Keskiviikkona kotipeli 19/20

Korisliigan runkosarja lähestyy loppuaan. Keskiviikkona luvassa kauden toiseksi viimeinen kotiottelu. Vastassa tiukasti runkosarjan 7. sijassa kiinni oleva Kouvolan Kouvot. Vierailijoiden maaliskuu oli vaikea. 8 ottelua, joista kaksi tiukkaa voittoa. #MeidänJoukkue otti lauantaina tärkeä voiton Korihaista ja onkin valmiina ottamaan toisen peräkkäisen voiton, jotta suora sarjapaikka saataisiin haltuun.

Fiifi Aidoo oli lauantaina loistava. Eiköhän Fiifi vielä paranna keskiviikkona!

Kouvot kapteeni Kauniston johdolla Turkuun

Kouvot saapuvat Turkuun mielessään kahden ottelun tappioputken katkaisu. Edellisen ottelun Kouvot hävisivät Katajalle niukimmalla mahdollisella tavalla, 79-78 viime keskiviikkona. Kouvoilla onkin ollut siis viikko aikaa valmistautua tulevaan otteluun.

Kiinnostavin pelaaja vierailijan miehistössä turkulaisyleisölle on ehdottomasti Ura-kasvatti Ville Kaunisto. Kevään eduskuntavaaleissa Kaakkois-Suomen vaalipiirissä ehdolla oleva Kaunisto on yksi suosituimmista ehdokkaista Kouvolassa ja on hyvin mahdollista, että tulevana syksynä Kaunisto nähdään Korisliiga-parkettien sijaan Arkadianmäellä. Keskiviikkoinen ottelu onkin todennäköisesti #MeidänVillen viimeinen esiintyminen Korisliigassa Turussa. Juuri 37 vuotta täyttänyt Kaunisto on tälläkin kaudella ollut yksi parhaista suomalaisista sarjassa ja varmasti Korisliigassa olisi vielä hänelle käyttöä useammaksi vuodeksi. Villen tämän kauden tilastot 10,4p/8,5l. Levyrikeskiarvo oikeuttaa tällä hetkellä liigan 4. sijaan, parhaana suorituksena Seagullsia vastaan otetut 22 kappaletta. Vain Malik Dime on pystynyt parempaan tällä kaudella.

Ville Kaunisto (nro 13) oli mukana vuonna 2000 A-poikien Suomen mestaruuden ottaneessa Ura-joukkueessa.

Kauniston takana muut suomalaiset ovat hieman tuoreempaa vuosikertaa. Tuomas Hirvonen on nuoresta iästään huolimatta kokenut pelintekijä Kouvojen takakentällä. Tällä kaudella myös Teemu Knihtinen ja Severi Kaukiainen ovat ottaneet entistä isompaa roolia. Lahti-kasvatti Arttu Saarijärven nousua kovaksi Korisliiga-pelaajaksi ovat hidastaneet jatkuvat loukkaantumiset. Kouvojen keskiviikon jenkkivalinnat ovat vielä auki. Coach Lehtosen ilmoittamassa rosterissa varmasti ovat Thomas Gipson III sekä Jeremy Morgan. Kaksi muuta paikkaa jaetaan kolmikon David GonzalvezElbert MatthewsBrian Asbury kesken.

Ässä heitti 5/9 kaaren takaa edellisessä ottelussa. Teräsmies on pelannut ainoana kaikissa Ura Basketin Korisliiga-otteluissa.

#MeidänJoukkue keskiviikkona

Coach Kristian Palotien johtama Ura Basket otti lauantaina äärimmäisen tärkeä voiton suoran sarjapaikan kannalta, kun Korihait kaatui Kupittaan huikeassa tunnelmassa 85-80. Tappio olisi käytännössä tarkoittanut varmaa karsintasarjaa. Meidän Joukkue on edelleen sarjataulukossa Korihaiden takana, mutta kun jäljellä olevista otteluista otetaan yksi voitto ukilaisia enemmän niin sarjapaikka säilyy suoraan. Keskiviikkona nähdäänkin varmasti sarjapisteistä viimeiseen asti taisteleva kotijoukkue.

Meidän paras pelaaja viimeisen kahden viikon aikana on ollu Trey Niemi, joka on kuvia kumartelematta esiintynyt joka ottelussa. Viime ottelussa Trey oli saanut myös muut mukaan pelaamaan yhteen hiileen, taistellen joka ikisestä pallosta ja tilanteesta loppuun asti. Tämä ilme kun pidetään kauden loppuun asti niin voimme ylpeinä siirtyä kesälomalle!

Tunnetta!

Kokoonpanosta on edelleen poissa alaraajavammaansa paranteleva Avery Woodson sekä pitkäaikaispotilaat Pyry Rainamaa ja Miikka Luosmaa.

Kokoonpano: Gullichsen, Skamo, V. Hänninen, Niemi, Sandberg, L. Hänninen, Sahlberg, Croone, Airenne, Aidoo. Vielä epävarmoja ovat mainion ottelun lauantaina pelanneet Jesse Perry sekä Aleksi Akpaso.

Koris on parasta paikan päällä!! Tervetuloa viihtymään!

Korisliigaa Kupittaan palloiluhallilla keskiviikkona 3.4.2019 klo 18:30 Ura Basket – Kouvot, Kouvola

Yhteistyössä