Kausi pienoiskoossa

Loukkaantumisia, ylämäkiä, alamäkiä – niistä on #MeidänJoukkueen kausi ja viimeinen runkosarjapeli tehty. Lapualle saatiin raavittua kasaan kymmenen pelaajaa, joista kaksi U17-joukkueen junnuja. Hyvistä hetkistä huolimatta, huonot olivat jälleen vielä merkityksellisimpiä.

Lapuan Kobrat – Ura Basket 102-88 (22-22, 32-19, 22-23, 26-24)

Mikael Sandberg urakoi kaikki 40 runkosarjaottelua tällä kaudella!

Ennen ottelua oli selvää, että meidän joukkue säilyisi suoraan sarjassa voitolla Kobrista. Isäntäjoukkue puolestaan tarvitsi voittoa sekä Seagullsin voittoa BC Nokiasta selvitäkseen pudotuspeleihin. Ottelun edetessä huomasi selvästi, että Kobrat-penkillä seurattiin myös Helsingin tapahtumia. Nokian jyrätessä toisella puoliajalla vajaalla pelannutta lokkiparvea nousi myös Kobrien jalka kaasulta ja Uralle tarjottiin, jopa voiton avaimia.

Ensimmäinen jakso alkoi isäntien pienellä hallinnalla. Reilun seitsemän minuutin kohdalla ero kasvoi jo 8 pisteeseen ja coach Palotie oli pakotettu aikalisään. Tällä kertaa fläppitaululle piirretyt kuviot toimivat ja otimmekin 9-0 runin ja siirryimme hetkeksi johtopaikalle. Ensimmäinen neljännes lopulta tasan 22-22.

Toinen jakso alkoi hyvin. Erityisesti ensimmäisellä puolikkaalla hyvin pelannut Jesse Perry, Stephen Croone ja vielä Joona Airenne onnistuivat neljänneksen alkuun ja Lapuan valmentaja Nenad Stefanovicin oli otettava aikalisä herättääkseen joukkueensa. Tämä tuntui onnistuvan, sillä loppujakso meni isännille peräti 30-13. Kuten ennakkoon oli tiedossa niin Kobrat tykkäävät heittää kolkkia Lapualla, niin tälläkin kertaa. Ensimmäisen puoliajan kolkit 9/17 isännille. Meiltä lähinnä Jesse Perry piti joukkuetta pystyssä tehden puoliaikaan mennessä 17/7. Pitkälle tauolle lukemista 54-41.

Kapteeni Sahberg (14/3) ja Aleksi Akpaso (7/3) urakoivat poikkeuksellisen isot minuutit

Toisen puoliajan alkuun kapteeni Eero Sahlberg oli päättänyt, että kausi lopetetaan tänään. Kahdeksan peräkkäistä pistettä toivat meidän joukkueen 7 pisteen päähän. Stephenin koreilla olimme jo 6 pisteen päässä, mutta seuraavat hyökkäykset päättyivät hätäisiin heittoihin, jotka kolisivat raudoista ulos ja isännät rankaisivat niistä toisessa päässä, ero taas toisella kymmenellä. Jakso lopulta meille pisteellä 23-22 ja 12 pistettä kirittävää viimeiselle jaksolle.

Viimeinen jakso oli Kobrilta vain kauden loppuun pelaamista, kun tiedossa oli ettei pudotuspeleihin ole asiaa. Meillä sen sijaan oli panosta, mutta emme onnistuneet ottamaan tilannetta haltuun ja lopulta Lapuan suvereeni takamies Larry Anderson otti tilanteen haltuun ja piti meidän yritykset yrityksinä. Loppulukemat 102-88 ja Lapua kesälaitumille, Ura liigakarsintoihin.

Lehdistötilaisuus

Ottelutilastot

Miten jatkuu?

Lahti Basketball ja Loimaan Bisons ratkovat tällä hetkellä 1A-divisioonan mestaruudesta. Sarja on Lahdelle 1-0. Seuraavat ottelut torstaina Loimaalla ja sunnuntaina Lahdessa. Tarvittaessa 4. peli 23.4. Loimaalla ja 5. Lahdessa 25.4. Finaalien voittaja nousee ensi kaudeksi Korisliigaan ja häviäjä tulee liigakarsintaan vastaan.

Positiivinen asia karsintoissa ja se että pääsemme vielä pelaamaan mahtavan kotiyleisömme eteen! Eiköhän laiteta monnari ääriään myöten täyteen heti 1. otteluun!

Vielä kerran #kuudespelaaja!

Karsintojen ohjelma

28.4. Littoinen

1.5. Lahti/Loimaa

(3.5. tarvittaessa kotona)

Aikataulut ja lisäinfot lähempänä.

Kuvat: Ville Vuorinen

Yhteistyössä