Keula kohti Uusikaupunkia

(14.1.2020) Keskiviikkona on vuorossa vieraspeli, mutta onneksi tien päällä ei tällä kertaa kauaa nokka tuhise, sillä isäntinä ovat tällä kertaa lähipitäjän Korihait. Keskinäiset ottelut ovat tällä kaudella menneet ristiin lähes samansuuruisilla korieroilla ja molemmilla kerroilla vierasjoukkueet ovat olleet selkeästi kuskin paikalla. Tiedossa onkin taas tiukkaa vääntöä jaossa olevista elintärkeistä sarjapisteistä. Voitto on käytännössä elintärkeä varsinkin jos #MeidänJoukkue meinaa kammeta itsensä playoff-viivan yläpuolelle. 

Meidän Ura Basket eGameStars huomenna

Ura Basket eGameStars lähtee metsästämään vuosikymmenen ensimmäistä voittoaan ja kauden toista vierasvoittoaan lähes täydellä kokoonpanolla; vain juniori-ikäiset Lauri Hänninen ja Edvard Gullichsen puuttuvat rosterista. Joukkue on päässyt treenaamaan täydellä pelaavalla kokoonpanolla yli viikon päivät kaikessa rauhassa, joten valmistautuminen pitäisi olla huippuluokkaa. Fokus on varmasti viime kohtaamisessa tökkineessä puolustukseen paluussa sekä levypallopelissä. 

Hyökkäyspään tehoja sopii jälleen odottaa alkukauden luottopelaaja Dustin Thomasilta, joka on tehoillut tupla-tuplan viimeisessä kuudessa pelissään ja pommittanut niin läheltä kuin kaukaa heittoja sisään. Marius Van Andringantehdessä visiitin vanhaan kotisaliinsa on myös odotettavissa astetta kuumempaa heittokättä; korisukka heiluu varmasti, jos Korihait nukahtavat hetkeksikään puolustuspäässä. Puolustuspäässä etenkin Darious Moteniltaodotetaan paljon ja hänen urheilullisuutensa ja ulottuvat kätensä tulevat varmasti olemaan avainasemassa vastustajan monipuolisten pistelinkojen vartioimisessa.  

”Hyvän treenirypeämän jälkeen pelit vihdoin jatkuu. Korihait pääsi yllättämään meidät viimeksi ja nyt on revanssin paikka vaikka molemmat joukkueet on muuttunut melkoisesti edellisestä kohtaamisesta.”Coach Palotie

Kotijoukkue Korihait

Jatkuvasti kauden aikana uudistunut Korihait lähtee vastaamaan Uran asettamaan haasteeseen pitkälti kaksikon Ernest Zeigler III – Jalen Henry voimin, jotka tehtailevat keskimäärin puolet joukkueensa pisteistä ja hakevat tukun levypalloja molemmissa kenttäpäädyissä. Suomalaisista pelaajista Vesa Heinonen ja Henri Ventoniemi tuovat monipuolisuudellaan ja työmoraalillaan tehoja peliin. Kotijoukkueen takakenttä koki kovan kolauksen viime viikolla, kun ykköspelintekijä Casey Benson ilmoitti vaihtavansa Suomen sadekelit Bulgarian lämpöön. Hänen mukana katosi monipuolisen tilastorivin lisäksi rutkasti tilastoissa näkymätöntä työtä. 

Korihailla lienee ollut paljon päänvaivaa koittaessaan keksiä Bensonille korvaajaa. Haiparvi päätyi lopulta Kevin Wareen. Waren nimi kuulostaa varmasti jokaisen korisfanin korvaan etäisesti tutulta, mutta syy siihen ei ole sieltä tavallisimmasta päästä. Ware nimittäin tuli maailmalla tunnetuksi college-aikoinaan kärsimästään poikkeuksellisen karmivasta jalkavammasta – kaikki guugelointi tapahtuu omalla vastuulla – joka sysäsi miehen kentän rajojen ulkopuolelle yli vuoden ajaksi. Jopa NBA-tähdet lähettivät sympatiaviestejä sosiaalisen median välityksellä. Ware valmistui kaikesta huolimatta collegesta ajallaan ja aloitti ammattilaisuransa Pohjanmaan ylpeyden Karhu Basketin riveissä kaudella 2016-2017. Ensivisiitti Suomeen jäi kuitenkin vain puolikkaan kauden mittaiseksi ja sen jälkeen mies on nähty Kreikan, Tshekin ja Kanadan pääsarjoissa. 

Ware saapui Suomeen viime torstaina, joten mies ei ole ehtinyt vielä viettää viikkoakaan Suomessa. Uran pitäisikin siis pystyä nappaamaan takakentän herruus itselleen sekä parhaansa mukaan häiritsemään kotijoukkueen pelinrakentelua viime aikojen tapaisella aktiivisella puolustusotteella. 

Tagged under

Yhteistyössä