Keskiviikkona Nokian uudelle parketille

(27.1.2021) Ottelurytmi tiivistyy huomattavasti edellisistä kuukausista, kun tulevina viikkoina pelataan kahta ottelua viikkoa kohden. Keskiviikkona joukkueemme matka käy vieraspeliin lähes kuukauden tauon jälkeen, kun BC Nokia isännöi Nokian palloiluhallin uudella parketilla. Nokialla on kahden vahvistuksen sopimukset irtisanottu, joten molemmat joukkueet lähtevät vajaavaisina liikkeelle.

Sarjavitonen BC Nokia

Haastava koronavuosi on veroittanut myös Nokialla, jossa jouduttiin tekemään kipeä valinta ja päästettiin vahvistukset Jeffery Garrett Jr ja Khaliq Spicer lähtemään. Mukavan näköistä korista pelaava ja pudotuspelien kotiedusta taisteleva joukkue olisi ansainnut saada pelata täydellä miehistöllä kauden loppuun. Mutta tilanne on mitä on ja niillä on mentävä, jotka kokoonpanosta löytyy.

Nokian joukkue on hyvä sekoitus kokemusta ja nuorta voimaa. Kokemusta edustavat Antero Lehto (14,2p/3,4s), joka rikkoi juuri toisena pelaajana 700 runkosarjaottelun rajapyykin liigahistoriassa, Matias Ojala (6,4p/3l), joka puolestaan sai juuri 500 liigaottelua täyteen sekä Lauri Toivonen (3,3p/4,4l), joka tekee joukkueelleen tärkeää työtä tilastojen näkymättömissä.

Nuoruutta edustaa Lassi Nikkarinen (7,6p/3,5s), joka repii ja raastaa, ja saa vastustajan pinnan kiristymään. Toinen lupaava nuori on Nokian oma kasvatti Antti Ahonen, joka on odottanut näytönpaikkaansa ja nyt saa sen, kun ulkomaalaisosasto on kaventunut.

Keskiviikon ottelussa pelaa Nokialla vain yksi vahvistus, koska aikaisemmin lähteneiden lisäksi myös Wesley Washpun (17,2p/4,2l/5,1s) on poissa kokoonpanosta. Daeshon Francis (17,2p/6l/3s) on monipuolinen pelaaja ja hänen pysäyttämiseen on laitettava erityisen iso panos.

Teemu Sulonen tekee paluun Nokialle

Meidän Joukkue keskiviikkona

Edellisen ottelun tiukka tappio varmasti harmittaa hieman edelleen ja antaa voimaa kohti tulevaa otteluamme. Javan Whiten lähdön jälkeen pääsemme luultavasti täydellä nykyrosterilla liikkeelle. Parhaan pistemiehemme Kevin Bracy-Davisin (18,6p/6,3l) ja Emmitt Holtin (7,6p/5,8l) pelaaminen on vielä hieman epävarmaa, mutta toivotaan että molemmat ovat kokoonpanossa. Kevaughn Allenilla (13,4p/3,3l) on jälleen yksi näytönpaikka. Mies on hieman sivuraiteilla kulkenut, mutta toivottavasti saa hyvän esityksen kasaan, koska potentiaalia on.

Suomalaisosastolta kaivataan lisää pirteitä esityksiä, jotta kauden toinen voitto voidaan napata. Matti Nuutinen (12,4p/5,5l) pelasi erinomaisen ottelun Kobria vastaan ja sen kaltaisia otteita kaivataan myös loppukaudesta. Teemu Sulonen (8,2p) edusti kaksi edellistä kautta Nokiaa ja tuntee siis erityisen hyvin palloiluhallin korit.

Eniten Ura Basketissa Korisliiga-otteluja pelanneet Ville Hänninen (6,2p/3,7s), Joona Airenne (2,3p) ja Trey Niemi (8,2p/2,8s) toivottavasti saavat samanlaisen pelihuumorin päälle, mitä viimeksi mm. nähtiin. Erityisesti Joona A:n pirteä esitys Kobria vastaan oli mukava nähdä.

Luvassa mielenkiintoinen ottelu, jossa suomalaisväriä tullaan näkemään kentällä hyvin paljon. Hyppää siis Ruutu plussan kelkkaan ja kannusta kotisohvalta Meidän Joukkue kauden toiseen voittoon!

BC Nokia – Ura Basket, Nokian palloiluhallilta keskiviikkona 27.1.2021 klo 18:30. Ottelu näkyvissä vain Ruutu plus-palvelussa.

Kuvat: Pekka Tenhonen

Yhteistyössä