Keskiviikkona Kauhajoelle

(1.12.2020) Maajoukkuetauko on taputeltu ja ollaan valmiina palaamaan Korisliiga-parketille. Tauolla joukkueemme on treenannut kovaa ja lähes täydellä miehityksellä. Onkin mielenkiintoista nähdä keskiviikkona, että kuinka paljon joukkuepeli on mennyt eteenpäin. Vastassa on kivikova Karhubasket.

Isäntä Karhu Kauhajoelta

Faktat tiskiin! Kauhajoen ylpeys Karhubasket on edelleen hallitseva Suomen mestari. Kaksinkertainenkin vielä. Jussi Laakso valmensi joukkueen Suomi-koriksen huipulle keväällä 2018 ja 2019. Hänen apunaan toiminut Janne Koskimies otti valmennusvastuuun viime kaudella ja tulos oli lähes yhtä vakuuttavaa aina kauden ennenaikaiseen loppumiseen asti.

Nyt Koskimies on vuoden kokeneempi valmentaja ja peli alkaa päästä hienosti raiteilleen hieman vaikeamman alun jälkeen. Marraskuun tulosliuska näyttää Karhulle pelkkää vihreää, kun viidestä ottelusta joukkue voitti jokaisen. Maajoukkuetauolla on varmasti levätty ja tuotu uusia askelmerkkejä peliin, joten se voi hieman sekoittaa peliä pidemmän pelitauon jälkeen.

Karhun pelinjohto on kokeneen Bojan Sarcevicin (10p/7,4s) käsissä. 15. kauttaan Korisliigassa pelaava Sarcevic on sarjan ehdottomia kärkitakamiehiä ja löytää yleensä aina sen parhaan mahdollisen korintekopaikan. Tasaisen joukkueen paras pistemies on tällä kaudella ollut Collin Malcolm (15,7p/5,9l) joka pystyy ratkaisuihin joka puolelta kenttää, mutta erityisesti korin alta Malcolm on päässyt nautiskelemaan ja viimeistellyt pisteitä sieltä yli 70% tarkkuudella.

Keskiviikkona jenkkikolmikon täydentää laituri Daniel Utomi (11,8p/4,1l) sekä sentteri TJ Holyfield (15,3p/8,6l), jotka täyttävät hienosti paikkansa kauhajokisten kokoonpanossa.

Turkulaislähtöisen Koskimiehen lisäksi Karhusta löytyy Turun seudulta myös kaksi pelaajaa. Ikävä kyllä Mikael Laihosen kausi päättyi ennen kuin se ehti kunnolla edes alkaa. Takamies Eero Innamaa (2,1p/1,6l) puolestaan on jäänyt pienille minuuteille tällä kaudella, kirjauttaen kauden 10 ensimmäisessä pelissä vain kaksi kertaa yli 10 minuuttia. Okko Järvi (13,1p/3,4l/2,8s) puolestaan on ollut jo useamman vuoden Kauhajoen tärkeimpiä suomalaisia pelaajia, joka kolkuttelee Susijengin ja ulkomaan diilien ovella. Antti Niskanen (2,6p/2,9l) ei tilastoriveillä juhli, mutta on Karhu-puolustuksen tärkeimpiä palasia periksiantamattomalla asenteellaan ja kovalla fysiikallaan.

Karhu lähtee otteluun ilman Brandon Spearmania (14,1p/2,5l) ja mahdollisesti Thomas Vehmasta, joten Koskimiehen johtama joukkue joutuu lähtemään hieman vajaamiehisenä keskiviikon kamppailuun.

Tämän kaltaista ilmatilan hallintaa kaivataan Javan Whitelta

Meidän Joukkue keskiviikkona

Tauko on käytetty Meidän Joukkueessa hyödyksi. Joukkue on saanut parannella pikkuvaivoja ja päässyt treenaamaan 10 päivää yhdessä lisää. Ainoastaan kapteeni Matti Nuutinen (11,4p/5,8l/2,5s) on ollut poissa harjoitusvahvuudesta maajoukkuevelvollisuuksien takia. Kokenut Matti pääsee varmasti hyvin takaisin joukkueen pelitapaan.

Jotta voimme keskiviikkona taistella voitosta on tärkeimpien korintekijöiden Kevin Bracy-Davisin (17,7p/6,2l) ja Kevaughn Allenin (13,9p/4l) onnistuttava lähes täydellisesti. Myös korinaluskaksikolta Emmitt Holt (7p/5,8l) ja Javan White (8p/6,3l) vaaditaan vahvoja otteita.

Takamiesosastolta Ville Hänninen (5,5p/4,8s) pelaa varmoja minuutteja ottelusta toiseen. Ville johtaa joukkueemme syöttötilastoa selvästi ja onkin tärkeässä osassa hyökkäyspelin pyörittämisessä. Trey Niemen (6,9p/2,5s) osaamisen kaikki tuntevat hyvin. Treyn vahvuuksia tulisi saada vielä paremmin esiin, sillä häneltä löytyy poikkeuksellista hyökkäyspään räjähtävyyttä. Teemu Sulonen (9,6p) puolestaan väläyttelee väliajoin, mutta häntä ei saada käytettyä parhaalla mahdollisella tavalla hyödyksi. Loistavaksi heittäjäksi tiedetylle Teemulle pitäisi saada pelattua vielä enemmän paikkoja.

Haaste on Meidän Joukkueelle todella kova. Karhubasket on ainut joukkue, jota emme ole vielä ikinä Korisliigassa päihittäneet. Varsinkin vieraissa on ollut todella vaikeaa, mutta viime kausien pelit ovat historiaa ja nyt on aika kirjoittaa uutta.

Ville Hänninen on hyökkäyksemme moottori

Päävalmentajan kommentit

Coach Damion Dantzler ennakoi ottelua seuraavasti:
”Luvassa on kova haaste meille. Karhubasket on aina ollut  hankala joukkue jota vastaan pelata, erityisesti Kauhajoella. En odota mitään muuta tälläkään kertaa. Heillä on taitava joka monipuolinen joukkue. Meidän pitää pystyä vastaamaan heidän intensiteettiin ja on oltava valmiina pelaamaan alusta alkaen.”

Korisliigaa Kauhajoelta keskiviikkona 2.12. klo 18:30, Karhubasket – Ura Basket. Ottelu nähtävissä Ruutu plus-palvelun kautta.

Kuvat: Hannu Tuominen

Yhteistyössä