Kausi päätökseen tänään

(9.3.2021) Yksi outo koripallokausi tulee päätökseen tänään, kun Meidän Joukkue pelaa kauden viimeisen ottelun Littoisten monitoimitalolla. Kauteen on mahtunut jos jonkinlaista kummallisuutta. On ollut pitkiä taukoja pelien välillä välillä maajoukkueen, välillä koronan takia. Kesken kauden myös sarjajärjestelmä muuttui kaksinkertaiseen runkosarjaan ja näin 10 peliä vähemmän tulikin pelattavaa. Viimeisessä ottelussa pyrimme antamaan parhaan mahdollisen vastuksen mestaruutta puolustavalle Karhu Basketille.

Kaksinkertainen mestari Karhu Basket

Kauhajoella on monesti kausi edennyt samaan tahtiin. Alkukaudesta haetaan kokoonpanoa ja menestys peleissä ei ole sitä mitä joukkueelta odotetaan. Mutta pomminvarmaa on se että keväällä Kauhajoelle on saatu kasattua nippu, joka taistelee liigamestaruudesta tosissaan. Toki tällä kaudella Karhu haki tuntumaa vain kauden ensimmäiset viisi peliä, kunnes peli alkoi löytymään.

Sarjataulukossa Karhu Basket on kolmantena ja tulee olemaan tuolla paikalla myös päätöskierroksen jälkeen, joten joukkue lähtee pudotuspelien avauskierrokselle kotiedun kanssa. Vastustaja ei vielä ole selvillä, sillä tilanne viimeisten pudotuspelipaikkojen kanssa on hyvin kinkkinen. Varmaa on se että tiistaina Littoisiin saapuu nälkäinen joukkue, joka käyttää pudotuspelien kenraalin hyväkseen.

Karhun kapellimestarina toimii 15. kautta Korisliigaa pelaava Bojan Sarcevic (10,9p/3,4l/7,4s). Sarcevicin kaudesta kertoo paljon syöttölukema, 7,4 syöttöä pelissä. Se on hänen pitkän uran kovin noteeraus kausitasolla. Fun fact: Sarcevic on pelannut kaksi ottelua Ura Basket-paidassa kaudella 2007-08 lainasopimuksella Korihaista.

Korisliigan helmikuun valopilkuksi valittiin Karhu Basketin Okko Järvi (16,2p/3,5l/3,5s), joka omilla vahvoilla otteillaan oli osasyy siihen että joukkue painoi puhtaan 5/5 helmikuun. Järvi on väläytellyt tämän vuoden puolella ja tammikuussa hän teki liigakauden kovimmat lukemat, 47 pistettä, runkosarjavoittaja Helsinki Seagullsia vastaan. Tänään Järvi huilaa eikä pelaa meitä vastaan.

Kauhajoella on myös vahva Turku-viritys, kun päävalmentajana toimii Namika-kasvatti Janne Koskimies ja kokoonpanosta löytyy myös Namika-taustaiset Eero Innamaa (4,6p/2,1l) ja Mikael Laihonen. Laihosen kausi valitettavasti päättyi aivan liian aikaisin lokakuussa loukkaantumiseen. Innamaa on pitkin kautta ollut pienillä minuuteilla, mutta voittoisan Seagulls-ottelun jälkeen on Innamaalle kertynyt reilu 15 minuuttia ottelua kohden.

Karhun kokoonpanosta löytyy viisi jenkkiä, joista aina kerrallaan voidaan neljää peluuttaa. Runkosarjan viimeisellä kierroksella lepovuorossa on Loimaaltakin tuttu Anthony Hillard (8,3p/4,1l/2,9s). Tiistaina siis pelaa nelikko Collin Malcolm-Jeffrey Garreth jr-Osasumwen Osaghae jr-Timothy TJ Holyfield.

Ville Hänninen pelaa tiistaina 82. Korisliiga-ottelun Ura Basketin paidassa

Meidän Joukkueen viimeinen koitos

Kausi 2020-2021 on ollut kaikkea muuta kuin helppo Meidän Joukkueelle. Alkukaudesta kahdeksan ensimmäistä ottelua menivät voitoitta ja nuoren joukkueen kanttia koeteltiin. Sittemmin joukkue on kahdesti onnistunut päihittämään Korihait sekä kerran viime hetken korilla Kataja Basketin Joensuussa. Päävalmentaja Damion Dantzler onkin useammassa haastattelussa harmitellut sitä että kausi loppuu jo nyt, kun viimein joukkue alkoi päästä samalle sivulle ja nuoret pelaajat ovat ottaneet sen heille kaavaillun roolin.

Oivia esimerkkejä nuorten pelaajien esiinmarssista ovat 1998-syntyneet Trey Niemi (8,8p/2,2l/4,3s) sekä Joona Airenne (4,1p/2,2l), jotka ovat vuoden 2021 puolella pelanneet erittäin hienosti. Trey on sarjan syöttöpörssissä sijalla 13, joka on erittäin hyvä saavutus nuorelle miehelle, joka vasta tällä kaudella on siirtynyt enemmän pelintekijän paikalle.

Hieman kokeneemmasta kaartista Teemu Sulonen (9,5p/2,1s) ja Ville Hänninen (5,5p/3,2s) ovat myös löytäneet peli-ilon tämän vuoden puolella ja esimerkiksi edellisessä ottelussa Salossa Ville oli erityisen vapautuneen näköinen upottaen Salohallin kuuluisiin koviin koreihin 4 kolmen pisteen heittoa.

Koko kauden joukkuetta harteillaan kantanut Kevin Bracy-Davis (21,6p/6,2l/2,5s) tulee todennäköisesti olemaan runkosarjan 3. paras pistemies. Muista ulkomaalaisista Emmitt Holt (9p/6,5l) ja Kevaughn Allen (11,7p/3,4l/2,4s) pääsevät vielä kerran näyttämään taitonsa Korisliiga-parketilla ennen kuin palaavat kotimaahansa.

Salossa tehtiin edellisessä ottelussa historiaa, kun uusi Ura Basket-kasvatti pelasi ensimmäiset minuutit Korisliiga-tasolla. Veeti Ala-aho nimittäin pääsi kolmannen jakson lopulla kentälle ja viimeisteli 2 pistettä ottelun viimeisellä jaksolla. Parhaimmillaan perjantain ottelussa oli samanaikaisesti kentällä neljä Ura Basketin kasvattia. Veetin lisäksi myös toinen 2002-syntynyt Lauri Hänninen oli mukana kokoonpanossa ja on myös tiistaina mukana kauden päätöksessä.

Epävarmoja pelaamisen suhteen ovat Matti Nuutinen (13,6p/6,3l/2,2s) ja Joona Tuomala (4,4p). Toivottavasti saamme kaikki miehet mukaan kauden päätökseen!

Korisliigaa, vielä kerran tällä kaudella, Littoisten monitoimitalolta tiistaina 9.3.2021 klo 18:30, Ura Basket-Karhu Basket. Ottelu näkyvillä vain Ruutu plus-palvelun kautta.

Kuvat: Pekka Tenhonen

Yhteistyössä