossa ei virhe kaupan päälle olisi ollut ollenkaan liikaa. Kun peliaikaa oli jäljellä vajaat kaksi minuuttia onnistui Kevin kolkissa ja tilanne kaventui tilanteeseen 99-102. Tämän lähemmäksi ei valitettavasti enää päästy, vaan vierailijat laittoivat tärkeät heitot pussiin ja näin kaunistelivat sarjataulukkoon lopulta 17. voittonsa. Loppulukemat 104-110 pääsi viimeistelemään Kevaughn, joka täräytti viimeiseen otteluun vapautuneena kauden parhaan lukemansa, 33 pistettä.

Lehdistötilaisuus

Tilastoneppailua

Ville Hänninen. Eniten Korisliiga-otteluja Ura Basket-paidassa. Kuva: Pekka Tenhonen

Joukkueemme sai aivan ottelun alla ikäviä uutisia, kun kävi ilmi ettei Trey Niemi pysty pelaamaan. Olisi ollut mukava vielä kerran nähdä Trey Korisliiga-parketeilla tällä kaudella. Treyn poissaolon takia kantaa ainakin kesän yli Ville Hänninen siis titteliä, eniten Korisliiga-otteluita Ura Basket-paidassa. Villelle tiistainen oli 82. ottelu liigaa Uran paidassa. Maraton-taulukossa on tiivistä sillä Villellä on mainitut 82 ottelua, Treyllä 81 ja jälleen pirteästi pelanneella Joona Airenteella (7p/2l/2s) on kasassa otteluita 80.

Joona Airenne (7/2/2) ja helpot kaksi pistettä. Kuva: Tuukka Kavisto

Kevaughn Allen upotti ottelussa kaikki 5 vapaaheittoaan ja näiden ansiosta on hän kauden tarkin vapaaheittäjä Korisliigassa. Kevaughn upotti vapaaheitot kauden aikana, 46 sisään, 49 heitosta. Osumaprosentti loistava 93,88%.

Lauri Hänninen (6/3) tiputtaa kaksi pistettä tutuilta askelmerkeiltä. Kuva: Pekka Tenhonen

Kevin Bracy-Davis puolestaan oli kauden kolmanneksi paras pistemies, 21,82 pisteen keskiarvolla.

Veeti Ala-ahosta tuli Ura-median laskujen mukaan 14. Ura Basket-kasvatti Korisliigassa. Salossa syntyi myös uran avauspisteet. Kuva: Adonika Lehtonen

Matti Nuutinen oli sarjan toiseksi tarkin kahden pisteen heitoissa, upottaen heitot 68/97. Osumaprosentti 70,1% on todella kova suoritus.

Päätössanat

Kausi 2020-2021 on ollut hyvin outo kaikin puolin. Kausi alkoi yleisörajoituksilla ja kesken kauden tuli päätös että ottelut pelataan tyhjille katsomoille. Tämä vuosi on ollut kaikille rankka ja toivommekin, että ensi kaudella pystytään palaamaan normaaliin ja pääsemme nauttimaan koriksesta parhaassa seurassa paikan päällä.

We are family. We gonna say goodbyes to the family and then go to separate ways – Damion Dantzler, Kuva Adonika Lehtonen

Iso kiitos Meidän Joukkue, pelaajat, valmentajat ja muu taustaryhmä, joka tekee pyyteetöntä työtä kaarinalaisen koriksen eteen.

Valtavan iso kiitos myös yhteistyökumppaneille, faneille ja muille mukana matkustaneille! Ilman teitä ei olisi meitä!

Yhteistyössä